Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata gjorde månadens mål; video med Mourinhos och Klopps presskonferenser

Det började med att Smalling bröt en passning. Smalling gav bollen till Herrera. 15 passningar senare lyfte Pogba till Lingard som spelade vidare till Juan Mata som satte bollen i nät för 2-0 mot Leicester.

Det fantastiska målet har nu utsetts till Manchester Uniteds bästa mål i september.

Rashfords pris

Att Marcus Rashford utsågs till Uniteds bästa spelare i september har varit klart i några dagar. Nu har han också fått sitt pris.

Video: Mourinhos presskonferens

José Mourinho snackade igår med media inför Uniteds match mot Liverpool på måndag. Det hela var över på fem minuter.

Video: Klopps presskonferens

Jürgen Klopp höll också presskonferens inför matchen. Tysken snackade i 23 minuter.

Jag kan ju tycka att 23 minuter är för långt. Men hellre för långt än för kort. Uniteds presskonferenser är för korta. Alltid.

Inför omgångens matcher snackade Pep Guardiola i tolv minuter, Antonio Conte i 17 minuter, Bob Bradley i 27 minuter, Arsène Wenger i 14 minuter, Mauricio Pochettino i 14 minuter och Ronald Koeman i elva minuter.

Nu är det förvisso sant att det alltid är en del av Uniteds presskonferenser som är publiceringsskyddade (det är olika för de andra). Men fortfarande bjuder United på för lite. Journalisterna har bara tid att ställa frågorna de måste ställa och vi går miste om frågorna de vill ställa.

Det hela är extra anmärkningsvärt då Sir Alex Ferguson var en mästare på att använda presskonferenserna för att sätta en agenda. Således borde det vara uppenbart för United att presskonferenserna faktiskt kan vara ett verktyg för managern.

Paul Merson har fel

Juniorlaget till Slovakien i år också

United har i flera år haft en tradition att varje år skicka juniorlaget till Slovakien på tränings- och matchläger. Så sker i år också. Klart är att United kommer att spela en match mot MSK Zilina den 25 oktober.

Park spelar för universitetslaget

Park Ji-Sung har gjort comeback. Sydkoreas bästa spelare någonsin återvände till fotbollen för att spela med De Montfort University, där han numer är student. Hur det gick i matchen förtäljer inte historien.

Däremot berättas det på Uniteds officiella hemsida att Park minsann bor i ett studentboende. Ja, inte i korridor men väl i en studentlägenhet.

Cole fyller år

Idag gratulerar vi Andy Cole. Anfallaren blir 45 år.

José Mourinho skulle möjligen behöva Cole på måndag. Det är nämligen så att Cole har gjort fler Premier League-mål mot Liverpool än någon annan spelare.