Shaw och Mourinho; Martial mår bättre; kontraktssamtal med Rashford

Det började med en ganska oskyldig kommentar från José Mourinho på presskonferensen efter Watfordmatchen.

Det första Man city-målet och det andra målet mot Watford, du kan hitta otroliga likheter,” sa Mourinho.

Kolarov har bollen i en svår situation i hörnet och mina spelare bestämmer sig för att ge upp ytor, istället för att pressa,” säger Mourinho om citys mål och syftar uppenbarligen på Henrikh Mkhitaryan.

Och här för det andra målet får Amrabat bollen och vår vänsterback är 25 meter ifrån honom, istället för fem meter. Men även på 25 meter måste du hoppa och gå fram och pressa, men nej, vi väntar,” fortsätter Mourinho gällande Watfords mål. Här är det uppenbart att han syftar på Luke Shaw.

Det här är en taktisk men också mental attityd. Det är något som inte blir perfekt på ett par veckor,” avslutar managern.

Här kan en ju tycka att Mourinho exemplifierar trender i lagets spel genom att peka på ett par individuella situationer, snarare än att specifikt kritisera Mkhitaryan och Shaw. Men tidningarna – framför allt Times – gick igång rejält på att Mourinho var taskig mot Shaw. Tydligen ska flera av Shaws lagkamrater ha chockats över vad Mourinho sa.

Times passade också på att förklara att Shaws misstag berodde på att han under matchen hade dragit på sig en ljumskskada. Något som nästan alla tidningar sedan skrev under på. Rapporterna var sådana att vi kan förutsätta att det stämmer att Shaw har skadeproblem.

Nu ska det emellertid vara bättre än befarat. Simon Peach från Press Association skriver att Shaw kommer att missa matchen mot Northampton (han hade knappast spelat ändå) men att det är 50/50 om han kan spela mot Leicester på lördag.

Samtidigt fortsätter Times och hävdar att Shaw ska vara upprörd över Mourinhos kommentarer.

Här kan jag ju tycka att Mourinho borde låta bli att dela ut individuell kritik i media. Ingen vinner på det. Samtidigt tycker jag inte att kritiken här är något att gå igång på.

Martial mår bättre

Definitivt skadad mot Watford blev Anthony Martial. Hur det är med honom vet vi inte. Men han skriver åtminstone på Twitter att han nu mår bättre.

Att Martial fick spela vidare mot Watford fick välgörenhetsorganisationen Headway att gå i taket. De kräver nu en översyn av Premier Leagues hantering av misstänkta hjärnskakningar. Idag finns det en tunneldoktor som har mandat att plocka spelare med en misstänkt hjärnskakning av planen men organisationen misstänker att dennes mandat inte verkställs.

Nu är det inte bekräftat att Martial lider av en hjärnskakning men det får ändå förmodas vara det troliga. I så fall har jag för mig att han är tvingad till minst tio dagars vila.

Mitten om Rooney

Wayne Rooneys position i Manchester Uniteds startelva blir mer och mer ifrågasatt för varje dag som går. Andy Mitten bjuder på bra diskussion:

Wayne Rooney’s form is foremost among Manchester United’s problems [ESPN FC]

Swiss Ramble om Uniteds ekonomi

Uniteds årsrapport publicerades nyligen. Bloggaren Swiss Ramble bjuder på en briljant genomgång. Bland saker att notera: Uniteds löner stiger i en hiskelig takt men United är den enda klubben i Premier League där lönekostnaderna är mindre än 50 procent av intäkterna.

Manchester United – Power In The Darkness [Swiss Ramble]

Fosu-Mensah snabbast av de unga

Uniteds unga mittback Ro-Shaun Williams är känd för sin snabbhet. När den officiella hemsidan frågar honom så hävdar han emellertid att han inte är snabbast i laget.

Vi gör snabbhetstester och det finns ganska många snabba spelare i truppen. Tim [Fosu-Mensah] är snabb, Axel [Tuanzebe] och Marcus [Rashford], alla av dem är väldigt snabba, så vi har en ganska bra tävling mellan oss. Vi gör det i gymmet.

Är jag snabbast? Nej. Tim är antagligen den snabbaste.

Kontraktsförhandlingar med Rashford

Det har bara gått några månader sedan Marcus Rashford skrev ett nytt kontrakt med United. Sedan dess har han spelat EM, gjort hattrick för U21-landslaget och två Premier League-mål för United. Nu påstår ESPN redan har inlett förhandlingar om ett nytt kontrakt för anfallaren.

Rashford ska idag vara en av de sämst betalda spelarna i truppen och United vill förstås inte riskera att han lockas av bättre erbjudanden från utländska klubbar. Det föreslås att han kan bli den bäst betalda tonåringen inom fotbollen.

I relaterade nyheter påstår Manchester Evening News att United inte kommer att låta Mourinho doppa fingrarna i plånboken i januari. Bara ifall ett riktigt stort namn blir tillgängligt – som Juan Mata 2014 – ska det vara aktuellt att United gör några affärer.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS