Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Stoke city

United sjabblade i dag bort en enkel seger mot Stoke city efter ett målsumperi utan dess like. Matchen slutade 1-1 efter att Allen kvitterat med cirka tio minuter kvar att spela. Resultatet innebär att United är minst fem poäng efter serieledaren shitty.

Embed from Getty Images

Blytung poängförlust

Även då den värsta irritationen lagt sig en stund efter matchen är det svårt att greppa hur United kunde tappa poäng i denna match. 24-7 i avslut och 9-6 på mål (där Grant gjorde åtta räddningar) talar sitt tydliga språk, även om det såklart inte är värt ett skvatt. United spelade överlag bra fotboll, främst i första halvlek. Efter en minut borde Zlatan ha gjort 1-0 och i sådana fall hade detta blivit en storförlust för Stoke. Istället blir det en fenomenal inledning för Grant, där dennes självförtroende ökade i takt med räddningarna.

Grants bästa räddning måste för övrigt ha varit då Zlatan, helt suveränt, nådde Lingard centralt i straffområdet. Bortalagets målvakt gjorde emellertid en makalös reflexräddning.

I övrigt går det bara att konstatera att United knappast har flytet med sig just nu. Matas lobb i första halvlek förtjänade ett bättre öde och Pogbas nick i ribban i den 89 minuten summerade eftermiddagen ganska väl. I övrigt kunde dessutom både Zlatan och Pogba ha gjort fler mål med avslut strax utanför mål.

Embed from Getty Images

Formationen rätt igen

Mourinho spelade samma lag och formation som mot Leicester City och spelet (märk väl) överlag indikerar att det var fullt korrekt. Bailly, Herrera och Zlatan var Uniteds tre bästa spelare i dag. Spanjoren, som kanske borde ha åkt ut efter en ful sula mot Allen i andra halvlek, ger så mycket mer än de andra alternativen på sin position. Han är bättre på one touch, pass överlag och energitillförsel. Detta är flera nivåer över exempelvis Fellaini.

Bailly fortsätter att övertyga som centralgestalt i backlinjen. Snabbheten och de resoluta brytningarna är något som har saknats i mittlåset under de senare åren. I övrigt var spelet till stora delar förlagt på Uniteds vänsterkant med Rashford och Blind. Lingard är en duglig PL-spelare, men frågan är om han håller på denna nivån? Han har svårt i sina försök till räder, men är förvisso suverän på att komma i situationen att göra mål. Tyvärr är hans effektivitet inte den bästa. Som truppspelare kan han utan tvekan fungera. Zlatan gjorde, missarna till trots, en fin insats. Hans touch, pass och vision håller världsklass.

Embed from Getty Images

Övrigt

Självklart skall de Gea kunna rädda Johnsons inte alltför avancerade skott, men i övrigt går det nog att kräva mer av både Blind och Herrera i fråga om försvarsarbetet. De Gea gjorde nog för att avvärja Walters retur, men returen nådde via ribban en fristående Allen. Allen kunde för övrigt ha gjort mål litet tidigare då han hade ett svagt avslut mot de Gea.

Stoke hade i första halvlek ett utmärkt läge då Cameron fick ett fritt läge vid straffområdeslinjen. Skottet var emellertid alldeles för lamt. Vid denna situation försöker Herrera försvara genom att täcka Bony (som missade skottet), men Pogba stirrade vid denna situation alldeles för mycket på bollen istället för ytan framför backlinjen. Kanske är detta fransmannens kvarvarande svaga punkt, det vill säga positionering och det defensiva arbetet. I övrigt var han bra offensivt med bland annat ett fint pass till Zlatan ifråga om den första målchansen.