U18: Man Utd – West Brom 5-3

Uniteds U18-lag gjorde fem mål för tredje matchen i följd när West Bromwich besegrades med 5-3 efter mål av Boonen, Gomes, Tanner, Chong och Barlow.

Efter fem mål både mot Everton och Middlesbrough i de två föregående matcherna var det höga förhoppningar på Uniteds möte med West Bromwich. United skulle inte svika och Indy Boonen satte 1-0 redan efter elva minuter med ett fint solomål.

Tio minuter senare nickade (!) Angel Gomes in 2-0 efter ett inåtskruvat inlägg från Chongs vänsterfot. Gomes spelade sedan fram till George Tanner som via målvakten kunde skjuta in 3-0 till United. West Brom reducerade innan pausvilan och resultatet efter den första halvleken var 3-1.

United slappnade sedan av i den andra halvleken, och bjöd in gästerna som inte var sena att utnyttja det. I den 52:a minuten kom ännu en reducering och tio minuter senare hade man också kvitterat. United var dock långt ifrån färdiga och Indy Boonen tog återigen ett initiativ och med bara några minuter kvar av matchen fick han fram bollen, efter lite kalabalik i straffområdet, till Tahith Chong som fläkte sig fram och stötte in 4-3.

Inhopparen Aidan Barlow ordnade sedan en straffspark för United på stopptid, en straff som han själv förvaltade på bästa sätt när han rullade in bollen i fel hörn för målvakten.

United spelade återigen fin fotboll och fem mål för tredje matchen i följd är förstås fantastiskt. Försvarsspelet var inte på topp för dagen men det gör mindre när United ständigt vill framåt och ständigt är på jakt efter fler mål. Det var längesen U18 var så här underhållande och talangfulla framåt, men med Gomes, Boonen, Chong, Burkart med flera så finns det kvalitet i massor framåt. Angel Gomes har fem mål och fyra assist på fyra starter och ett inhopp den här säsongen. En annan som imponerat mer och mer är DJ Buffonge som för dagen hade en mer tillbakadragen roll men som var väldigt duktig, och fick också speltid med Reservlaget mot city.

Manchester United – West Bromwich 5-3 (3-1)

Uniteds mål: Boonen (11), Gomes (21), Tanner (26), Chong (87), Barlow (90 str)
United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Ercolani (O’Connor), Barrett, Kenyon; Whelan, Buffonge; Chong, Gomes, Boonen (Barlow); Burkart (Diedrick-Roberts)