Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bastien dömer på torsdag, Atkinson på söndag; Mourinho granskas

Benoît Bastien kommer att döma Manchester Uniteds hemmamatch mot Fenerbahce i Europa League på torsdag. Och på söndag är det Martin Atkinson som dömer bortamatchen mot Chelsea. Samtidigt kommer José Mourinho att granskas av FA för sina kommentarer om Anthony Taylor inför gårdagens match.

Bastien på torsdag

Den franska domaren Benoît Bastien har gjort fyra Europa League-matcher tidigare. Han får sällskap av Frédéric Haquette och Hicham Zakrani som assisterande domare, Benoît Millot och Jérôme Miguelgorry som extra assisterande domare och Julien Pacelli som fjärdedomare.

Bastien har aldrig dömt Manchester United. Han har dock dömt PSG 17 gånger så Zlatan Ibrahimovic vet säkert vad domaren går för.

Förra året dömde Bastien Fenerbahces hemmamatch mot Molde i Europa Leagues gruppspel. Nani gjorde mål för Fenerbahce, Robin van Persie spelade från start och Molde fick en utvisning. Men vad hjälpte väl det? Molde vann med 3-1, med det första norska målet på straff.

Några som läser detta känner möjligen till Bastien, då han dömde Malmös Champions League-kval borta mot Zalgiris sommaren 2015.

Atkinson på söndag

På söndag gör Martin Atkinson sin 300:e Premier League-match då han dömer Chelsea mot Manchester United på Stamford Bridge. Child och Burt ställer upp som assisterande domare och Marriner gör en insats som fjärdedomare.

Atkinson har gjort 32 Unitedmatcher (19-6-7). Senast 1-1-matchen mot West Ham i FA-cupen i mars. Då gjorde Payet, som borde ha varit utvisad, mål för West Ham på en feldömd frispark och Bastian Schweinsteiger tilläts stå i vägen för West Hams målvakt när United kvitterade.

Atkinson har gjort 38 Chelseamatcher (24-9-5). Senast i september då de förlorade med 2-1 mot Liverpool på Stamford Bridge.

Söndagens match blir femte gången som Atkinson dömer en match mellan United och Chelsea. Senast var 0-0-matchen på Old Trafford i december förra året. Dessförinnan dömde han 0-0-matchen på Old Trafford i augusti 2013, då David Moyes gjorde hemmapremiär som Unitedmanager och José Mourinho precis var tillbaka i Chelsea. I mars 2011 dömde han Chelseas 2-1-seger, då Frank Lampard avgjorde på straff. Dessförinnan dömde han Chelseas 1-0-seger på Stamford Bridge 2009.

Mourinho granskas

I fredags pratade José Mourinho om domaren Anthony Taylor på sin presskonferens. Det skulle han inte ha gjort, då managerna i Premier League inte får prata om domare inför matcher. Jürgen Klopp avböjde att svara på frågor om Taylor.

Uniteds presschef skulle givetvis ha stoppat Mourinho då managern började prata om Taylor, det är ju därför hon är med på presskonferenserna.

Mourinho har nu kontaktats av FA i frågan, rapporterar BBC. Senast på fredag ska Mourinho svara på FA:s frågor.

Det troliga är att Mourinho kommer att klara sig med en formell varning, så har det, enligt Guardian, varit för samtliga managers som har brutit mot regeln.

Då Mourinho tog över United hade han en villkorlig avstängning hängandes över sig, vilket hade inneburit en automatiskt avstängning vid regelbrott. Den löpte dock ut några dagar före fredagens presskonferens.