Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Diverse reaktion efter gårdagens seger

Vi börjar med José Mourinhos presskonferens efter matchen (video längre ner).

Var det ändringarna i laget som avgjorde? ”Nej. Det tycker jag inte. Jag tycker att resultatet var för att vi började väldigt bra och slutade inte spela förrän matchen var stängd. När laget spelar bra är det lättare att få fler bra individuella prestationer.

Mourinho var nöjd med Uniteds intensitet och press.

Om Rooney: ”Min kapten är min kapten. Om han är på planen, om han är hemma. Han är min kapten. Det är inte ett problem [att han sitter på bänken]. Vi tänkte idag att mot ett lag som Leicester är den bästa lösningen att spela med de två snabba ungarna [Lingard och Rashford] och Mata i en position där han kan interagera med de unga grabbarna.

Om Pogba:Jag tycker att han var okej mot Southampton och Hull. När laget inte spelade så bra var han inte så bra. När laget spelar bättre spelar han bättre. Givetvis vill vi alla ha mer från honom och laget. Jag tycker att det sista laget uppnår är kontinuitet.

Jag tycker att han och Ander [Herrera] var bra på mittfältet, de kompletterade varandra bra. Igen är Ander en grabb som ger intensitet i pressen. Defensivt ville jag också ha snabba spelare mot ett lag som spelar direkt. Vi ändrade laget för att spela mot Leicester.

Mer om Herrera: ”Jag gillar honom. Det är därför han har spelat i nästan varenda match, ibland från start, ibland på bänken. Det är en spelare jag alltid gillade, när vi var i Spanien tillsammans. Jag känner honom bra. Jag gillar honom mycket.

Mourinho är imponerad av sättet som Eric Bailly har anpassat sig på. Men det är olika för olika spelare och för vissa spelare finns Van Gaals idéer fortfarande inpräntade.

Är Shaw och Mkhitaryan skadade? ”Jag skulle inte säga skadade, skadade. Jag skulle säga inte 100 procent. Och när de inte är 100 procent tänker jag alltid att i såna här svåra lägen där du behöver vinna föredrar jag alltid att välja spelare som är 100 procent redo fysiskt och mentalt. Skadade, skadade var Martial och Phil Jones. Och Phil Jones är fortfarande några veckor bort. De andra är i den gråa zonen mellan att vara spelklara och skadade.

Låter alltså som att Martial, Mkhitaryan och Shaw kan vara tillgängliga mot Zorya på torsdag.

Pogba: Nästan prefekt i första halvlek

Exakt, det var något väldigt bra. En bra känsla för alla, en stor prestation av laget. Första halvlek var nästan perfekt. Jag tycker att det är därför vi vann matchen, vi började väldigt bra,” sa Paul Pogba, som utsågs till matchens bästa spelare.

Och i andra, med ställningen som den är, är det inte enkelt för spelarna, för alla, att vara på tårna. Vi vet att de kommer att pusha för att göra mål, vi gör det fantastiskt.

Vad var bättre?Jag tycker att det vi gjorde väldigt bra idag är spelet utan boll. Vi pressar, vi tar tillbaka bollen snabbt. Så det var väldigt viktigt. Sen när vi har bollen spelar vi som vi kan och sedan kom resultatet.

Mata: Vi behövde det här

Jag tycker att vi behövde något som det här. Det är sant att vi kom hit efter två förluster i Premier League, vi vann cupmatchen i veckan, men vi behövde något som det här,” sa Juan Mata.

Det har varit mycket snack om laget de senaste veckorna. Vi visade idag vad vi kan göra. Jag tycker att det var en väldigt bra första halvlek, vi gjorde fyra mål, olika mål. Vi visar hur bra vi är.

Ranieris presskonferens

Leicesters manager Claudio Ranieri snackade också på en presskonferens.

Jag måste analysera den här konstiga matchen. I början spelade vi vår fotboll, vi hade dem under press. Mellan två lag kanske det var vi som förtjänade att göra mål.

Han var inte nöjd med försvarsspelet på fasta situationer: ”De var väldigt smarta på hörnorna. Det var konstigt, normalt är vi så starka. På första hörnan slappnade vi av. Vi är ett bra lag när vi jobbar tillsammans. Det här är en bra läxa för oss. När du släpper in ett mål är det viktigt att du håller dig lugn.

Mer reaktion från matchen i matchdagsbloggen.