Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens efter Chelsea; Giggs irriterad; Rashford tvåa; juniorerna till Slovakien

Manchester United åkte på en förödmjukande 4-0-förlust mot Chelsea igår. Detta är vad José Mourinho sa på presskonferensen efter matchen.

Du måste vara besviken? ”Inte på prestationen men på misstagen. När vi pratar om prestationen pratar vi om det globala och om vi kan radera misstagen var det globala bra. Men defensiva misstag är väldigt viktiga. När mina lag har perfektion i sina defensiva prestationer säger ni att det inte är viktigt. Men realiteten är att det är viktigt.

Vi gjorde ett otroligt defensivt misstag. Otroligt med stora bokstäver. I den första minuten och sedan är matchen annorlunda.

Men det globala är bra kontroll, bra fotboll, bra positioner, chanser, halvchanser. I halvtid sa jag att vi måste jaga resultatet i ett läge där Chelsea är bekväma.

Vad sa du till Conte efter matchen? ”Du känner mig, det jag säger till Conte säger jag inte till er.

Konsensus är att Mourinho sa till Conte att det var förödmjukande att driva på publiken när Chelsea ledde med 4-0.

Vad tycker du om mottagandet?Jag kände det inte. Jag var inne i matchen. Det var inte negativt. Allt var som det skulle vara, lugnt.

Ni har förlorat mot topplagen, vad betyder det för projektet?Projektet är att vi är sex poäng från toppen på ligan, inte 16 poäng. Vi är, jag vet inte, tre, max fyra, från topp fyra. Vi är där och med väldigt svåra matcher. Jag säger inte att matcherna som kommer är enkla, långt ifrån. Vi måste besegra lag i mitten på tabellen. Vi har Burnley, Swansea, Middlesbrough. Topplagen måste spela mot varandra. I slutet kommer vi att vara i närheten.

Här är Mourinho ute och cyklar. United är fem poäng från femteplatsen. United har också spelat sju matcher mot lagen som är topp sju i ligan. Bara Arsenal och Everton av topplagen har gjort färre matcher (båda två) mot topplagen. United har alltså inte i någon väsentlig utsträckning haft ett svårare spelschema än konkurrenterna.

Om Luiz tackling på Fellaini:Jag lämnar det till er. Om jag efter en 4-0-förlust pratar om domaren kommer ni att hoppa, framför allt du, för du är en av killarna som inte är så ärlig i det angreppssätt.

Blev Fellaini skadad? Mourinho svarar inte på frågan men säger att det var både ett taktiskt byte och ett forcerat byte på grund av skada.

Vad är lagets största problem? Mourinho svarar inte på frågan.

Hur är det med Bailly:Han är skadad. Jag är rädd att han är allvarligt skadad. I hans knä, i ligamentsområdet. Han känner att det är väldigt dåligt.

Några ytterligare besked har vi inte fått från officiellt håll. Men på flera håll spekuleras det i att Bailly kommer att bli borta i minst en månad. United kommer sedan att förlora Bailly i början på 2017, då han ska spela afrikanska mästerskapen. Hårt för United förstås, men det kunde ha varit mycket värre.

Ingen Mata, ingen seger

Juan Mata fick inte chansen i Uniteds startelva igår. Det kan ifrågasättas, då det tycks gå mycket bättre för United när Mata spelar.

Giggs: Jag gillar det inte

Efter Uniteds förlust igår sågs flera Unitedspelare byta tröjor med motståndarna och andra hade glada samtal med Chelseas spelare. Det har kritiserats här och var. En som inte uppskattade detta var Ryan Giggs.

Du kan förlora en fotbollsmatch, men när du förlorar och du byter tröjor. Det är något jag inte gillar, kalla mig gammalmodig,” sa Giggs i Premier Leagues egen tevesändning enligt Mirror.

https://twitter.com/Baller__Street/status/790235700759265280?s=09

Om du förlorar med 4-0 gratulerar du motståndaren, du tackar supportrarna och sedan lämnar du planen. Du står inte kvar på planen, byter tröjor och skrattar med laget som just har besegrat dig.

Tacka supportrarna? De som sjöng oavbrutet trots storförlusten. Nej, det var det ingen av Uniteds spelare som brydde sig om att göra.

Rashford tvåa efter Sanches

Manchester Uniteds Marcus Rashford slutade tvåa i omröstningen om att bli årets Golden Boy, priset som går till Europas bästa U21-spelare. Läs mer på Guardian.

Hur det röstades kan du se här:

Zlatan nominerad till guldbollen

Zlatan Ibrahimovic är bland spelarna som har nominerats till priset som världens bästa fotbollsspelare. Det rapporterar France Football, som har hand om omröstningen.

De nominerade presenteras i bokstavsordning och senare ikväll är det möjligt att även Paul Pogba nomineras. David de Gea är inte nominerad, trots att han är världens bästa målvakt (undertecknads åsikt).

FA säljer rättigheter för FA-cupen

FA meddelar på sin hemsida att de europeiska sändningsrättigheterna för FA-cupen, Community Shield och FA Youth Cup har gått till Pitch International för säsongerna 2018/19 till och med 2023/24. Hur det påverkar oss i Sverige återstår att se.

Pitch International kommer som jag förstår det nu att försöka sälja rättigheterna till högstbjudande operatör.

Viasat har rättigheterna att visa FA-cupen den här säsongen och nästa.

Juniorerna till Slovakien

Manchester United skickar den här veckan 20 U17-spelare till Slovakien på träningsläger. Detta är en tradition sedan några år tillbaka och imorgon ska United spela match mot MSK Zilina.

Bland spelarna som reser noteras kanske framför allt U15-spelaren Mason Greenwood, som ska vara en av de mest talangfulla spelarna i klubbens yngre lag. Han är inte lika omtalad som Angel Gomes (följer inte med då han ska spela landslagsfotboll) var för några år sedan men Greenwood är ett namn som ploppar upp då och då.