Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Idel segrar för Unitedspelarna

Sju Manchester United-spelare i fyra olika landslag hade match på fredagskvällen. Det blev fyra segrar men det var bara fem spelare som fick speltid.

Daley Blind spelade hela matchen som vänsterback när Holland tog en enkel 4-1-seger hemma mot Vitryssland. Ny hemmamatch på måndag, då Frankrike reser till Amsterdam. Då får vi bättre besked om var det här holländska laget står.

Memphis Depay blev kvar på bänken.

Paul Pogba startade förstås på det franska mittfältet i hemmamatchen mot Bulgarien. Fransmännen fick en tung start då Bulgarien tog ledningen på straff. Men Frankrike vände med två snabba mål mitt i första halvlek. Griezmann gjorde sedan 3-1 före paus och Frankrike kunde i andra halvlek spela av matchen för en stabil 4-1-seger.

Han kan och måste göra det bättre,” tyckte Didier Deschamps efter matchen (Squawka). ”När han har en defensiv roll som den är det inte det bästa för honom. Det är mer en uppbyggnadsdel, skydd jämfört med den centrala punkten.

Han har allting för att göra det. Han gjorde några saker bra, andra saker mindre bra.

Anthony Martial fick ingen speltid. Inte förbättrades hans chanser av att Gameiro gjorde två mål och Payet ett. Inte för att Deschamps tycks se Martial som ett alternativ som spjutspets.

Marouane Fellaini spelade hela matchen när Belgien övertygade stort med en 4-0-seger mot Bosnien-Hercegovina. Det mesta tyder på att Belgien kommer att vinna gruppen utan några större problem. Fellaini spelade som en av de två offensivare mittfältarna i en 4-1-4-1-formation. Han får minus för att han tog en varning på tilläggstid i andra halvlek.

Dean Henderson vaktade målet då Englands U20 vann med 3-1 mot Tyskland i en fyrnationersturnering. ”Jag tyckte att Dean Henderson gjorde en fantastisk match med dubbelräddningen på slutet,” sa förbundskapten Paul Williams till FA:s hemsida.

Axel Tuanzebe blev inbytt då det återstod 20 minuter. England har nu två vinster i turneringen. De avslutar mot USA.