Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Manchester city

18:40

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer ligacupmötet mellan Manchester United och Manchester city. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United 1
Manchester city 0

Matchinformation

Turnering: EFL Cup, omgång 4
Tid: Onsdagen den 26 oktober 2016, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 74 196
Domare: Mike Dean
• assisterande: Long, Hussin
• fjärde: Mason

Matchhändelser

13Kelechi Iheanacho
26Antonio Valencia
54Juan Mata
Assist: Ibrahimovic
1-0
90+1Paul Pogba
90+1Zlatan Ibrahimovic

Manchester United

De Gea
Valencia, Blind, Rojo, Shaw
Herrera, Carrick, Pogba
Mata, Ibrahimovic, Rashford
Schneiderlin för Mata (73)
Lingard för Rashford (82)
Avbytare: Romero, Memphis, Young, Fellaini, Darmian
Manager: José Mourinho

Manchester city

Caballero
Maffeo, Kompany, Otamendi, Clichy
Navas, García, Fernando, Nolito
Sané
Iheanacho
Kolarov för Kompany (46)
Sterling för Sané (63)
Agüero för Nolito (71)
Avbytare: Gunn, Gündogan, Fernandinho, Adarbioyo
Manager: Pep Guardiola
Mikael Österdahl | 23:26 Video: Mata, Herrera och Mourinho

Vi avslutar den här matchdagsbloggen med videoversion av Mourinhos samt Herreras och Matas intervjuer efter matchen.

Mourinho:

Mata och Herrera:

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 23:18 Lottat: Hemmamatch mot West Ham

Ligacupens kvartsfinaler har precis lottats. United fick en hemmamatch mot West Ham.

Liverpool – Leeds
Manchester United – West Ham
Hull – Newcastle
Arsenal – Southampton

Mer från lottningen i en separat artikel senare.

Mikael Österdahl | 23:16 Mourinho: Jag är glad

Så här sa José Mourinho till Sky Sports efter matchen.

Jag är glad. Spelarna gjorde allt. De förtjänade att vinna. Givetvis är vi glada. Framför allt då allt gick emot oss den senaste veckan. Fansen kände givetvis de dåliga resultaten så djupt. Idag var den en möjlighet att rensa den känslan lite. Det är ett derby att vinna mot city ger alla en bra känsla. Jag är framför allt glad för spelarna och fansen.

Påverkades laguttagningen av söndagens match? ”Ja [jag valde ett bättre lag]. Vi hade bara en förlust på sju. Men det var en stor förlust. Den här klubbens historia förtjänar inte de resultaten. Jag kände framför allt djupt för dem. Jag hade aldrig spelare som de här. Vi förlorade med 4-0 men de stöttades. Idag var det fullt. Det verkar som att kärleken för klubben är större än dåliga resultat och tre dåliga säsonger. Vi måste ge nåt tillbaka. Mina spelare gav allt i en svår period med matcher varannan dag. Även om vi hade förlorat idag var känslan fantastisk för spelarna visar att de bryr sig.

Mikael Österdahl | 23:11 Guardiola: Jag är så stolt

Efter Manchester citys förlust säger Pep Guardiola att han är stolt.

Jag är så stolt över vår prestation. Grattis till United. Jag är så stolt över hur vi spelade. Vi hade några chanser. Jag är så stolt.

På den nivån när du är mer klinisk i den sista passningen. Vi kämpade bra. Vi är glada.” Ja, Guardiolas mening var så osammanhängande.

Varför blev Kompany utbytt? ”Han sa till mig att han inte kunde spela mer.

Guardiola pratade med Sky Sports.

Mikael Österdahl | 23:06 Mata och Herrera glada efter Uniteds seger

Matchvinnaren Juan Mata och Ander Herrera pratade med Sky Sports efter matchen. Den spanska duon var så klart belåtna efter Uniteds seger.

Juan Mata: ”Det var mycket viktigt att vinna efter förlusten i London. Det är alltid svårt mot city.

Hur känns det att avgöra? ”En fantastisk känsla. Det viktigaste är att vi kämpade tillsammans. Vi lämnade allt på planen, vilket krävs mot city.

Bra svar efter söndagens match? ”Vi visste att vi behövde vara starka inför den här matchen.

Ander Herrera: ”I första halvlek är det alltid tufft i såna här matcher. Ingen vill förlora. I andra halvlek var vi lugna, Juan gjorde målet och vi blev bättre. Vi är nöjda över segern och framför allt för våra fans.

Vad ger segern? ”Mycket självförtroende. Vi vet alla att Premier League är det viktigaste. Vi möter lag, Burnley och Swansea, som slåss kring nedflyttningsstrecket. Vill vi slåss om titeln måste vi vinna de matcherna.

Mikael Österdahl | 22:57 United – city 1-0

Manchester United är klara för kvartsfinal i ligacupen. Manchester city besegrades med 1-0 i åttondelsfinalen på Old Trafford. Juan Mata gjorde matchens enda mål, framspelad av Zlatan Ibrahimovic.

United imponerade inte men försvarade sig effektivt mot citys tama försök till anfallsspel. Över 90 minuter var United det bättre laget, men så ska det förstås vara med tanke på spelarna som Guardiola ställde upp med.

Mikael Österdahl | 20:51 Martial skadad

I Sky Sports studio säger Phil Neville att Anthony Martial är skadad ikväll. Någon ytterligare förklaring har vi inte fått. Men Martial missade ju matchen mot Liverpool på grund av skada, så det kan säkert vara det som spökar igen.

Mikael Österdahl | 20:48 Guardiola: Vi är långt ifrån United, Liverpool och Chelsea

Jag beslutade så. Det är den minst viktiga  turneringen,” svarar Pep Guardiola när Sky Sports frågar varför han gör nio förändringar inför dagens match.

Du har bra spelare på bänken. Kommer de in? ”Jag vet inte, jag bestämmer under matchen.

Manchester city har aldrig vunnit en cupmatch på Old Trafford. Blir det första gången nu? ”Det skulle vara viktigt att gå vidare. Historiskt är United en stor klubb. Vi försöker bli bättre och minska avståndet till lag som United, Liverpool och Chelsea. Det är en lång process, vi har tid.

Mikael Österdahl | 20:36 Senast i ligacupen

Förra gången det var Manchesterderby i ligacupen var det semifinal. Året var 2010. Returen spelade på Old Trafford och city hade vunnit första matchen med 2-1.

United såg ut att ha bokat en finalplats genom Scholes och Carrick. Men city trollade fram en reducering på dagen och kvittering totalt. Men…

Mikael Österdahl | 20:31 Fanzine och program

Nytt United We Stand ute idag. Obligatoriskt att köpa för den som är på plats.

https://twitter.com/thedoveman1982/status/790878257684045824

Nytt matchprogram också.

Så en definition av Manchester citys supportrar.

https://twitter.com/thedoveman1982/status/791344857025540097

Mikael Österdahl | 20:26 Carrick och Pogba

Det positiva med Uniteds startelva idag är att Michael Carrick igen får chansen. Betyder det att vi återigen får en bra prestation från Pogba?

Mikael Österdahl | 20:24 Mourinho måste vinna

José Mourinho ställer idag upp med det bästa han har att tillgå. Pep Guardiola väljer istället ett mer reservbetonat lag. Det betyder att pressen ökar ytterligare på Mourinho idag.

Fernandinho, Gündogan, Agüero, Kolarov och Sterling är bänkade idag. Silva och Bravo är inte ens med i truppen, trots att båda torde vara tillgängliga.

Mourinho saknar Bailly och Smalling på grund av skador. Martial saknas av okänd anledning. Bortsett från det är det ett ordinarie lag. Ja, åtminstone så ordinarie som går att få. Det går att argumentera för att Lingard eller Fellaini ingår i Mourinhos önskade elva, men hittills har han inte gett oss några ordentliga besked.

Att Timothy Fosu-Mensah inte är med i truppen idag är för mig fullständigt obegripligt. Med Smalling, Bailly och Jones på skadelistan ska han förstås vara given i mittförsvaret.

Mkhitaryan?

Mikael Österdahl | 19:58 Rojo och Blind i mittförsvaret

José Mourinho väljer idag att para ihop Marcos Rojo och Daley Blind som mittbackar. På mittfältet Carrick, Herrera och Pogba. Offensivt Mata och Rashford på kanterna och Zlatan centralt. Om det inte är någon 4-2-2-2-variant.

Mkhitaryan är inte med i truppen.

Mikael Österdahl | 19:57 Manchester citys startelva

Den som vet hur Manchester citys spelare ser ut kan nu lista ut vilka elva spelare som Pep Guardiola startar med idag. Det vi kan notera är att spelare som Gündogan, Agüero och Sterling inleder på bänken.

Mikael Österdahl | 19:07 Truppen ikväll

Manchester Evening News har som vanligt skickat sina stalkers till Lowry Hotel, där Manchester United alltid laddar för match. Det förefaller vara så att Mourinho har valt ut 20 spelare till kvällens drabbning. Två av dem ska bort.

Bland de närvarande noterar vi Henrikh Mkhitaryan. Får han chansen idag? Mourinho satsade på Mkhitaryan i det senaste derbyt. Sedan dess har han inte satsat på Mkhitaryan.

Notabelt också att Fellaini är bland spelarna i den förmodade truppen. Han klarade sig i så fall väldigt bra efter David Luiz (stäng av svinet) horribla tackling i söndags.

Frånvarolistan inkluderar förstås Phil Jones. Även Eric Bailly har skrivit in sig där för en tid framöver. Rooney är tydligen inte i speldugligt skick efter sin skada.

Mer notabelt är att Chris Smalling saknas. Han ska ha spelat småskadad mot Chelsea (ja, det är väl fel att säga att han spelade, men ni förstår nog vad jag menar). Det troliga är väl att han är skadad. Han borde vara petad.

Även Anthony Martial saknas i truppen. Jag förutsätter att han av en eller annan anledning inte är tillgänglig.

Av a-lagsspelarna finns det heller ingen plats för Timothy Fosu-Mensah. Är han i speldugligt skick vill jag påstå att det är en skandal.

Målvakter: De Gea, Romero, Johnstone
Försvarare: Valencia, Darmian, Blind, Rojo, Shaw
Mittfältare: Pogba, Carrick, Herrera, Schneiderlin, Fellaini, Mata, Young, Lingard, Memphis, Mkhitaryan
Anfallare: Ibrahimovic, Rashford

Mikael Österdahl | 18:56 Lottning ikväll

Om Manchester United vinner mot city ikväll så följs matchen av att kvartsfinalerna lottas. United kommer i så fall att vara boll nummer 6 i lottningen. Vilket är bättre än Liverpool, som är boll nummer fyra.

Majoriteten av Unitedsupportrar hoppas nog på en kvartsfinal mot Leeds.

Om United förlorar? Ja, då har cupen inte längre någon betydelse den här säsongen.

Mikael Österdahl | 18:53 Derby igen

Så är det återigen dags för ett Manchesterderby. I ligacupen den här gången. Men det spelar mindre roll, matchen ikväll blir mycket betydelsefull.

Båda lagen har problem inför matchen. United har bara en seger på sex i ligan och city har fem tävlingsmatcher i rad utan seger. För förloraren – för ett av lagen kommer ju att förlora – kommer krisstämpeln att tryckas dit lite hårdare.

José Mourinhos lag har varit dåliga i toppmatcherna. Utspelade av Manchester city i 44 minuter. Mourinho bad sedan om 0-0 mot Liverpool, vilket Klopp accepterade och då blev det så (även om det krävdes ett par sensationella räddningar av De Gea medan Liverpools målvakt inte såg bollen under matchen). Detta följdes av en förnedring mot Chelsea.

Mourinho behöver leverera ett bra resultat och en bra prestation. Det här är ny mark för honom. Han är van att börja bra. Mourinhos metoder brukar inte behöva lång tid för att bära frukt. Att vända motgång till framgång har han ingen relevant erfarenhet av.

https://twitter.com/RobDawsonMEN/status/791316326698606592

My old man said be a city fan,
And I said bollocks, you’re a cunt (you’re a cunt),

I’d rather shag a bucket with a big hole in it,
Than be a city fan, for just one minute,
With hatchets and hammers, Stanley knives and spanners,
We’ll show those city bastards how to fight (how to fight),

Oh, I’d rather shag a bucket with a big hole in it,
Than be a city fan,
Altogether now.