Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Inte ens skadeglädje har vi

Inte ens om vi försökte skulle vi kunna konstruera en värre fotbollshelg. Liverpool, Arsenal, Manchester city, Everton och Tottenham tog trepoängare. Ja, till och med Leeds vann. Leicester också.

September 2017: Jag hatar dig.

Manchester United är nu sjua i ligan. Oklart vilka som leder. Förmodligen Preston.

Liverpool vann i London

Fredagsfotbollen bjöd på Chelsea mot Liverpool. Det ska vi inte prata så mycket om, Liverpool var alldeles för bra för att det ska vara hälsosamt.

Mål av Lovren och Henderson vann matchen åt Liverpool i första halvlek. Costa reducerade förvisso då det återstod en halvtimme men Chelsea orkade aldrig forcera.

Lekstuga för city

Manchester city sprang i cirklar runt Bournemouth. Kevin De Bruyne spelar just nu den bästa fotbollen som Premier League har sett på något eller några år. Det enda positiva var att Nolito blev utvisad i slutet på matchen.

Embed from Getty Images

Redan nu framstår city som storfavoriter att vinna ligan. Men när det börjar snackas om att det är svårt att föreställa sig att de ska tappa en enda poäng har det gått för långt.

Ja, city spelar fantastisk fotboll. Men det är sårbara defensivt. Hur bra de än spelade mot ett dåligt Manchester United så vann de bara med ett mål och för att vinna behövde de massor av tur. Zlatan hade tre bra kvitteringschanser, Rashford hade säkert gjort mål om inte Zlatan hade stått i vägen och United kunde eller borde ha fått två straffar. Mot Sunderland vann de på ett självmål efter 87 minuter. Mot Stoke hade de tur med ett par domslut och de ledde bara med ett mål när det återstod fem minuter. Mot West Ham ledde de också bara med ett mål när klockan tickade över 90 minuter.

Arsenal överlägsna i Hull

Arsenal vann med 4-1 i Hull, siffror som var i underkant. Men Arsenal gjorde sitt bästa för att undvika en seger.

Sánchez gjorde 1-0 efter en kvart och sedan var det bara en tidsfråga innan tvåan skulle komma. Efter 40 blev Livermore utvisad och Arsenal fick straff. Game over? Nä, Sánchez brände straffen.

Embed from Getty Images

Cazorla försökte bli utvisad men domaren var snäll. Walcott gjorde 2-0 och då var väl matchen vunnen? Icke, Hull fick straff och Snodgrass reducerade. Men innan Arsenal hann gripas av panik sparkade Sánchez in bollen i mål och då kunde Arsenal till sist räkna hem segern. Xhaka gjorde sedan mål på tilläggstid.

Everton behåller andraplatsen

Stekelenburg gick upp och plockade rutinmässigt ett inlägg. Momentet senare hoppade Negredo in i honom, utan att vara nära bollen. Stekelenburg tappade bollen in i eget mål. Domare Lee Mason var emellertid på skojfriskt humör och dömde mål. Statistikerna uppskattade detta och bedömde omedelbart att det var ett självmål av Stekelenburg.

Embed from Getty Images

Läge för Everton att tycka synd om sig själva?

Nej, Gareth Barry firade 600 Premier League-matcher (varav noll minnesvärda) och slog in kvitteringen bara några minuter senare. Någon tyckte att det skulle vara bortdömt för hög spark men domare Mason lät det bero.

Embed from Getty Images

Före paus gjorde Everton två mål till och de har därmed inlett ligan med fyra segrar och en oavgjord. Ganska behagligt motstånd kan vi tycka att de har haft men Koeman har fått en fantastisk start i Everton.

Kostsam seger för Tottenham

Tottenham är fortfarande obesegrade. De gjorde bara ett mål på Sunderland, vilket var ett halvdussin färre än de borde ha gjort, men det räckte då Sunderland var Sunderland. Adnan Januzaj blev för övrigt utvisad men det får ni läsa om i lånekollen.

Men allt var inte frid och fröjd för Tottenham. Dembélé, Dier och Kane klev av med skador.

Några korta

West Ham förlorade med 4-2 för andra veckan i rad. En extra stor bedrift med tanke på att West Brom stod för motståndet. West Hams defensiv är inte bäst i ligan.

Stoke City är september månads enda glädjebringare. Igår en vacker 4-1-förlust mot Crystal Palace (deras andra raka seger) på bortaplan. Stoke är sist i tabellen med färst gjorda mål och flest insläppta.