Spelarbetyg: Manchester United – Manchester city

Säsongens första Manchesterderby slutade med att Manchester city vann med 2-1 mot Manchester United på Old Trafford.

United inledde mycket svagt och låg rättvist under med 2-0. Zlatan Ibrahimovic reducerade dock i slutet på första halvlek och United hade sedan kvitteringsbud före paus. I andra halvlek låg United på och city hade flera farliga chanser på kontringar men det blev inga fler mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Det är först när city leder med 2-0 som De Gea får göra några räddningar. Chanslös på målen.

Antonio Valencia: 6

Inte lika dominant som tidigare under säsongen, men gör ändå en godkänd insats. Kan möjligen tycka att han skulle ha reagerat snabbare före Iheanachos mål.

Eric Bailly: 5

Varnad. Gör säsongens klart sämsta insats. Ska förstås vinna nickduellen mot Iheanacho före första målet och på andra målet misslyckas han först med en undanrensning och sover sedan när Iheanacho trycker in returen i mål. Spelar upp sig ordentligt i andra halvlek, då han återigen är dominant.

Daley Blind: 4,5

Horribelt misstag före första målet och upphäver sedan offsiden före andra målet. Spelar, som Bailly, upp sig i andra halvlek.

Luke Shaw: 7

Utbytt 81. Bäst i backlinjen. Fortsätter att visa goda takter längs vänsterkanten. Oroväckande om det verkligen var skadebekymmer som låg bakom bytet.

Marouane Fellaini: 7

Varnad. I mitt tycke bäst i United. Framför allt i första halvlek är han den enda som vinner bollar, i ett annars tamt United. Blir dock väldigt ensam mot De Bruyne och Silva. Flyttas fram i andra halvlek men United lyckas inte utnyttja att Fellaini, tillsammans med Pogba och Zlatan, är mycket större än motståndarna.

Paul Pogba: 5

Anonym. Matchen springer liksom förbi honom, framför allt i första halvlek. Har vissa individuella prestationer som imponerar men vi förväntar oss mycket mer. Har på flera håll kallats odisciplinerad. Jag tycker att det är en märklig kritik då ingen som kallar honom odisciplinerad vet vilka instruktioner han fick inför matchen.

Henrikh Mkhitaryan: 4

Utbytt 46. Det ryktas att han spelade skadad. Sett till hans insats är det rimligt att tro att de ryktena stämmer. Har några få tillfällen då han gör något positivt men totalt är det alldeles för dåligt. Han har också en del i skulden för första målet, då han låter bli att pressa sin motståndare. Ändå ett märkligt beslut att han spelade från start med tanke på skadan under landslagsuppehållet.

Wayne Rooney: 5,5

Varnad. Fungerar delvis bra som pådrivare. Men i första halvlek är han borta från matchen. På högerkanten i andra halvlek gör han sedan en bra insats. Men Rooney fortsätter att vara ett problem för United. Det finns bättre alternativ på alla positioner.

Jesse Lingard: 3

Utbytt 46. Misslyckas med allting. Är vi snälla säger vi att han inte var redo för spel efter skadan. Med facit i hand obegripligt att han fick chansen i startelvan. Han hade inte spelat på en månad och såg ut som en spelare som inte hade spelat på en månad. Det rimliga hade varit att matcha in honom som inhoppare.

Zlatan Ibrahimovic: 5

1 mål. Varnad. Gör ett briljant mål. Men han bränner också tre bra chanser, tre chanser som jag skulle hävda är bättre än chansen före målet. Ska göra minst två mål i den här matchen. Zlatan stoppar också Rashfords kvittering genom att springa offside.