U18: Man city – Man Utd 2-0

U18:s fina vinstrad tog definitivt slut i derbyt borta mot Manchester city. Hemmalaget var starkare och vann matchen med 2-0.

Det var positiva tongångar innan match där Ro-Shaun Williams var tillbaka och gick in direkt i startelvan som mittback. Williams har inte spelat någon den här säsongen på grund av en skada.

Det var city som inledde piggast och tog planenligt ledningen efter 23 minuter. Uniteds bästa målchans kom just innan paus när Chong tvingade citymålvakten till en fin räddning men citys ledning med 1-0 i halvtid var rättvis då United inte gjort någon bra halvlek.

I den andra halvleken, som redan var grinig och stökig, åkte Uniteds målvakt Moutha-Sebtaoui på en utvisning. United bytte in Max Johnstone, som är ny i klubben och lillebror till Sam Johnstone. Det blev dock ingen sprudlande debut då Johnstone fick hämta bollen ur nätmaskorna redan efter två minuter när city dödade matchen med tio minuter kvar.

Det var Uniteds första förlust under Kevin McKenna och ingen lyckad match sett över 90 minuter där city vann matchen rättvist. Positivt är i alla fall att Ro-Shaun Williams som sagt var tillbaka. Han gjorde ingen jättematch och kunde kanske blivit utvisad, men han var åtminstone tillbaka i laget och det är viktigt för ett United som släppt in lite för mycket mål den här säsongen.

Manchester city – Manchester United 2-0 (1-0)

United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, O’Connor, Williams, Kenyon; Chong, Buffonge (Johnstone 76), Whelan, Boonen (Diedrick-Roberts 79); Gomes, Burkart (Bohui 67)