Mål och assist av Valencia; Rashford månadens spelare

Antonio Valencia fick chansen som högerytter när Ecuador i natt hade hemmamatch mot Chile i VM-kvalet. Det visade sig vara ett genidrag av förbundskapten.

Efter 19 minuter sköt Valencia matchens första mål, framspelad av Enner Valencia. Några minuter senare ökade Ecuador på till 2-0 genom Ramírez.

Matchen punkterades sedan i den första minuten på andra halvlek. Igen var det Valencia och Valencia som samarbetade. Enner la upp för Antonio som sköt och Caicedo styrde bollen i nät.

Valencia (Antonio alltså, mer om Enner längre ner) spelade hela matchen.

Segern innebär att Ecuador nu är trea i gruppen, dock på samma poäng som femman Argentina (femteplats ger playoff). Avståndet till sexan Paraguay är dock fyra poäng, så Ecuador har goda chanser att nå Ryssland. I nästa omgång väntar en bortamatch mot svaga men hemmastarka Bolivia.

Däremot ser det jobbigare ut för sydamerikanska mästarna Chile, som nu är sjua i tabellen med fem poäng till en VM-chans.

Den stora snackisen var annars att Enner Valencia jagades av polisen när han blev utbytt. Detta ska bero på att han inte har betalat underhållsbidrag.

Bara oavgjort för Argentina

Både Marcos Rojo och Sergio Romero spelade 90 minuter när Argentina fick nöja sig med 2-2 mot Peru på bortaplan. Argentina ledde två gånger men Peru kom tillbaka.

På det första baklängesmålet vinkade Rojo tappert på offside medan Romero var passiv i målet. 2-2-målet kom på en tveksamt dömd straff. Romero gick åt rätt håll men nådde inte bollen.

Argentina rasade därmed till femte plats i gruppen. De har hemmamatch mot Paraguay natten till onsdag och kan då ta ett stort kliv mot Ryssland vid en seger.

Rashford månadens spelare

September var ingen bra månad för Manchester United. Men Marcus Rashford imponerade. Så mycket att han utsågs till Uniteds bästa spelare. Han bidrog bland annat med mål mot Watford, Northampton och Leicester.

Rashford utsågs till månadens Unitedspelare i en omröstning på Twitter och Manutd.com. Anfallaren fick 45 procent av rösterna och vann överlägset. Ander Herrera och Zlatan Ibrahimovic var också nominerade.