Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Topplagen tappade poäng

Tabellettan Manchester city fick nöja sig med 1-1. Tabelltvåan Tottenham Hotspur fick nöja sig med 1-1. Däremot inkasserade både Arsenal och Chelsea trepoängare.

För Manchester Uniteds del innebär det att måndagens match mot Liverpool ger laget en chans att ta avståndet till toppen till en match. Samtidigt  har Liverpool chansen att ta över serieledningen, men då krävs en seger med tre mål.

United kommer när omgången är färdigspelad vara fyra (vid tvåmålsseger), femma (vid ettmålsseger med minst två gjorda mål), sexa (vid 1-0-seger) eller sjua (vid ickeseger).

Manchester city missade två straffar

Manchester city – Everton 1-1

Manchester city parkerade spelet långt in på Evertons planhalva. Men den totala speldominansen resulterade i för få riktigt vassa målchanser. Everton försvarade sig förtjänstfullt och hade matchens bästa spelare i målvakten Maarten Stekelenburg.

Everton hade också matchens näst bästa spelare i Phil Jagielka. Tyvärr för Everton var mittbacken bra för Manchester city och inte Everton.

I slutet av första halvlek sträckte Jagielka fram ett ben. David Silva såg  det och ramlade över det. Domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten. Penalty to Manchester city.

Kevin De Bruyne, som mirakelåterhämtat sig efter ett besök i tablettfabriken i Barcelona världens bästa läkare i Barcelona, tog hand om straffen. Det gjorde han dåligt och Stekelenburg räddade.

Embed from Getty Images

Efter 64 minuter tog sig Everton in på offensiv planhalva för första gången under matchen. Detta då en undanrensning nådde Romelu Lukaku som sprang ända fram till målet och sparkade bollen i nät.

Penalty to Manchester city svarade omedelbart. Igen var det Jagielka som var korkad och inte gav domaren något val (annars misstänker en ju alltid filmning när cityspelarna ramlar, något de gör väldigt ofta). Den här gången var det Agüero som fick skjuta bollen på Stekelenburg.

Guardiola kastade in Nolito som omedelbart tackade för förtroendet genom att kvittera. Guardiola försökte sedan upprepa det hela då han kastade in Kompany, också mirakelfrisk efter ett besök i Barcelona, men det blev inget med det. Matchen slutade 1-1. Guardiola kan dock glädjas åt att Kompany spelade sex minuter utan att bli skadad.

Manchester city har nu tre i rad utan seger och ska tydligen möta Barcelona i nån träningsturnering i veckan.

Sen kvittering räddade Tottenhams svit

West Brom – Tottenham 1-1

I 82 minuter knackade Tottenham på West Broms dörr. Sedan klev Nacer Chadli (släkten är värst och så vidare) fram och gjorde 1-0 för hemmalaget West Brom.

I hemmalagets gjorde Jonny Evans som vanligt en bra match. Tänk vad pinsamt det hade varit om vi hade sålt Evans och behållit, säg, Phil Jones.

https://twitter.com/Tr16ia/status/787317081561767936?s=09

Men West Brom fick nöja sig med en poäng. I den 89:e matchminuten kvitterade Dele Alli.

Därmed är Tottenham fortfarande utan förlust i ligaspelet. Det är de ensamma om.

Arsenal upp i delad serieledning

Arsenal – Swansea 3-2

Swansea åkte till Arsenal för att hämta tre poäng enligt ny manager ger alltid tre poäng-principen. Tyvärr gäller inte den principen i USA och managern Bob Bradley har ännu inte anpassat sig till det engelska regelverket.

Theo Walcott slog till två gånger på kort tid mitt i första halvlek. Andra gången fick han stå omarkerad mitt i målområdet efter en hörna.

Swansea reducerade, Arsenal återtog tvåmålsledningen och Swansea reducerade på nytt mitt i andra halvlek.

Några minuter senare blev Granit Xhaka utvisad för första gången som Arsenalspelare. Han gillar att bli utvisad, gör han. Den här gången för en cynisk foul som givetvis inte ska föranleda rött kort. Men med anledning av Same old Arsenal, always cheating ger vi ändå domaren rätt.

Embed from Getty Images

Swansea låg på i slutet av matchen men Arsenal höll ut och gick upp på samma poäng som Manchester city och en poäng mer än Tottenham. Det väntas fest i norra London ikväll och det är den där tiden på året då Arsène Wenger är världens bästa manager.

Chelsea lekte med mästarna

Chelsea – Leicester 3-0

De engelska mästarna Leicester City åkte till Stamford Bridge och blev utspelade. Efter sju minuter fick Diego Costa stå fri på en hörna och 1-0 för Chelsea var ett faktum. Captain Morgan stod orörlig någon meter därifrån och drömde sig tillbaka till titelfesten i maj.

Embed from Getty Images

Hazard gjorde sedan 2-0 och Leicester var värdelösa.

I andra halvlek fick Leicester en chans att reducera då Luiz sköt bollen i egen stolpe. Men närmare än så kom inte Leicester. Chelsea ökade istället på till 3-0 genom Moses och om något var segersiffrorna i underkant.

Chelsea är nu bara tre poäng från tabelltoppen. Leicester har åtta poäng på åtta matcher.

Några korta

Bournemouth – Hull 6-1: I veckan fick Mike Phelan nytt kontrakt. Därmed behöver han inte längre överprestera. Följaktligen blev det också en normalprestation för Hull i bortamatchen mot Bournemouth. Hemmalaget sköt sex mål, vilket är nytt klubbrekord i Premier Leauge. Hull fortsätter vandringen mot sistaplatsen.

Stoke – Sunderland 2-0: Men det blir inte lätt för Hull att ta över sistaplatsen. Sunderland verkar nämligen inställda på att inte vinna i Premier League förrän David Moyes har fått sparken. I bortamatchen mot Stoke blev det en ny förlust. I och med segern lämnade Stoke tillfälligt nedflyttningsregionen i tabellen.

Crystal Palace – West Ham 0-1: Palace missade chansen att, åtminstone tillfälligt, passera United i tabellen. Detta de då förlorade hemma mot West Ham. Viktig seger för West Ham som skickade ner Stoke under nedflyttningsstrecket. En eloge till domare Martin Atkinson som missade en straff för båda lagen och då West Ham skulle ha fått straff passade på att varna Cresswell för filmning. Minuten senare passade Atkinson också på att ge Cresswell en andra varning, som förstås också var felaktig.