Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Herrera för Spanien, Lingard för England

Så ska det göras landskamper igen. Den här gången är det mestadels VM-kval som står på programmet. Ander Herrera är ny i den spanska truppen och Jesse Lingard har chansen att göra debut för England. I övrigt är det mestadels samma spelare som vanligt.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Totalt tar den här sammanställningen upp 28 spelare i diverse landslag, men då inkluderas vissa ungdomslandskamper som har spelats mellan detta uppehåll och det föregående.

Några får dock vila. Henrikh Mkhitaryan och Luke Shaw skaderehabiliterar, liksom Phil Jones. Young och Carrick tar semester, liksom Schneiderlin och Mata, en klar fördel med att inte vara bra nog (för såvitt jag vet har varken Young eller Carrick tackat nej till fortsatt landslagsspel). Vidare får Zlatan förstås vila men han har ju valt det själv. Schweinsteiger är också på självvald vila, efter att ha varit på påtvingad vila sedan förra uppehållet.

A-landslag

Manchester United skickar 16 spelare på a-landslagsuppdrag, även om några bara kom med som reserver.

Argentina (Rojo, Romero)

Det sydamerikanska VM-kvalet har kommit halvvägs, nu väntar omgång 9 och 10 av 18. Efter att ha inlett med tre vinstlösa matcher har Argentina nu samlat ihop 13 poäng på de fem senaste. De är därmed bra med och givetvis favoriter att nå Ryssland.

Tittar vi på de tre senaste kvalen – 2002, 2006 och 2010 (Brasilien behövde inte kvala till VM 2014, varför det kvalet är ointressant) – räcker det vanligen med 28 poäng och 30 poäng har garanterat en VM-plats.

Sergio Romero och Marcos Rojo får inte spela överdrivet mycket i Manchester United men brukar få matchträning i landslaget.

Peru på bortaplan väntar, följt av en hemmamatch mot Paraguay.

Belgien (Fellaini)

Marouane Fellaini är förstås given i Belgiens trupp, troligen tar han också plats i startelvan.

De har hemmamatch mot Bosnien-Hercegovina på fredag. En förmodad nyckelmatch mellan vad som borde vara gruppens två bästa lag.

Matchen mot Bosnien-Hercegovina är möjligen svårtippad. På måndag väntar emellertid en given seger då Belgien åker till Gibraltar. För att få godkänt ska belgarna sparka in minst sex bollar i mål utan replik.

Ecuador (Valencia)

VM-kvalet började bra för Ecuador men nu har de tre förluster i rad och fyra utan seger. Antonio Valencias lag inleder med hemmamatch mot Chile, i en match där båda lagen behöver tre poäng. Ecuador åker sedan till Bolivia och där behöver de tre poäng.

Elfenbenskusten (Bailly)

Det afrikanska VM-kvalet har kommit till tredje omgången. Förutsättningarna är enkla: De 20 kvarvarande lagen är indelade i fem grupper och de fem gruppsegrarna är klara för VM medan övriga 16 lag får drömma om VM 2022.

Elfenbenskusten har lottats in i en grupp med Gabon, Mali och Marocko. Deras första uppgift är en hemmamatch mot Mali, vilket är deras enda match under detta landslagsuppehåll.

Eric Bailly är förstås med i Elfenbenskustens trupp.

England (Lingard, Rashford, Rooney, Smalling)

Marcus Rashford ska spela mot Malta. Det kan bli kul. För jag förutsätter att nya förbundskaptenen Gareth Southgate ger Rashford en plats i startelvan. Annars kan han redan nu lämna in sin avskedsansökan.

I mittförsvaret borde det vara Chris Smalling tillsammans med Stones. Michael Keane är förvisso den bästa engelska mittbacken just nu men då han bara kom med i truppen som reserv delar nog inte Southgate den åsikten. Övriga mittbackar i truppen skulle få svårt att ta plats i Uniteds reservlag.

Wayne Rooneys vara eller inte vara i startelvan blir intressant att se.

Jesse Lingard hoppas på landslagsdebut. Det borde han kunna få med ett inhopp när England har avgjort mot Malta.

Efter segern mot Malta ska England ta sin 15:e raka kvalseger då de möter Slovenien på bortaplan. En kan säga mycket om Englands resultat i slutspel men när det kommer till kval är de bäst i världen. Deras senaste kvalförlust var i Ukraina för sju år sedan.

England spelar lördag och tisdag.

Frankrike (Martial, Pogba)

Agent Anthony Martial och agent Paul Pogba har skickats till det franska landslaget för att berätta för Antoine Griezmann hur förträffligt det är att bo i den röda delen av Manchester.

Pogba är förstås given i startelvan medan Martials plats är mer osäker.

Frankrike fick bara 0-0 i Vitryssland och måste vinna hemmamatchen mot Bulgarien. Därefter väntar den förmodat tuffaste matchen i gruppen då de åker till Holland för match mot Daley Blind.

Morgan Schneiderlin platsar inte i truppen.

Italien (Darmian)

Matteo Darmian… Kommer ni ihåg honom? Förbundskapten Giampiero Ventura gör mycket överraskande det. Darmian fick inte plats i truppen i september. Men genom att inte spela fotboll för United har Darmian tydligen imponerat för nu är han tillbaka.

Italien inleder med hemmamatch mot Spanien. Det är förstås en nyckelmatch i gruppen. Därefter väntar en bortamatch mot Makedonien för italienarna.

Nederländerna (Blind, Memphis)

Holland har två hemmamatcher på programmet. Daley Blind tar förmodligen vänsterbacksplatsen. Memphis Depay är också uppkallad, men först efter återbud. Vi förmodar att Memphis får värma bänk.

Hemmamatchen mot Vitryssland är en måsteseger för Holland. Men vi vet att den här versionen av Holland inte vinner matcher på beställning, så utgången är inte så given som den borde vara. Holland tar sedan emot Frankrike och då är de alldeles säkert jätteglada om de snubblar sig till ett oavgjort resultat.

Spanien (De Gea, Herrera)

David de Gea är numer given förstamålvakt i det spanska landslaget. I EM blev det stryk mot Italien, nu söker Spanien revansch på bortaplan.

De Gea får sällskap av Ander Herrera i truppen. Det skulle förvåna om Herrera får speltid men han får åtminstone leka med de stora grabbarna.

Efter Italienresan åker Spanien till Albanien och där måste de vinna.

Ungdomslandslag

United har bara tre spelare i de engelska ungdomslandslagen men desto fler i diverse europeiska ungdomslandslag.

Belgien U19 (Moutha-Sebtaoui)

Målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui kallades in till Belgiens U19 som reserv. De har EM-kval på hemmaplan med matcher mot Kazakstan, Finland och Ryssland. Då Moutha-Sebtaoui kallades in som reserv kan det antas att han får sitta på bänken. Han är dessutom fortfarande en U18-spelare.

England U20 (Henderson, Tuanzebe)

Det engelska U20-landslaget ska spela en fyrnationersturnering med matcher mot Holland, Tyskland och USA i Oldham, Huddersfield och Rochdale. Laget laddar för U20-VM i Sydkorea, som inleds i slutet på maj.

Manchester United har två representanter den här gången: målvakten Dean Henderson och mittbacken Axel Tuanzebe.

Cameron Borthwick-Jackson var med i truppen under förra uppehållet men är petad nu.

England U17 (Gomes)

Englands U17 är lediga under detta uppehåll. De har precis varit i Kroatien och spelat Croatia Cup. Turneringen blev en formidabel succé för England. De vann med 5-0 mot Kroatien, 3-0 mot Grekland och 8-1 mot Tyskland.

United har en representant i truppen i Angel Gomes, som också är lagkapten. Han startade i alla matcherna (utbytt i de två sista). Både mot Kroatien och Tyskland slog han till med ett mål och två assists.

England spelar EM-kval i slutet på oktober, då de möter Rumänien, Österrike och Azerbajdzjan. Vi kan väl förutsätta att England tar sig vidare till nästa omgång och de borde ha ypperliga möjligheter att ta sig till U17-EM, som också fungerar som VM-kval.

Irland U17 (O’Connor)

Irlands U17 åker till Andorra för EM-kval med start den 15 oktober. Andorra, Kazakstan och Grekland står för motståndet. Manchester Uniteds Lee O’Connor är kapten för laget.

Libyen (El Fitouri)

Libyen är i samma kvalgrupp som Demokratiska republiken Kongo, Guinea och Tunisien. Första uppgiften är en bortamatch mot DR Kongo.

Eventuellt är Sadiq El Fitouri med i Libyens trupp.

(El Fitouri är inte i närheten av Uniteds a-lag och då informationen kring Libyens landslag är som den här fortsätter denna att ligga under ungdomslandslag.)

Nederländerna U21 (Fosu-Mensah)

Timothy Fosu-Mensah är uttagen till Hollands U21. Under förra uppehållet fick han ingen speltid. De har hemmamatch mot Turkiet och bortamatch mot Cypern. Två segrar kan eventuellt ge fortsatt kval.

Nederländerna U19 (Chong)

Hollands U19 spelar EM-kval mot Rumänien, San Marino och Norge. De har fördel av hemmaplan.

Tahith Chong representerar Manchester United i truppen och han gör det som lagets yngsta spelare.

Schweiz U17 (Burkart)

Nishan Burkart startade den första matchen och var oanvänd avbytare i den andra när Schweiz U17 förlorade med 4-1 och 4-2 mot Belgien i träningsmatcher. De möter Luxemburg, Färöarna och Tjeckien i EM-kval i slutet på oktober.

Slovakien U17 (Fojticek)

Slovakiens U17 spelade EM-kval under andra halvan av september. Alex Fojticek vaktade målet i de två första matcherna då Slovakien vann med 4-0 mot San Marino och 4-3 mot Nordirland. Efter de två segrarna var Slovakien klara för nästa omgång. Fojticek satt sedan på bänken när Slovakien avslutade den kvalomgången med en 6-0-förlust mot Spanien.

Nästa uppgift för Slovakien är ett par träningsmatcher mot Ungern i mitten på november. När EM-kvalet fortsätter är ännu inte klart.

Wales U21 (Poole)

Wales har ingen chans att nå U21-EM. De måste ändå avsluta kvalet och gör det med en bortamatch mot Armenien. Regan Poole gjorde debut på nivån under förra uppehållet och är med i truppen nu också.

Wales U17 (Levitt)

Manchester Uniteds U16-spelare Dylan Levitt var med när Wales U17 spelade EM-kval i mitten på september. Han startade när de inledde med en 2-0-förlust mot Portugal. Han gjorde sedan ett kort inhopp när de förlorade med 1-0 mot Skottland. Wales avslutade sedan med en 3-0-seger mot Malta, då Levitt spelade hela matchen.

Wales hoppas nu att noll poäng (resultatet mot sämsta laget i gruppen räknas bort) ska räcka för avancemang till nästa runda som en av de fem bästa grupptreorna. När sex av tretton grupper är färdigspelade är de trea, så deras chanser är små.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som har varit med i ungdomslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Indy Boonen var inte med när Belgiens U18 spelade träningslandskamp i mitten på september. Han är heller inte med när U19 ska spela EM-kval.

Andreas Pereira har blivit för gammal för U20-landslaget och Brasilien tycks inte ha något U21-landslag som är verksamt just nu.

James Wilson fick inte plats i Englands U21-landslag.

Cameron Borthwick-Jackson fick inte plats i Englands U20-landslag.

Ro-Shaun Williams fick inte plats i Englands U19-landslag. En möjlig förklaring är att han har varit skadad.

Joshua Bohui och George Tanner har båda meriter från U17-landslaget men har ännu inte fått chansen i U18-landslaget.

Kieran O’Hara kallades in som reserv till Irlands U21 senast men är inte uttagen den här gången.

Josh Doughty spelar med Kanadas U20 men de har ingen samling under detta uppehåll.

Joel Pereira stod båda matcherna då Portugals U21 säkrade en EM-plats under förra uppehållet. Det tycks ha berott på en skadekris på målvaktssidan och nu är han inte ens med i truppen.

Matthew Olosunde fick inte plats varken i USA:s U19 eller USA:s U20.

Övriga spelare

Juan Mata var med i den spanska truppen senast men är petad nu.

Inte uttagna: Mata, Carrick, Young, Schneiderlin, Johnstone
Skadade: Jones, Mkhitaryan, Shaw, Januzaj, Varela
Slutat: Ibrahimovic, Schweinsteiger

Listan inkluderar de 26 spelare som ingår i Mourinhos a-lagstrupp samt spelare som tidigare har varit med i a-landslag.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

  • 16-21 september: Wales U17 (EM-kval) [Levitt]
  • 19-24 september: Slovakien U17 (EM-kval) [Fojticek]
  • 27-29 september: Schweiz U17 (träningsmatcher) [Burkart]
  • 28 september – 3 oktober: England U17 (träningsmatcher) [Gomes]

Onsdag 5 oktober:

  • 20.00: England U20 – Nederländerna U20 (träningsmatch) [Henderson, Tuanzebe]

Torsdag 6 oktober:

  • 18.30: Nederländerna U21 – Turkiet U21 (EM-kval) [Fosu-Mensah]
  • 19.30: Kazakstan U19 – Belgien U19 (EM-kval, i Belgien) [Moutha-Sebtaoui]
  • 19.30: Nederländerna U19 – Rumänien U19 (EM-kval, i Nederländerna) [Chong]
  • 20.45: Italien – Spanien (VM-kval) [Darmian | De Gea, Herrera]
  • 23.00: Ecudaor – Chile (VM-kval) [Valencia]

Fredag 7 oktober:

  • 04.15: Peru – Argentina (VM-kval) [Rojo, Romero]
  • 20.00: England U20 – Tyskland U20 (träningsmatch) [Henderson, Tuanzebe]
  • 20.45: Belgien – Bosnien-Hercegovina (VM-kval) [Fellaini]
  • 20.45: Frankrike – Bulgarien (VM-kval) [Martial, Pogba]
  • 20.45: Nederländerna – Vitryssland (VM-kval) [Blind, Memphis]

Lördag 8 oktober:

  • 15.00: Belgien U19 – Finland U19 (EM-kval, i Belgien) [Moutha-Sebtaoui]
  • 18.00: England – Malta (VM-kval) [Lingard, Rashford, Rooney, Smalling]
  • 18.00: Nederländerna U19 – San Marino U19 (EM-kval, i Nederländerna) [Chong]
  • 19.30: Demokratiska republiken Kongo – Libyen (VM-kval) [El Fitouri]
  • 20.00: Elfenbenskusten – Mali (VM-kval) [Bailly]

Söndag 9 oktober:

  • 20.45: Albanien – Spanien (VM-kval) [De Gea, Herrera]
  • 20.45: Makedonien – Italien (VM-kval) [Darmian]

Måndag 10 oktober:

  • 20.00: England U20 – USA U20 (träningsmatch) [Henderson, Tuanzebe]
  • 20.45: Gibraltar – Belgien (VM-kval) [Fellaini]
  • 20.45: Nederländerna – Frankrike (VM-kval) [Blind, Memphis | Martial, Pogba]

Tisdag 11 oktober:

  • 16.00: Cypern U21 – Nederländerna U21 (EM-kval) [Fosu-Mensah]
  • 17.00: Armenien U21 – Wales U21 (EM-kval) [Poole]
  • 19.00: Belgien U19 – Ryssland U19 (EM-kval, i Belgien) [Moutha-Sebtaoui]
  • 19.30: Norge U19 – Nederländerna U19 (EM-kval, i Nederländerna) [Chong]
  • 20.45: Slovenien – England (VM-kval) [Lingard, Rashford, Rooney, Smalling]
  • 22.00: Bolivia – Ecudaor (VM-kval) [Valencia]

Onsdag 12 oktober:

  • 01.30: Argentina – Paraguay (VM-kval) [Rojo, Romero]

Senare:

  • 15-20 oktober: Irland U17 (EM-kval) [O’Connor]
  • 21-26 oktober: Schweiz U17 (EM-kval) [Burkart]
  • 25-30 oktober: England U17 (EM-kval) [Gomes]