Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Manchester city i nästa omgång

Embed from Getty Images

Kort efter Manchester Uniteds seger mot Northampton Town i ligacupen lottades åttondelsfinalerna. För Uniteds del föll lotten blev det en riktig toppmatch: United ska möta Manchester city på Old Trafford.

Åttondelsfinalerna i ligacupen spelas tisdagen den 25 oktober och onsdagen den 26 oktober. Då United spelar mot Chelsea och city mot Southampton söndagen den 23 oktober är det närmast en garanti att matchen spelas den 26 oktober. Vi kan också vara rätt säkra på att matchen visas på teve.

Uppdatering: Tevebolagen (Sky Sports i detta fall) kan också tänkas vara intresserade av West Ham mot Chelsea, som i så fall även den skulle behöva spelas på onsdagen. Den rimliga kompromissen är väl att de väljer United mot city och Liverpool mot Tottenham. Men det kan inte uteslutas att tevebolagen tvingar fram en annan lösning.

United gick in i ligacupen i kvällens match mot Northampton, vilket alltså blev en 3-1-seger.

Manchester city gick också in i cupen i tredje omgången. Ikväll vann de med 2-1 på bortaplan mot Swansea. Efter en mållös första halvlek gick city fram till 2-0 genom mål av Clichy och García under andra halvleks första halva. Swansea fick ett tröstmål, genom Sigurdsson, men först i den tredje tilläggsminuten.

Historiken mot city känner ni förstås till. Den senaste matchen ska vi inte tala om.

I ligacupen har lagen mötts fyra gånger och gått vidare två gånger var. city vann med totalt 4-3 i semifinal 1969/70. United, som då spelade i andradivisionen, vann med 1-0 på Old Trafford i fjärde omgången i oktober 1974. Ett år senare möttes lagen på Maine Road i tredje omgången, då city vann med 4-0.

Senaste mötet var i semifinal 2010. city inledde med seger 2-1 på hemmaplan. United gick snabbt upp till 2-0 i returen och såg ut att enkelt gå till final. Men city reducerade på dagen och kvitterade totalt. Detta var dock säsongen då United alltid avgjorde derbyna på tilläggstid (Owen och Scholes i ligan) och Rooney sköt United till final (bilden ovan).

I övrigt noterar vi Londonderby då West Ham tar emot Chelsea och att Liverpool ställs mot Tottenham på Anfield.

Lottningen i sin helhet

West Ham United – Chelsea
Manchester United – Manchester city
Arsenal – Reading
Liverpool – Tottenham Hotspur
Bristol City – Hull City
Leeds United – Norwich City
Newcastle United – Preston North End
Southampton – Sunderland