Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gil Manzano och Oliver dömer veckans matcher

Uefa och Premier League respektive har nu meddelat att Jesús Gil Manzano kommer att döma Manchester Uniteds Europa League-match mot Feyenoord och att Michael Oliver dömer Premier League-matchen mot Watford.

Gil Manzano gör sin allra första Unitedmatch och dömer även Feyenoord för första gången. Han får sällskap av Miguel Martínez och Angel Nevado Rodriguez som assisterande domare, Juan Martinez Munuera och Alejandro Hernandez som extra assisterande domare samt Diego Barbero Sevilla som fjärdedomare.

Han är ung domare, bara 32 år gammal. Trots sin ringa ålder är han nu inne på sin femte säsong i La Liga. Totalt har han gjort 80 matcher där. Säsongen 2012/13 dömde han José Mourinhos Real Madrid två gånger (förlust mot Betis, seger mot Málaga).

Internationellt är han oerfaren och har hittills bara dömt kvalmatcher till Europa League (5) och Champions League (1).

Oliver dömer Watfordmatchen

United spelar mot Watford på söndag. Den matchen kommer att dömas av Michael Oliver. Nunn och McDonough går på linjen och Attwell är fjärdedomare.

Oliver är en bekant domare, han har gjort 20 Unitedmatcher (9-5-6). Senast vi hade honom var i 1-1-matchen mot Leicester i maj. Dessförinnan dömde han Manchesterderbyt som Marcus Rashford avgjorde och i år har han också dömt 1-1-matchen mot Chelsea i London.

Watford har haft Oliver sju gånger (3-1-3). Senast då de bortabesegrade West Brom i april.

Oliver har inte dömt någon match mellan United och Watford.