Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Watford – Manchester United

Efter två raka förluster ska Manchester United försöka hitta tillbaka till vinnarspåret med en seger i bortamatchen mot Watford. Lagen möts i den tidiga söndagsmatchen, avspark redan 13.00.

Medan United går in i matchen med två raka förluster är tongångarna positivare i Watford. Efter en svag säsongsinledning stod de för en mäktig vändning då underläge 2-0 förvandlades till seger 4-2 mot West Ham på London Stadium.

Manchester United

Manchester United gick som tåget i José Mourinho-eran omedelbara början. Sen kom Manchesterderbyt och därefter en bedrövlig insats mot Feyenoord. I båda förlusterna uppträdde United närmast håglöst i första halvlek. Detta måste Mourinho nu rätta till.

Defensivt kommer han att rätta till åtminstone ett par saker jämfört med matchen i Holland. Luke Shaw och Antonio Valencia stannade kvar i Manchester och stärkte därmed sina aktier.

Det var skönt att vila. Nu är jag redo att spela på söndag,” sa Shaw till MUTV igår.

Embed from Getty Images

Sen är frågan vem Mourinho väljer bredvid Bailly i mittförsvaret. Blind var, som hela laget, dålig mot city men har annars varit utmärkt under säsongsinledningen. Smalling gjorde en okej match i Holland men det var ingen prestation som omedelbart ger honom en plats i startelvan. Det som talar till Smallings fördel imorgon är att Watford i Ighalo och Deeney har ett anfallspar som är stort och starkt. Jag gissar ändå att Blind fortsätter i mittförsvaret, han har dessutom fördelen av att ha vilat i torsdags.

(Manchester Evening News tror förvisso att Bailly har skadeproblem, men det känns som spekulativt nonsens.)

Det stora problemet för Mourinho att fixa är Paul Pogbas position. Ska han fortsätta med Pogba bredvid Fellaini eller ska han spela Pogba i en mer framskjuten position. Det senare testades med bra resultat i andra halvlek mot Manchester city och med uselt resultat mot Feyenoord.

Efter matchen mot Feyenoord fick Mourinho frågor om Pogba och hans förklaring är, tycker jag, klockren:

Jag vill att Paul ska glömma [prislappen] och bara spela sin fotboll. Ingen försäsong – EM-final, semester, sedan komma tillbaka. Det är normalt att han går ner lite efter den första matchen. Men jag litar fullständigt på honom, för jag vet vilken spelare han är.

Så, vilken position får Pogba? ”Det beror på situationen. I Premier League spelade vi med Wayne Rooney som en nummer 10 och mot Feyenoord spelade vi med Schneiderlin framför backlinjen och vi gav [Pogba] mer frihet att inta andra ytor.

Embed from Getty Images

Men Pogba i en mer framskjuten position betyder Rooney som högerytter, för just nu är det inte ett alternativ att Rooney petas. Efter matchen i Holland har snarare Rooneys aktier stärkts. Fortsätter Rooney att underprestera kan han säkert petas på sikt men just nu är det inget av alternativen som har presterat bättre.

På sikt tror jag ändå att United kommer att gå över till en 4-3-3-formation, med Fellaini och Pogba framför en sittande mittfältare. Carrick är det naturliga valet som sittande, men han verkar inte ha Mourinhos förtroende. Herrera testades där mot city och såg bra ut men jag tvivlar på att hans defensiv räcker till. Schneiderlin litar jag inte på. Ett wildcard är Daley Blind. Så skulle även Fellaini kunna spela sittande. Men roligast skulle vara om Timothy Fosu-Mensah tar den platsen. Men det är i framtiden, imorgon tror jag att Mourinho återgår till 4-2-3-1.

Precis som Rooney förutsätter jag att Fellaini och Zlatan också är tillbaka i startelvan. Då återstår två platser. Den ena måste gå till Rashford och så blir det väl Mata till höger.

Möjlig startelva (4-2-3-1): De Gea; Valencia, Bailly, Blind, Shaw; Fellaini, Pogba; Mata, Rooney, Rashford; Zlatan

Watford

Det började dåligt för den nya tränaren Walter Mazzarri. Oavgjort i Southampton följdes av hemmaförluster mot Chelsea, Gillingham och Arsenal. Detta följdes upp med ett tvåmålsunderläge borta mot West Ham. Men West Hams 2-0-mål föregicks av en rabona från Payet och det tyckte Watford inte om.

Ighalo reducerade och Deeney kvitterade före halvtidsvilan. Efter paus stänkte Capoue och Holebas in varsitt mål och Watford vann stort. Det vi lär oss här är att inte göra rabonas mot Watford.

Mazzarri har valt en trebackslinje. Eller om det nu är en fembackslinje. Så tre centrala mittfältare i någon formation – Mazzarri har testat med en sittande, två sittande och med ett rakt tremannamittfält – och Deeney och Ighalo på topp.

Embed from Getty Images

Frågetecknen finns i backlinjen. Watford har fortfarande inte hållit nollan den här säsongen och i fyra matcher av fem har de släppt in minst två mål. Det troliga är ändå att det är Prödl, Kaboul, Cathcart och Britos som gör upp om de tre platserna. Skadefrågetecken finns för Prödl och Kaboul.

På mittfältet torde trion Behrami, Capoue och Pereyra vara givna.

Möjlig startelva (3-4-1-2): Gomes; Cathcart, Kaboul, Britos; Janmaat, Behrami, Capoue, Holebas; Pereyra; Deeney, Ighalo

Historik

Förra året gjorde United en bra match på Vicarage Road. Men man struntade i att avgöra matchen och då det återstod några minuter kunde Deeney kvittera på straff. Då blev Bastian Schweinsteiger förbannad och tog saken i egna händer. Det slutade med att han forcerade fram ett självmål av Deeney och United tog en rättvis seger.

Hemmamatchen blev en enkel seger för United.

Det är annars sällsynt att lagen möts men när de gör det brukar United vinna. United har nu en svit på elva raka segrar och vi måste gå tillbaka till Ron Atkinsons dagar för att hitta senaste ickesegern.

Embed from Getty Images

Historik finns också mellan Mazzarri och Mourinho. De stötte regelbundet på varandra när Mourinho tränade Inter, då Mazzarri var i Sampdoria och Napoli.

Mourinho pratar, pratar, pratar och pratar skräp, så mycket skräp,” sa Mazzarri diplomatiskt. ”Han har aldrig ens vunnit Coppa Lombardia eller Coppa Toscana,” svarade Mourinho. ”Att besegra mig är det viktigaste i hans karriär. En åsna kan jobba hårt men kommer aldrig att bli en fullblodshäst.

Idag är det inte lika kul. ”Jag har en väldigt bra relation till Mourinho nu,” säger Mazzarri. ”Ibland kollar pressen på vad som händer i Italien, samma med Conte. Det är normalt när du slåss om topplatserna men jag har en väldigt bra relation till, en stark relation med honom. Det finns professionell respekt.

Matchfakta

Watford
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 5
Tid: Söndagen den 18 september 2016, 13.00
Plats: Vicarage Road, Watford
Domare: Michael Oliver
• assisterande: Nunn, McDonough
• fjärde: Attwell
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (knä, mitten oktober)
Mkhitaryan (lår, 24 september)
Tveksamma:
Avstängda:
Position: 4:e | 3-0-1 | 7-3 | 9
Borta:3:e | 2-0-0 | 4-1 | 6
Bästa målskytt: Ibrahimovic (4)
Disciplin: 8 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V7/8LeicesterNCS2-1
V14/8BournemouthBPL3-1
V19/8SouthamptonHPL2-0
V27/8HullBPL1-0
F10/9Manchester cityHPL1-2
F15/9FeyenoordBEL0-1

Watford

Skador: Okaka (hamstring, mitten oktober)
Tveksamma: Kaboul (smäll)
Prödl (smäll)
Avstängda:
Position: 10:e | 1-1-2 | 7-8 | 4
Hemma:18:e | 0-0-2 | 2-5 | 0
Bästa målskytt: Capoue (3)
Disciplin: 14 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O6/8LorientHTR2-2
O13/8SouthamptonBPL1-1
F20/8ChelseaHPL1-2
F23/8GillinghamHLC1-2[1]
F27/8ArsenalHPL1-3
V10/9West HamBPL4-2
[1] Efter förlängning.

United mot Watford

Totalt: 2617-5-447-21
Premier League: 66-0-016-5
Borta: 138-2-317-12
SENASTE MÖTENA
V2007-01-31HPL4-0
V2007-04-14NPL4-1
V2015-11-21BPL2-1
V2016-03-02HPL1-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2000-04-29BPL3-2
V2000-10-31BLC3-0
V2006-08-26BPL2-1
V2015-11-21BPL2-1

Domare: Michael Oliver

M
PL 2016/17:316002
PL 2015/16:2692236
PL totalt:14246471341
Snitt (2015-17):3,720,070,100,28
Alla domare 2015/16:3,210,070,100,24
MVOF
Dömt United:20956
Dömt Watford:7313
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).