Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valencia hjälpte Ecuador rädda oavgjort; kontroversiellt domarval

Så är landslagsuppehållet äntligen över. För Manchester Uniteds del kan vi glädjande konstatera att det summeras utan rapporter om skador (förhoppningsvis heller inga orapporterade skador).

Näst sist ut var Antonio Valencia och Ecuador. Den jobbiga bortamatchen mot Bolivia blev ännu jobbigare då Escobar slog till för hemmalaget i början och i slutet på första halvlek.

Efter paus trädde dock Valencias fram för Ecuador. Andra halvlek var bara någon minut gammal när Antonio hittade Enner med ett välriktat inlägg. Ett inlägg från Antonio låg även bakom 2-2-målet efter 89 minuter, då bollen turligt föll till Enner.

För Antonio Valencia slutade landslagssamlingen med ett mål, två assists och fyra poäng. Med beröm godkänt och mitt i kvalet är Ecuador trea i gruppen.

Tung förlust för Argentina

Om landslagsveckorna var bra för Ecuador så var det desto tyngre för Argentina. Bara 2-2 borta mot Peru följdes upp av en chockförlust, 1-0, hemma mot Paraguay.

Sergio Romero vaktade förstås målet och Marcos Rojo spelade hela matchen som vänsterback. Rojo var på efterkälken när Paraguay kontrade in matchens enda mål efter 18 minuter medan Romero ska göra ett bättre arbete med att täcka första stolpen. Några minuter senare fick Rojo en bra kvitteringschans men han brände.

Argentina fick straff då en försvarare tog med handen på inlägg från Rojo men Agüero blev syndabock. Rojo trodde att han hade kvitterat tidigt i andra halvlek men linjemannen flaggade för offside i situationen innan.

Ytterligare inblandning från Rojo i slutet på matchen, då han blev varnad.

Argentina är nu femma i gruppen, bara en poäng före Paraguay. Detta efter bara två poäng på tre matcher som normalt ska betyda minst sju poäng. Men utan Messi är Argentina rätt dåliga.

Förlänger med vinsponsor

Manchester United har förlängt sitt avtal med Concha y Toro. Detta meddelas på officiella hemsidan.

Domarvalet kritiseras

Ingen ifrågasätter Anthony [Taylors] integritet eller förmåga att hantera den här matchen,” säger den förre domarbasen Keith Hackett om att Anthony Taylor ska döma matchen mellan Liverpool och Manchester United. Hackett, som pratade på sin egen hemsida You Are the Ref, betonar att han tycker att Taylor är en av de bästa domarna i England.

Men… han bor i Wythenshawe, Manchesterområdet där Marcus Rashford är född. Taylor har förvisso ingen koppling till någon av Manchesterklubbarna – han håller på Altrincham – men Hackett menar att det innebär extra press att låta honom döma en sån här match.

Men vad händer om något går fel för honom på dagen? som det kan även för de bästa domarna. Det är då fokuseringen på honom skulle vara outhärdlig. Framför allt om en kontroversiell incident gynnar Liverpool och det påverkar resultatet.

Taylor är redan under press då valet har kritiserats av Liverpoolsupportrar.