Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens och andra reaktioner efter segern mot Fenerbahce

Manchester United vann igår med 4-1 mot Fenerbahce utan att laget behövde ödsla överdrivet mycket energi. Negativt inför helgen är dock att Chris Smalling klev av med en skada och hans medverkan på söndag är nu osäker.

Så här lät det på José Mourinhos presskonferens efter matchen.

Om laguttagningen:Oberoende matcher. Jag valde det här laget för att jag kände det var laget som skulle vinna. Och för att jag kände att efter en så intensiv match i måndags var vissa spelare i bättre skick att prestera än andra. Jag börjar tänka på Chelsea imorgon. Jag var nöjd med prestationen, individuella insatser och resultatet.

Om Paul Pogba:I vissa av era munnar går han från att vara ligans sämsta spelare till en fantastisk spelare på 48 timmar. Jag säger inte att det är du. När jag säger er menar jag media, framför allt Einsteins. Vi vet att det är en väldigt bra spelare och att han behöver tid för att visa all sin potential.” Mourinho säger också att det är stora skillnader på fotbollen i Italien och i England.

Om Henrikh Mkhitaryan:Situationen är att vi spelade med Lingard, Mata och Martial. Jag är ingen Einstein. Jag vet ingen taktik där vi kan spela med fyra yttrar samtidigt. Han måste jobba mer för att få intensiteten och fitnessen för att spela matcher. Att ha honom här idag och spela 15-20 minuter, som jag gav Memphis, då tycker jag att det var bättre för honom att jobba som igår, annorlunda än de som skulle spela idag, mycket hårdare. Och mycket bättre för honom att jobba idag efter ett specifikt program och vänta på sin chans. Han är redo, han är redo att spela väldigt snart.

Efter de få frågorna om gårdagens match hölls också presskonferensen inför matchen mot Chelsea. Det som sades då är fortfarande publiceringsskyddat men torde dyka under dagarna fram till matchen.

Om Chris Smalling: ”Han hade en känsla i muskeln. Vi ledde med 3-0 så vi bestämde oss för att byta. Förhoppningsvis kan han återhämta sig till helgen,sa Mourinho till MUTV.

Fosu-Mensah vill betala tillbaka med sina prestationer

Timothy Fosu-Mensah snackade med MUTV efter matchen.

Om sitt kontrakt:Jag känner mig väldigt glad, det visar att klubben litar på mig. Och jag vill betala tillbaka med mina prestationer på planen.

Du fortsätter väl jobba hårt nu? ”Ja, exakt. Jag hoppas att det här är det första av många och jag vill fortsätta utvecklas.

Om mittfältsrollen: ”Jag har inte spelat där på länge, jag gjorde det med U18 och U21. Det var lite svårt, annorlunda. Men så snart jag var på planen kände jag mig bra.

Pogba och Lingard

Paul Pogba sköt två mål och Jesse Lingard bidrog med ett mål och en assist. Kompisarna snackade med BT Sport efter matchen.

Textversion i matchdagsbloggen.

Pogba pratade också med MUTV efter matchen (det gjorde Lingard också, men han sa samma saker som till BT Sport). Den franska mittfältaren tycker att det är viktigt att spelare som Carrick och Darmian kommer in utan att det gör någon skillnad på laget. Alla spelare i truppen måste vara redo och om en spelare är ute ska det inte spela någon roll.

Times: United redo att sälja Darmian i januari

Matteo Darmian fick överraskande chansen från start igår efter en lång tid i kylan. Enligt Times har United emellertid funderingar på att sälja den italienska ytterbacken i januari.

Tidningen menar också att Mourinho beundrar Fosu-Mensah och ser holländaren som klubbens framtida högerback.

Champions League-final utanför Europa?

Den nya Uefabossen Aleksander Ceferin föreslår att Champions League-finalen i framtiden ska kunna spelas utanför Europa.

Jag tycker att det kan vara en idé i framtiden, men vi måste tala om det,säger Ceferin enligt Guardian. ”Att åka från Portugal till Azerbajdzjan till exempel är nästan samma som om du åker till New York. För fansen är det inget problem men vi får se. Det är en europeisk tävling, så låt oss tänka på det.

Just att tänka verkar inte vara Ceferins starka sida. För om avståndet även om det för portugiserna är lika långt att åka till New York som till Azerbajdzjan så är det för azerbajdzjanierna dubbelt så långt till New York som till Portugal. Med andra ord: För en del portugiser är det likvärdigt med en resa till New York som till Baku. För resten av Uefa blir resan betydligt längre.

Inte för att det spelar någon roll hur det är för fansen – biljetterna till Champions League-finalerna går ändå bara till sponsorer.

Ceferin har också funderingar på att semifinalerna i Champions League ska spelas på helger.

Usch och fy för Ceferin. Och usch och fy för alla som röstade på honom, däribland det svenska fotbollsförbundet.