Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Watford – Manchester United

Embed from Getty Images

September fortsätter att vara en usel månad för Manchester United. Igår vann Watford med 3-1 på Vicarage Road, vilket var Uniteds tredje raka förlust.

Igen gör United en dålig match och återigen är det den första halvleken som bäddar för förlusten. För tredje matchen i rad har United anledning att vara missnöjda på avgörande domslut men förlusten kan inte skyllas på det. Som Mourinho var inne på efter matchen: Domsluten kan inte kontrolleras, däremot faller det på Unitedspelarna att pojklagsmisstag görs innan Martial sparkas ner. Dessutom ska Watford egentligen ha straff när Fellaini drar Deeney i tröjan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Bär rimligtvis ansvaret för missförståndet med Smalling. Gör en fin räddning på en nick. Får annars mest syssla med att plocka ut bollen ur eget nät men kan inte lastas för något av målen.

Antonio Valencia: 6

Utbytt 62. Förlorar en nickduell tidigt men gör annars en okej insats defensivt. Inte involverad offensivt på samma sätt som tidigare under säsongen.

Eric Bailly: 6

Mindre dominant än tidigare och hamnar snett vid några tillfällen, dessutom slarvig i uppspelen. Ändå en godkänd insats totalt.

Chris Smalling: 5

Spontant tänker jag att det är lättare att vara mittback i ett man-man-försvar. Spontant tänker jag att Smalling tillhör kategorin spelare som har svårast med omställningen till zonspel. Ser förvirrad ut vid några tillfällen. Gör ett dåligt arbete före Watfords 2-1-mål. Först är han faktiskt till höger i straffområdet när Watford anfaller på Uniteds vänsterkant, sedan börjar han jaga bollen och lämnar då ytan där Zúñiga momentet senare stöter bollen i nät.

Luke Shaw: 5

Utbytt 85. Gör egentligen en okej insats men kan inte få ett godkänt betyg då han gör misstag före Watfords två första mål. Ska ge Martial understöd före 1-0-målet. Före 2-1-målet gör Shaw för lite för att stoppa inlägget.

Wayne Rooney: 3

Varnad. Bedrövlig. Obegripligt att han får vara kvar på planen hela matchen. Har flera lägen där han har en bra möjlighet att skapa målchanser för lagkamraterna men hans passningskvalitet är undermålig. Bär inte huvudansvaret defensivt men hans arbete före Watfords mål kommer inte ingå i någon instruktionsbok för försvarsspel.

Hans sinnesstämning just nu symboliseras av hans agerande före Uniteds mål. Här står han en meter från mål, bollen är på väg mot honom. Laddar han för skott? Icke. Istället viftar han på att domaren ska uppfinna en straff. Räddas av att Rashford har huvudet på skaft.

Marouane Fellaini: 5

Varnad. I 87 minuter tycker jag att han är Uniteds bästa spelare för dagen. Det är bara det att övriga tre minuter är de minuter där Watford gör mål. De två första målen görs på ytor han har huvudansvaret att täcka, istället är överarbetar han djupt i straffområdet. Det sista är en straff som han klumpigt ger bort. Har tur som inte får sin andra varning där (vilket kan kompenseras av att han har otur som får sin första varning). Har dessutom tur (om han inte har koll på att domaren inte kan se tröjdragningen) som inte ger bort en straff i början på matchen.

Många Unitedspelare har sett håglösa ut de senaste matcherna. Fellaini kan inte beskyllas för det. Däremot blir hans begränsade passningsspel en svaghet för laget. Vi kan inte förvänta oss att Fellaini ska diktera tempot i spelet. Däremot kan vi förvänta oss att mittfältsankaren i United ska kunna det.

Paul Pogba: 4,5

Varnad. Är inte alls i slag. Ser fina passningsmöjligheter men bommar passningarna. Trollar fram ett ribbskott men det är egentligen hans enda positiva bidrag under matchen. Kan mycket, mycket bättre. Skulle kanske må bättre att ha Carrick som kollega på mittfältet.

Anthony Martial: 5

Utbytt 38. Anonym tills han däckas i en nickduell. Vet ju inte vad han själv kände efter det eller vad läkaren sa men det känns som ett felbeslut att han inte blev utbytt direkt. Agerandet före målet är förvirrat. Ska förstås ha frispark och bättre hjälp av Shaw men ska ändå göra det bättre.

Zlatan Ibrahimovic: 5,5

Plus för arbetet före målet men annars är han för anonym. Gör ett bra arbete med att vinna nickdueller men vi ska kunna kräva mer. Med lite bättre tempo i löpningen hade han varit på plats för att i lugn och ro stöta bollen i nät på Rashfords inlägg och med bättre tempo i löpningen hade han haft ett par frilägen.

Marcus Rashford: 6,5

1 mål. Just nu det enda som lyser upp i Unitedmörkret. Inte på något sätt en perfekt insats men det mesta som händer offensivt bär en doft av Rashford och han är förstås också den som gör målet.

Ashley Young: 6

Inbytt 38. Kommer in och har några öppnande löpningar. När han får bollen gör han emellertid inte så värst mycket med den. Får flytta ner som högerback när Mata kommer in då det förmodligen står i hans kontrakt att han inte får spela mer än 30 minuter i rad på en position.

Juan Mata: n/a

Inbytt 62. Anonymt inhopp.

Memphis Depay: n/a

Inbytt 85. Varnad. Memphis Depay i någon slags extremt offensiv vänsterbacksposition låter inte som en succé. Och det är ju synd då succé var exakt vad United behövde i det läget. Skulle må bra av att göra några halvlånga inhopp i matcher som redan är avgjorda, så att han får en chans att i lugn och ro återfinna självförtroendet.