Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Mållöst för norra London

För tredje omgången i rad får Manchester United chansen att ta in poäng. Inte på alla topplag men väl på några. Arsenal misslyckades med att göra mål i den enkla hemmamatchen mot Middlesbrough och Tottenham misslyckades med att göra mål i den något svårare bortamatchen mot Bournemouth.

För Manchester United innebär bortamatchen mot Chelsea en chans att få kontakt med lagen i toppen på tabellen.

Tottenham kan inte göra mål

Bournemouth – Tottenham 0-0

Tottenham åkte till Bournemouth. Ingalunda någon enkel uppgift på förhand och det blev heller ingen enkel match.

Gästerna från London dominerade bollinnehavet och hade också de flesta chanserna. Men Bournemouth bjöd som vanligt på en del trevlig fotboll och var inte ofarliga.

Embed from Getty Images

Det blev inga mål och poängförlust för andra omgången i rad för Tottenham. De är fortfarande obesegrade men de har också bara fem segrar på nio matcher. De många oavgjorda kostade titeln förra säsongen och det ska inte uteslutas att detta upprepas den här säsongen också.

Med fyra insläppta mål har Tottenham den klart bästa defensiven i ligan. Men offensivt har det bara blivit 13 mål. United är lika dåliga men har en match mindre spelad, övriga förmodade topplag är markant bättre.

Avsaknaden av Harry Kane är stor.

Plattmatch av Arsenal

Arsenal – Middlesbrough 0-0

Det är den där tiden på året då Arsène Wenger är världens bästa manager,skrev jag i den här kolumnen förra veckan. Den här veckan är det den där tiden på året då Arsène Wenger är världens sämsta manager.

Efter att som allra första lag i världsfotbollens historia vunnit sju matcher i rad skulle Arsenal bara hämta tre poäng i hemmamatchen mot dåliga Middlesbrough och utöka sviten till åtta. Det blev ingenting med det, trots att Arsenal hade fördelen av att ha Víctor Valdés i motståndarmålet.

Embed from Getty Images

Istället var det gästerna från nordost som var det bättre laget. Petr Cechs målvaktsspel och Middlesbroughs dåliga avslut räddade 0-0 för Arsenal. Förvisso vann Londonlaget bollinnehavet med 75-25 men Middlesbrough hade fler avslut.

För Arsenal innebar poängen att de, åtminstone tillfälligt, passerade Manchester city i tabellen. Arsenal är nu tvåa. För Middlesbrough var poängen nödvändig för en plats ovanför nedflyttningsstrecket.

Enkel seger för Liverpool

Liverpool – West Brom 2-1

Liverpool vann enkelt mot West Brom och gick upp på samma poäng som Arsenal. De missade dock chansen att ta över serieledningen. En serieledning som de hade i slutet på första halvlek då Mané med ett mål och en assist såg till att Liverpool ledde med 2-0.

Embed from Getty Images

Men då det återstod tio minuter att spela fick McAuley reducera och Liverpool blev genast skakiga defensivt. I en match som de hade dominerat fullständigt och borde ha vunnit med fyra-fem mål räckte det med att West Brom tittade på motståndarmålet för att Liverpool skulle bli lite skakiga.

Det är inte utan att jag känner att det var ett misstag av United att inte anfalla mot Liverpool i måndags. De är väldigt bra offensivt men också väldigt dåliga defensivt.

Några korta

Burnley – Everton 2-1: Efter en succéstart på säsongen har Everton nu bara två poäng på fyra matcher. Idag blev det förlust mot Burnley, som jobbar in poäng i stadig takt.

Hull – Stoke 0-2: Hull fortsätter marschen mot sistaplatsen. Nu har de en poäng på sju matcher i ligan. Stoke vann för andra omgången i rad och tog poäng för fjärde omgången i rad.

Leicester – Crystal Palace 3-1: Hmm… Nä, jag har inget att säga om den matchen.

Swansea – Watford 0-0: Ingen kommentar där heller.

West Ham – Sunderland 1-0: David Moyes mannar höll nollan i 90+2 minuter. Tyvärr för Sunderland var inte matchen slut då. På den tredje tilläggsminuten hittade Payet fram till Reid och West Ham vann på nya arenan.

Manchester city spelar mot Southampton imorgon.