Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rött kort till rasism; Irwin och Ferdinand i Hall of Fame; video från onsdagens presskonferenser

På fredag är det Wear Red Day i England då folk uppmanas att klä sig i rött för att ge rött kort till rasism. Det är organisationen Show Racism the Red Card (med den absolut värdelösa akronymen SRTRC) som ligger bakom initiativet. Bland de som stöttar detta hittar vi Manchester United.

På den officiella hemsidan kan du läsa mer och höra Bryan Robson prata.

Irwin och Ferdinand i Hall of Fame

Manchester Uniteds legendariska högerfotade vänsterback Denis Irwin är invald i English Football Hall of Fame. Irwin fick motta sin utmärkelse på en gala tidigare i veckan.

Även Rio Ferdinand är bland de invalda i år.

Video: Onsdagens presskonferenser

Igår hölls det presskonferenser inför dagens match. José Mourinho och Luke Shaw pratade för Manchester United. Föredrar ni att läsa vad som sades kan ni göra det här.

Mourinho:

Shaw:

Robin van Persie var föga överraskande den spelare som Fenerbahce valde ut för att prata med media. Han satt bredvid sin manager Dick Advocaat. Van Persie säger bland annat att han tror att han fortfarande kunde vara en Unitedspelare om Sir Alex Ferguson hade fortsatt som manager.

När han hade pratat klart satte han sig ner bredvid journalisterna och passade på att ställa en fråga till Advocaat…

O’Connor framgångsrik i kvalet till U17-EM

Manchester Uniteds Lee O’Connor är lagkapten för Irlands U17-landslag. Den senaste veckan har landslaget spelat EM-kval och de har gjort det framgångsrikt. Segrar 5-1 mot Andorra och 3-1 mot Kazakstan säkrade avancemang redan efter två omgångar. Men Irland passade också på att idag vinna den avslutande matchen mot Grekland, då det blev en 1-0-seger och gruppvinst.

O’Connor spelade 80 minuter (matcherna är inte längre än så) i de tre matcherna.

Senare i oktober ska Schweiz och England spela EM-kval (inte mot varandra). Nishan Burkart är med i Schweiz trupp och Angel Gomes leder det engelska laget.