Det onödiga poängtappet mot Stoke betyder att Manchester United är fem poäng bakom Manchester city då vi går på landslagsuppehåll. Manchesterlagen var de enda topplagen som tappade poäng den här omgången (den här kolumnen erkänner inte Everton som topplag i detta skede av säsongen).

I andra änden av tabellen har sex lag etablerat sig som distinkta bottenlag med noll segrar på de fem senaste ligamatcherna (noll segrar på sju i vissa fall).

Liverpools bästa sida, Liverpools sämsta sida

Swansea – Liverpool 1-2

Liverpool är sannolikt det lag i Premier League som har störst skillnad mellan sitt bästa och sämsta. I bortamatchen mot Swansea inledde de på sitt allra sämsta sätt. Leroy Fer gav walesarna ledningen och första halvtimmen var hemmalaget överlägset.

Sen vaknade Liverpool till liv. Sista kvarten i första halvlek tog de över fullständigt och visan fortsatte i andra halvlek. Tio minuter in på den andra halvleken kunde så Roberto Firmino kvittera.

Det såg ut att gå mot en säker seger för Liverpool men Swansea kämpade förtjänstfullt och fredade sitt mål. Då klev Penalty to Liverpool fram som matchvinnare med sitt fjärde mål för säsongen.

Liverpool bjöd sedan Mike van der Hoorn på ett nästan öppet mål men han var tydligen sugen på ett managerbyte, så han sköt utanför.

Tottenham starkast i toppmötet

Tottenham – Manchester city 2-0

Penalty to Manchester city har varit i storform den här säsongen. Igår hade han dock en dålig dag på jobbet. Däremot räddade Bravo en straff från Lamela. Men vad hjälpte väl det för Manchester city?

Tottenham spelade ut city i den första halvleken. Kolarov satte bollen i eget nät efter nio minuter och en halvtimme senare gjorde Dele Alli mål.

I andra halvlek jämnade city ut spelet men de sparkade aldrig in bollen i mål. Måhända hade det blivit spännande om reduceringen kommit men Tottenham var klassen bättre igår.

Efter sju omgångar är Tottenham det enda laget med en nolla i förlustkolumnen. De imponerar stort och kan nog se fram emot titelstrid den här säsongen också.

Kontroversiellt när Arsenal tog femte raka

Burnley – Arsenal 0-1

Arsène Wenger har firats i veckan. Jag är lite osäker på varför. Först trodde jag att det var för att han hade slagit David Moyes för längsta tid i en Premier League-klubb utan att vinna ligan. Men när jag faktakollar så ser jag att Moyes bara var elva år i Everton och det är ju faktiskt tolv år sedan Arsenal vann ligan, så Wenger slog Moyes rekord förra året.

Nåväl. Arsenal firade med en bortamatch mot Burnley. Hemmalaget lät Arsenal hålla bollen men Michael Keane såg till att Burnleys Tom Heaton inte behövde slita ut sig i mål.

Sánchez var nära men prickade trävirket och Keane, som obegripligt nobbades av Gareth Southgate, var nära att bli hjälte för Burnley.

Så det såg ut att bli en mållös match. Men i det absoluta slutskedet, efter att den aviserade tilläggstiden var slut, slog Same old Arsenal till.

Först var det eventuellt – jag är inte övertygad om att Oxlade-Chamberlain verkligen rörde bollen – offside. Sedan var det definitivt handboll. NÃ¥gon kommer säkert hävda att det inte var medveten handboll och sÃ¥ vidare men om det inte var hands på Koscielny kan regeln lika gärna strykas.

Jag vet inte om jag rörde den med min hand,” ljög Koscielny efterÃ¥t. DÃ¥ han ljög om det kan vi utesluta att det inte var medvetet.

Always cheating.

NÃ¥gra korta

Hull – Chelsea 0-2: Mike Phelan och Antonio Conte kom överens om att inte spela den första halvleken när Hull tog emot Chelsea. Sedan gjorde Willian och  Costa varsitt mÃ¥l och Hull i rask takt pÃ¥ väg mot bottenregionen i tabellen. Chelsea tog sig upp pÃ¥ lika mÃ¥nga poäng som Manchester United.

Everton – Palace 1-1: Palace tog poäng för femte matchen i rad och den här kolumnen fÃ¥r acceptera att Alan Pardew har räddat sitt jobb. Everton poängtappade för andra omgÃ¥ngen i rad har inlett sin vandring till mittenskiktet i tabellen.

Watford – Bournemouth 2-2: Jack Wilshere fick öppet mÃ¥l när Watford precis hade kvitterat mot Bournemouth. Av okänd anledning valde han att skjuta i stolpen, vilket kostade Bournemouth en plats pÃ¥ övre halvan i tabellen.

Bottenlagen har etablerat sig. Hull har en poäng på fem, Middlesbrough två på fem, Swansea en på sex, West Ham en på fem, Stoke tre på sju och Sunderland två på sju.

Annorstädes

I Spanien tänkte Barcelona slå till med en historisk vändning borta mot Celta Vigo. Underläge 3-0 i halvtid hade förvandlats till 3-2 och det var bara en tidsfråga innan Barcelona skulle kvittera. Då fick målvakten Ter Stegen och sköt den i skallen på Hernández och in i mål. Mycket vackert och Barcelona skriker efter Bravo.

Det är fullständigt kaos i La Liga. Efter sju omgångar har Atlético Madrid, Real Madrid och Barcelona redan tre poängförluster. Ja, alltså inte tillsammans, utan tre poängförluster vardera.