Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford nominerad; Gomes dominerar

Marcus Rashford är en av 40 spelare bland de nominerade till Golden Boy, priset som delas ut till Europas bästa U21-spelare. Vi räknar förstås med att Rashford kammar hem priset, som förra året gick till Anthony Martial.

https://twitter.com/ScoutedFootball/status/781426730397495296

Förutom Martial har även Rashfords lagkamrater Paul Pogba (2013, då han spelade för Juventus) och Wayne Rooney (2004) vunnit priset. För de flesta vinnarna går de bra men inte för alla, vilket kan exemplifieras av att Uniteds brasse Anderson vann priset 2008.

Samtidigt noterar vi att Rashford inte är med i den engelska U21-truppen. Det betyder med all sannolikhet att han kommer att vara en av spelarna i Gareth Southgates första a-landslagstrupp. (Det fanns inte plats för någon Unitedspelare i truppen.)

Gomes briljerade i U17-landslaget

Englands U17-landslag är just nu i Kroatien för att spela Croatia Cup. De inledde fyrnationersturneringen med en utklassningsseger, 5-0, mot Kroatien igår.

Angel Gomes är ensam Unitedspelare i truppen men han är å andra sidan lagkapten. Igår slog han till med ett mål och två assists.

Turneringen är uppladdning inför kvalet till U17-EM senare i oktober. Matcher mot Grekland och Tyskland återstår för England i Croatia Cup.

Burkart spelade i förlust

Schweiz U17 laddar också för EM-kval. De har spelat två matcher mot Belgien i Belgien. Det blev två förluster, 4-1 och 4-2. Manchester Uniteds anfallare Nishan Burkart startade den första matchen men var oanvänd avbytare i den andra.

Uttalande från Premier League, FA och EFL

Van Gaal ville testa virtual reality

Louis van Gaal hade planer på att använd virtual reality under Manchester Uniteds träningar. Det berättade analytikern Max Reckers, som var en del av Van Gaals tränarstab, på Soccerex Global Convention i Manchester.

Den som är intresserad hittar mer information på Manchester Evening News.