Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Feyenoord – Manchester United

På torsdag gör Manchester United entré i Europa League och besöker då Rotterdam för att möta Feyenoord. Lagen har tidigare mötts vid två tillfällen i Champions League och United är hittills obesegrade.

Manchester United

United kommer till spel med en derbyförslut i bagaget. En derbyförlust som gör ont i hjärtat men som långt ifrån sänkte oss. Det är är ingen nyhet dock att Mourhinos prioriteringar ligger på annat än Europa League och vi kan därmed få se en hel del förändringar i truppen.

Backlinjen har hittills varit nästintill odiskutabel i sina insatser. I riktigt goda stunder har man till och med ifrågasatt om det verkligen finns plats för en Chris Smalling om det fortsätter så här. Efter lördagens match är jag emellertid inte lika övertygad och jag tror att Mourinho kommer att ta chansen att testa nya kombinationer. Även om han vill det eller inte ser det också ut som att han i dagsläget blir så illa tvungen då en oroande skada ser ut att ha drabbat Luke Shaw.

Embed from Getty Images

På mittfältet tror jag att Herrera får chansen från start. Mourinho var positiv över spanjorens insats under lördagens match. Han såg värdet i Herreras förmåga att vinna boll, ställa om spelet och skapa press. Jag tror även att detta kan bli matchen då Carrick får komma till sin första start i en tävlingsmatch under Mourinho. Han kommer in med rutin och ett gott ledarskap i en annars oprövad elva.

Längst fram har vi redan fått bekräftelse på att Rashford ska spela. Förmodligen kommer han att starta i torsdagens match och ingen är väl ledsen över det, såvida man inte är en del av The Legion (Feyenoords supportrar). Tillsammans med honom kan vi få se Mata få ytterligare speltid och kanske till och med Young.

Möjlig startelva:

De Gea
Darmian, Jones, Smalling, Rojo
Carrick, Hererra, Schneiderlin
Young, Rashford, Mata

Feyenoord

Feyenoord har ett lag fullt med erfarna spelare där en rad av dem känns igen från tidigare spel i Premier League. En av de mest namnkunnige är kanske den tidigare Liverpoolspelaren och nuvarande Feyenoordkaptenen Dirk Kuyt. Han gjorde 19 mål i ligan förra säsongen och slutade då på fjärde plats i skytteligan. En plats han nu tangerar med tre mål på fem spelade matcher. Han må vara 36 år den gamle Kuyt men det sätter inte stopp för honom och hans slägga till högerfot.

Embed from Getty Images

Vi har också en skandinavisk koppling som kan komma att ställa till problem i form av Nicolai Jorgensen. Han kommer förmodligen att utgöra en av dem tre anfallarna som leder Feyenoord. Hittills har den 25 årige dansken gjort tre mål och två assist och visar en gryende form. Med sina 190 centimeter kan han bli riktig farlig i straffområdet vid både inlägg och fasta situationer. Här krävs det att United är uppmärksamma och krigar i närkampsspelet.

Möjlig startelva:

Jones
Karsdorp, van der Heijden, Botteghin, Voudenberg
Vilhena, Kyt, El Ahmadi
Berghuis, Jorgensen, Toornstra

Historik

Förutom att vi anländer till Rotterdam med positiv vinststatistik i bagaget som återvänder vi också till legendarisk mark. Feyenoords hemmaarena De Kuip, på engelska kallad The Tub, stod som skådeplats när United besegrade Barcelona med 2-1 i den anrika så kallade Cup-vinnar-cupen 1991.

Matchfakta

Feyenoord
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, gruppspel, 1:6
Tid: Torsdagen den 15 september 2016, 19.00
Plats: Feijenoord Stadion, Rotterdam
Domare: Jesús Gil Manzano [Spanien]
• assisterande: Martínez, Nevado Rodriguez
• målområde: Martinez Munuera, Hernandez
• fjärde: Barbero Sevilla
Teve: Kanal 9, Dplay, Eurosport Player

Manchester United

Skador: Mkhitaryan (lår, slutet september)
Stannar hemma: Jones (osäker status)
Lingard (petad/vilad)
Rooney (petad/vilad)
Shaw (petad/vilad)
Valencia (petad/vilad)
Avstängda:
Position: 4:e | 3-0-1 | 7-3 | 9
Bästa målskytt: Ibrahimovic (4)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
O3/8EvertonHTR0-0
V7/8LeicesterNCS2-1
V14/8BournemouthBPL3-1
V19/8SouthamptonHPL2-0
V27/8HullBPL1-0
F10/9Manchester cityHPL1-2

Feyenoord

Skador: Elia (axel, slutet september)
Hahn (knä, oktober)
Van Beek (tå, inget datum)
Vermeer (häl, januari)
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 1:a | 5-0-0 | 15-2 | 15
Bästa målskytt: Elia, Jorgensen, Kuyt (3)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
F31/7PSVNsupercupen0-1
V7/8GroningenBligan5-0
V14/8TwenteHligan2-0
V21/8HeraclesBligan1-0
V27/8ExcelsiorHligan4-1
V11/9Den HaagHligan3-1

United mot Feyenoord

Totalt: 22-0-05-2
Borta: 11-0-03-1
SENASTE MÖTENA
V1997-10-22HCL2-1
V1997-11-05BCL3-1

United mot Nederländerna

Totalt: 147-3-423-13
Borta: 72-2-3

Feyenoord mot England

Totalt: 216-5-1020-30
Hemma: 103-1-6

Domare: Jesús Gil Manzano

M
EL 2016/17:00000
EL 2015/16:00000
EL totalt (kval exkluderat):00000
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.