Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt till Sam Johnstone

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds tredjemålvakt Sam Johnstone har idag skrivit nytt kontrakt med klubben. Målvakten binds nu till klubben till sommaren 2018 och kontraktet har också ett optionsår.

Johnstone, som nu är 23 år gammal, har varit i United sedan han var tio år gammal. Fortfarande väntar han emellertid på a-lagsdebuten. Det närmaste han har kommit är spel i ett antal träningsmatcher och så har han suttit på bänken vid åtskilliga tillfällen, första gången redan i september 2012. Han har varit med på varje försäsongsturné sedan 2011.

Även om han inte har fått spela för United så har han en hel del a-lagserfarenhet. Detta då han har varit iväg på lång inte mindre än åtta gånger, senast i våras då han var i Preston (som är hans födelsestad) en kort sejour. Hans bästa stund i karriären var förmodligen då han 2015 hjälpte Preston (ja, han har varit där två gånger) att vinna uppflyttning till Championship.

Sam Johnstone:

Jag är jätteglad att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Jag har varit i klubben sedan jag var tio år gammal och har växt upp här. De senaste 13 åren har flugit förbi och jag har njutit av varje stund av min tid här hittills. Jag jobbar med världsklassmålvakter varje dag och jag kommer nu att använda all den erfarenheten för att pusha mig själv och visa managern vad jag kan göra.

José Mourinho:

Sam är en målvakt med fantastisk potential. Han är en väldigt professionell ung man med en fantastisk attityd till sporten. Han har utvecklats enormt även under min korta tid i klubben. Jag är jätteglad att han har bundit sin framtid till Manchester United.

Återstår att se om Mourinho blir managern som ger Johnstone sin a-lagsdebut. Undertecknad kan ju tycka att Johnstone alldeles säkert är en bättre målvakt än Sergio Romero.