Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om domaren, Rooney och disciplin

På den andra halvan av fredagens presskonferens pratade José Mourinho om Wayne Rooney, om Liverpool och om valet av Anthony Taylor som domare ikväll.

Om Wayne Rooney: ”Han blev inte utbuad av Uniteds fans. Senast kände jag att Old Trafford stod bakom honom. I Man United känner han sig hemma, han känner den respekten han förtjänar. Inte på Anfield, givetvis. Han vet att han respekteras här.

Mourinho säger också att laguttagningen inte påverkas av att Rooney gjorde mål mot Liverpool förra säsongen. ”En match är en isolerad händelse, det finns ingen relation till det du har gjort, ingen relation till vad du gör i framtiden.

Mourinho indikerar att Rooney snart är tillbaka i startelvan: ”[Hos] Man United har han inte förlorat sin plats. Inte alls.” Men han är väl inte längre förstaval? ”För mig är han förstaval.

Om disciplin: ”Det är vad vi gör hela säsongen, vårt disciplinära rekord är väldigt, väldigt bra. Vi har inga problem alls på den här nivån. Vi är ett lag som spelar med disciplin och följer allt som sas till oss inför säsongen. Vi pressar inte domarna, vi beter oss på sidlinjen.

Om Anthony Taylor: ”Jag har min åsikt, men jag lärde mig en läxa genom att straffas så ofta av några ord. Så jag vill inte säga något om det. Jag tycker att Mr Taylor är en väldigt bra domare, men jag tycker att någon med intention sätter en sådan press på honom. Jag känner att det kommer vara svårt för honom att göra en väldigt bra match.

Managerna i Premier League får inte diskutera domarna inför matcher. Därav sägs det nu att FA ska granska Mourinhos kommentarer.

Skadeläget: ”Alla är tillgängliga. Bara Phil Jones är inte tillgänglig. Vi var ärliga mot landslagen, inga falska skador, inga spelare på solsemester. Den enda spelaren som inte är aktuell för spel är Phil Jones.

Om Liverpool: ”Det är inte mitt problem [om de är en titelkandidat eller inte]. Jag tycker att vi har en väldigt svår match på måndag. Jag tycker att Liverpool också har en väldigt svår match på måndag. Det är inte för mig att avgöra om Liverpool är en titelkandidat, ni får fråga dem.

Mourinho förnekar att matcher mot Liverpool betyder något extra för honom. Han betonar att han gillar alla stora matcher. Det påpekas att Mourinho firade väldigt starkt när Chelsea vann på Anfield 2014 och effektivt tog titeln av Liverpool. Men managern säger att det berodde på omständigheterna och Chelseas spelschema, det hade inget med just Liverpool att göra.

Om taktiken: ”Vi kommer att försöka vinna, det är säkert. När de har bollen måste vi försvara och när vi har bollen måste vi anfalla.

Vi vill stoppa dem från att göra mål och det bästa sättet att göra det är med elva man och för att göra mål vill vi dominera, ha bollen och det är vad vi gör. Det kommer inte att vara samma som förra säsongen när Liverpool hade många skott på mål och United hade ett och resultatet var 0-1. Vi måste fortfarande förbättra många saker men vi kommer att fortsätta spela som vi spelar. Vi har en viss spelstil och vi kommer inte att förändra det.

Om Zlatan: ”Han har varit ett exempel, det är säkert. Han är fantastisk. Det var inte meningen att han skulle spela mot Northampton, men då vi hade förlorat matchen innan kom han till mig och sa ’jag behöver inte tre dagars ledigt, jag vill komma till den matchen då laget kanske behöver mig’. Jag kommer inte välja laget på faktorer [som erfarenhet]. Om han spelar är det för att han är en viktig spelare i mitt lag och han spelar bra, inte för hans statistik eller för att han är erfaren.

Neville om Liverpool

Inför kvällens match har Gary Neville skrivit om sina känslor för Liverpool. Rekommenderad läsning!

http://www.theplayerstribune.com/gary-neville-manchester-united-liverpool/

Anderson avstängd för slagsmål på träning

Kommer ni ihåg Anderson? Ni vet han som sköt straffmål i Champions League-finalen 2008… Mittfältaren spelar nu för brasilianska Internacional. Eller spelade ska vi kanske säga.

Anderson hamnade i slagsmål på träning och är nu avstängd tills vidare av sin klubb.

Det går inte överdrivet bra för Anderson i Internacional. Laget slåss för att hålla sig kvar i ligan och Anderson får mestadels finna sig i att vara inhoppare.