Spelarbetyg: Manchester United – Leicester City

Manchester United tog igår en imponerande 4-1-seger mot Leicester City på Old Trafford. Detta efter en formidabel första halvlek och en tämligen intetsägande andra halvlek.

Glädjande var att United hade fyra olika målskyttar i form av Smalling, Mata, Rashford och Pogba. Allra bäst var att Pogba äntligen fick göra sitt första mål som Unitedspelare, nu slipper han tänka på det framöver.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Tämligen intetsägande match för De Gea. Gör en bra räddning när Gray träffar mål med ett inlägg (eller om det var ett skott?) och var chanslös när Gray sköt i mål.

Antonio Valencia: 6

Hamnade snett i början då Leicester fick matchens första stora chans. Räddas av att Albrighton, som har gott om tid, slår ett uselt inlägg rätt i famnen på De Gea. Valencia hade dessförinnan slagit ett inlägg med vänsterfoten, måhända var han fortfarande i chock efter det. Inte alls så bra som han har varit tidigare under säsongen.

Eric Bailly: 7,5

Hamnar snett vid något tillfälle men bortsett från det är Bailly dominanten defensivt.

Chris Smalling: 7

1 mål. Gör det förlösande 1-0-målet. Defensivt sköter han sina uppgifter galant.

Daley Blind: 8

2 assists.Inte han!” Jag kan inte ha varit ensam om att tänka sÃ¥ när Blind vandrade ut för att slÃ¥ hörna mitt i första halvlek. Men där han förra säsongen antingen slog hörnorna pÃ¥ första gubben eller högt och löst till mÃ¥lvakten slog han nu till med kraft och precision. Enkelt för Smalling och enkelt för Pogba. Sen är det ju ingen slump att det är Blind och Mata som samarbetar genialt före Rashfords mÃ¥l.

Defensivt trodde nog många att Blind skulle få problem mot Mahrez men holländaren vann varenda duell. Han är långsam, men han klarar sig bra ändå. Även innan han började slå hörnor satt jag och njöt av Blinds vänsterbacksspel. Finns det ingen annan position i laget för Blind krävs det att Shaw storspelar om han ska vara etta på vänsterbacken.

Ander Herrera: 8

Mycket kompetent insats, där han framför allt imponerar som bollvinnare. Offensivt har han givetvis ett annat omfång av passningar än Fellaini. Fortsätter han på det här viset är det ingen tvekan om att han ska ha platsen bredvid Pogba. Men jag har ju fortfarande mina tvivel på Herreras defensiv.

Paul Pogba: 8

1 mål. Dominant! Bra offensivt och bra defensivt. Gör sin bästa insats sedan debuten. (Men det är förstås nonsens att han spelade med större frihet än tidigare, som de svenska kommentatorerna menade.) Flera fina passningar in på farlig yta och förutom sitt eget mål har han förstås en stor del i Matas mål. Viktigt också att han fick göra sitt första mål, nu slipper han tänka på det.

Blir med rätta utsedd till matchens bästa spelare.

Jesse Lingard: 6,5

Utbytt 78. 1 assist. Briljant framspelning till Mata. Men får förstås minus för det undermåliga arbetet före Leicesters mål. Hans rörlighet är ett plus för laget även om bidraget som regel är indirekt. Behöver fortfarande förbättra noggrannheten med boll, för många passningar är en halvmeter för långa eller korta. Knappast ordinarie när alla är i form men med Zlatan centralt är det nödvändigt med snabbhet på båda kanterna.

Juan Mata: 7,5

Utbytt 87. 1 mål. 1 assist. Hönan eller ägget? När Mata tickar så tickar laget. Eller om är det så att laget tickar när Mata tickar? Bygger upp anfallet till sitt eget mål och avslutar distinkt. Några minuter senare är han smartast och kombinerar briljant med Blind. Jobbar och sliter och är förstås ett mycket bättre alternativ än Rooney som nummer 10.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 83. 1 mål. Mål igen och ska givetvis fortsätta i startelvan. Slarvar annars en del i den här matchen, håller bollen för länge vid något tillfälle och missar Zlatans löpning vid ett annat.

Zlatan Ibrahimovic: 7,5

Gör spelmässigt sin kanske bästa match sedan han kom till klubben, synd bara att han inte får kröna den med ett mål. Samarbetar elegant med Pogba, vinner problemfritt dueller mot Huth och Morgan, agerar framspelare vid flera tillfällen.