Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba målskytt; Rooney bänkad; kontrakt till Fosu-Mensah

Embed from Getty Images

Paul Pogba var centralgestalt när Frankrike vann med 1-0 mot Holland i Amsterdam. Frankrike tog därmed ett stort steg mot VM i Ryssland.

Pogba fortsatte som central mittfältare. Efter matchen mot Bulgarien fick han kritik men idag var han planens dominant. Framför allt var det Pogba som gjorde matchens enda mål, då han efter en halvtimme slog till med ett långskott. Det var förvisso en tavla av Stekelenburg och Strootman var alldeles för passiv men fortfarande krävdes det ett tungt skott för att bollen skulle gå i nät.

Förutom målet imponerade Pogba med att nicka bort ett antal hörnor. Här var det förstås positivt att se Daley Blind pricka Pogbas skalle. Upprepning mot Liverpool, tack! Pogba borde ha gjort mål på slutet och han borde ha fått en assist när han serverade Griezmann med en briljant krossboll över backlinjen. I slutet på matchen blev han varnad efter lite gruff med Strootman (som också blev varnad).

Daley Blind spelade givetvis hela matchen för Holland. Han började som vänsterback men flyttade in centralt i slutskedet. Inget särskilt att notera kring hans insats.

Memphis Depay var med i truppen tack vare skadeåterbud och när Promes blev skadad efter en kvart fick han chansen som inhoppare. Det ska inte påstås att han tog den men han hade Hollands stora kvitteringschans då han tvingade Lloris till en kvalificerad räddning. Annars slet han med beslutsfattandet några gånger och formen är fortsatt långt borta.

Anthony Martial kom in mitt i andra halvlek. Han samarbetade fint med Pogba ett par gånger. Martial får dock kritik för en slarvig passning som föranledde Memphis chans.

Värt att notera är att Wijnaldum blev skadad. Det betyder sannolikt att Liverpoolmittfältaren missar mötet med United. Wijnaldum har varit given på Liverpools mittfält den här säsongen.

https://twitter.com/football_oranje/status/785571812075769856?s=09

Belgien vann utan Fellaini

Belgien fick klara sig utan storstjärnan Marouane Fellaini i bortamatchen mot Gibraltar. Detta då Fellaini var avstängd på grund av två varningar. Trots att Manchester United-mittfältaren saknades kunde Belgien vinna.

De Gea höll nollan

Igår kväll höll David de Gea nollan när Spanien vann med 2-0 i Albanien. De Gea behövde inte göra en enda räddning.

Ander Herrera fick ingen speltid och får vänta på landslagsdebuten. Han var lika glad för det.

Damian på bänken

Italien var riktigt illa ute i bortamatchen mot Makedonien men kunde vända till seger med 3-2. Immobile kvitterade med en kvart kvar och avgjorde sedan på tilläggstid.

Matteo Darmian fick se segern från bänken.

Englands U20 vann turnering

Englands U20-landslag vann idag med 2-0 mot USA. De vann därmed fyrnationersturneringen, där Holland och Tyskland också deltog, med tre segrar på tre försök.

Uniteds målvakt Dean Henderson (just nu i Grimsby på lån) stod första halvlek medan mittbacken Axel Tuanzebe spelade andra halvlek.

Rooney petad

Dagens stora landslagssnackis var annars att förbundskapten Gareth Southgate har bestämt sig för att peta landslagskapten Wayne Rooney. Detta meddelades på en presskonferens idag.

Jag förstÃ¥r och respekterar managerns beslut. Jag kommer att stötta spelarna 100 procent och vara redo att komma in om jag behövs,” sa Rooney pÃ¥ en presskonferens. Han säger ocksÃ¥ att han inte har nÃ¥gon intention att sluta i landslaget.

Presskonferensen hölls inte specifikt för att meddela att Rooney var petad utan det var den vanliga presskonferensen inför en match.

Huruvida Marcus Rashford får chansen från start imorgon framgår såvitt jag har sett inte. Det är dock klart att Eric Dier tar Rooneys plats.

Tidigare på måndagen svingade Coleen Rooney på Twitter och tyckte att folk måste tänka på andra människors känslor.

Fosu-Mensah och United överens om nytt kontrakt

Timothy Fosu-Mensah och Manchester United är överens om ett nytt fyraårskontrakt för 18-åringen. Det rapporterar Manchester Evening News. Det nya kontraktet förväntas annonseras inom kort.

Fast så lät det ju i augusti också.