Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Baillys borta två månader; mittbacken Pogba; hotellet i Manchester; ungdomarna imponerar

Upp till två månaders frånvaro. Så lyder domen för Eric Bailly efter knäskadan han drabbades av mot Chelsea. Det är mittbacken själv som bekräftar detta på Facebook.

Det betyder i så fall att Bailly kan förväntas vara tillbaka i spel först runt jul. Kort därefter kommer United att förlora mittbacken igen, då han ska spela afrikanska mästerskapen med Elfenbenskusten. Turneringen inleds den 14 januari och avslutas den 5 februari, men landslaget kommer också att samlas innan turneringen drar igång.

Enligt Telegraph kan Bailly vara tillbaka i spel efter sex eller sju veckor om allting klaffar under rehabiliteringen. Oavsett får United ställa in sig på att vara utan Bailly under en betydande del av säsongen.

Mourinho: Pogba kan spela mittback

Inför kvällens ligacupmatch har José Mourinho snackat med Sky Sports om Paul Pogba.

Han kan spela på så många positioner. Problemet är inte positionen. Problemet är inte det taktiska systemet. Problemet är, enligt mig, någon som kommer från en annan fotbollsstil och behöver tid att vara på sin bästa nivå i en fotboll som är väldigt svår att spela, framför allt för mittfältsspelare,” säger Mourinho.

Managern menar att Pogba har stort självförtroende och inte berörs nämnvärt av kritiken. Det handlar bara om tid, sedan kommer United att få en ”superspelare” de kommande sju eller åtta åren.

Han är en toppspelare och jag tror att han kan bli en fenomenal mittback. Med kvaliteterna i hans passningar, med hans huvudspel, med hans snabbhet i en sådan stor kropp, för hans defensiva sida av spelet. Att komma med bollen bakifrån, han skulle vara en fenomenal mittback, också.

Mourinho saknar familjen

Till Sky Sports säger Mourinho också att han saknar sin familj. Tidigare i karriären har familjen följt managern men nu är fru och barn kvar i London.

Köpa ett hus [i Manchester]? Jag vet inte. […] [Barnen] är i en ålder där de inte längre kan följa mig som förut. Så för första gången lever familjen på ett annat sätt. Vi försöker känna det, vi försöker se hur våra känslor utvecklas och se hur vi hanterar situationen.

Mourinho känner sig förföljd av paparazzis och trivs inte med hotellivet.

För mig är det en liten katastrof, för ibland vill jag bara promenera lite och jag kan inte göra det. Jag vill bara gå över bron och gå till en restaurang. Jag kan inte, så det är väldigt illa.

Målsumparen Zlatan

Sky Sports har tagit fram siffror som visar att Zlatan Ibrahimovic är den spelare i Premier League som har missat flest målchanser den här säsongen. Zlatan har skjutit flest skott (45) i ligan men han har inte gjort mål på något av sina 30 senaste (bara i ligan). Han har också, enligt Opta, missat flest stora chanser i ligan och han har sämst utdelning på de stora chanserna.

Så är frågan om vi kan förutsätta att det är en statistisk anomali och att det snart vänder…

Juniorerna vann i Slovakien

Uniteds U17-lag vann igår med 4-1 mot MSK Zilina i en träningsmatch i Slovakien. Slovakerna tog ledningen men United vände till seger genom mål av Harry Spratt, D’Mani Bughail-Mellor. Tahith Chong och Ethan Laird.

Är du sugen kan du se hela matchen här.

Sprtts mål kommer efter 50.00, Bughail-Mellors efter 1.02.10, Chongs efter 1.13.45 och Lairds efter 1.35.40.

Vill du kan du läsa mer på Manutd.com.

Två landslagsmål av Burkart

Nishan Burkart är med i det schweiziska U17-landslag som just nu spelar EM-kval i Luxemburg. Schweiz inledde med en 2-1-seger mot värdnationen. Schweiz hade stora problem. Luxemburg tog ledningen och missade sedan en straff vid 1-1. Men i den 68:e minuten avgjorde Burkart, som spelade hela matchen.

I andra matchen mot Färöarna var det enklare. Burkart satte 2-0 efter en halvtimme och Schweiz vann till slut med 3-0. Han startade med blev utbytt med en kvart kvar att spela.

Ikväll avslutas kvalet då Schweiz spelar mot Tjeckien. I praktiken är Schweiz redan klara för nästa omgång. De behöver bara undvika en femmålsförlust ikväll och även vid storstryk så har de en räddningsplanka ifall Färöarna misslyckas med att vinna mot Luxemburg (med reservation för fel).

Gomes målskytt för England

Även Englands U17-landslag spelar EM-kval. De inledde med en 2-0-seger mot Azerbajdzjan. Angel Gomes, som är lagkapten, gav England ledningen efter en kvart. Till slut vann England med 2-0. Gomes blev utbytt då det återstod en kvart.

Värdnationen Rumänien väntar imorgon. Kvalet avslutas sedan med en match mot Österrike. Allt annat än att England går vidare får ses som en chock. England har ett lag som ska slåss om EM-guld och den första kvalomgången ska vara en formalitet för Gomes mannar.

Hamilton debuterade i U19-landslaget

Ethan Hamilton gjorde igår debut för Skottlands U19-landslag, då de inledde EM-kvalet med en 1-0-seger mot Liechtenstein. Hamilton blev inbytt matchens sista 20 minuter. Israel och Andorra är också med i kvalgruppen. Nästa match imorgon.