Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferenser och andra reaktioner från gårdagens match

Jag tycker att det var en bra prestation,” sa José Mourinho på presskonferensen efter Manchester Uniteds 0-0-match borta mot Liverpool.

En svår match för oss och för dem. Jag tycker att vi kontrollerade matchen taktiskt och emotionellt. Det är svårt att göra det här. Resultatet tycker jag är acceptabelt. Vi ville ha mer. Långa perioder i matchen trodde vi att det var möjligt. Men vi gjorde inte mål och gör du inte mål vinner du inte. Men en väldigt positiv prestation.

Mourinho tycker att Liverpool också valde en defensiv taktik med Can och Henderson på mittfältet. ”Jag tror att det var deras intention att kontrollera oss, de gjorde det bra.

Om Zlatans miss:Jag är aldrig kritisk när mina spelare missar. Det var en fantastisk chans. Han kommer att göra mål i någon av de kommande matcherna, inga problem.

Om Pogba: ”Jag tycker att som alla andra att den defensiva delen av spelet var laget perfekt. Även målvakten var på semester i 90 minuter men var tvungen att göra två stora räddningar. När vi vann bollen räknade jag med att laget skulle vara farligare. Men Liverpool gjorde det bra också. Ni gillar att säga att de är världens sista underverk när det kommer till offensiv fotboll, men de är också ett lag som försvarar sig och tänker defensivt. De spelade Can och Henderson tillsammans och kontrollerade positionen där Pogba skulle vara mer i kontroll. Vi trodde att de bara skulle spela en spelare där men de spelade med två.

Om Herrera:Han spelade bra. Men han omgavs av spelare som spelade bra. Fellaini, Young, Rashford spelade bra. Vi stängde kanterna så bra. Vi var helt fokuserade på jobbet på Coutinho. Vann många bollar, lugn med bollen. Han var bra.

Vad tycker du om domaren? ”Kan jag prata om domaren utan att straffas?” Frågan ställs till Uniteds presschef, som svarar: ”Ja, du kan säga att han hade en bra match.” Mourinho fortsätter: ”Han gjorde en bra match. Jag är glad för honom, för folk med ansvar satte mycket press på honom. Det skulle vara väldigt svårt för honom att göra en bra prestation, vilket han gjorde.

Om bollinnehav: ”Förra säsongen vann United här. Liverpool hade 14 skott på mål och United ett. Hur många skott på mål hade Liverpool idag? Två. Två skott med 65 procent av bollinnehavet, ni måste vara kritiska mot Liverpool. För 65 procent och två skott är deras problem, inte vårt problem.

Men Mourinho var tydligen inte helt belåten för han återvände med egna siffror som säger att United hade 42 procent av bollinnehavet.

Då han pratade med MUTV passade Mourinho på att berömma Ashley Young och han gav i förbifarten beröm även till Michael Carrick.

Jag är förmodligen nöjdare med Ashley Young-situationen. För att prestera som idag är bara möjligt då han är fenomenal i sättet han tränar. Om du inte spelar har du inte matchform, om du inte tränar på topp är du inte redo att spela. Samma med Carrick. Dagen jag vill att Carrick ska spela är jag säker på att han kommer att svara, för de tränar väldigt bra.

Klopps presskonferens

Jürgen Klopp snackade också på en presskonferens efter matchen.

Herrera: Inte 100 procent nöjda

Vi kan inte vara nöjda för vi är Man United. De två senaste gångerna vi kom hit i Premier League vann vi. Så vi kan inte vara 100 procent nöjda men vi kan vara stolta,” sa Ander Herrera till MUTV efter matchen.

Mer från Herrera i matchdagsbloggen.

Ferdinand: De Gea är bäst i världen

Rio Ferdinand tycker att David de Gea är världens bästa målvakt.

Oklart om Martial och Schneiderlin

Anthony Martial och Morgan Schneiderlin följde inte med Manchester United till Anfield. Anledningen var att den franska duon skadade sig på träning i lördags. Någon ytterligare information är inte tillgänglig i dagsläget, berättar officiella hemsidan.

Mourinho håller presskonferens på onsdag, då kanske vi får information. Om någon journalist känner för att fråga.