Snackisar efter United – City 1-0

Embed from Getty Images

Manchester-derbyt i ligacupen levde inte upp till förväntningarna rent kvalitetsmässigt, men vad gör väl det när den röda delen av Manchester går segrande ur striden? United vann med 1-0 och avancerar nu vidare i cupen efter Juan Matas segermål. Bättre onsdagskväll kan det väl knappast bli?

Snacket på förhand handlade till stor del om spelare som inte var tillgängliga, och det blev än mer snack när startelvan släpptes. Helt plötsligt var varken Chris Smalling, Anthony Martial eller Henrikh Mkhitaryan med i truppen. De två första ryktas vara skadade men att Mkhitaryan på nytt petas helt från truppen är remarkabelt. Att inte armeniern tar en plats överhuvudtaget på bänken trots att han är skadefri känns konstigt, det måste finnas någon historia bakom detta. Han har trots allt varit med i en rad matchtrupper men ändå inte blivit uttagen när det väl kommit till match. Sagan fortsätter…

Embed from Getty Images

Hur dålig var inte första halvlek rent kvalitetsmässigt? Det måste varit någon form av rekord i felbeslut och märkliga bolltapp. Att den främsta kålsuparen dessutom heter Zlatan Ibrahimovic gör mig konfunderad. Vad har hänt med Ballon D’Or-kandidaten den senaste tiden? Erik Niva var inne på det i Viasat-studion, och jag är benägen att hålla med, det måste varit en av Zlatans svagaste halvlekar i karriären. Mycket felpass och bollen verkade vara hans värsta ovän.

Noterade en fascinerande sak under första halvlek, nämligen Jesus Navas. Spanjoren orsakade stora problem för Luke Shaw på Citys högerkant. Det intressanta var inte Navas i sig, utan att det finns en spelare som är värre än Antonio Valencia på att dribbla åt höger. Han fick bollen, saktade in och ryckte sedan åt höger. Visst känner ni igen det rörelsemönstret? I andra halvlek läste Shaw sönder det och Navas körde fast fullständigt.

Embed from Getty Images

Andra halvlek var inte något att hänga i julgranen den heller. Trots att United inte var på topp var ändå City helt uddlösa. United var mest kreativa och det var Rashford som ofta satte fart på anfallen. Pogba hade ett stolpskott efter en frispelning av Zlatan. Slutligen kom så även det välförtjänta ledningsmålet och det var Juan Mata som placerade in det. Zlatan satte ett inspel från vänsterkanten mot Ander Herrera i straffområdet. Herrera blev, tack och lov, nedriven och bollen letade sig istället vidare mot en rättvänd Mata och det läget missar han inte med sin delikata vänsterfot.

City var som sagt uddlösa och trots ett försök till forcering under slutet av andra halvlek lyckades de inte skapa de riktigt farliga målchanserna. Stora frågetecken ställdes angående Uniteds mittbackspar på förhand, men de där frågetecknen lyckades City hur som helst inte utnyttja.

En sista notering från matchen, och även från förra derbyt – Nicolas Otamendi. Denne argentinare gör mig fullständigt vansinnig! Han spelar rejält, bryskt och till och med på gränsen till brutalt rent fysiskt. Det har jag absolut inga problem med. Däremot att en sådan spelare filmar något kopiöst gör mig tokig. Situationen i slutet där både Pogba och Zlatan blir varnade – jösses! Han rullar runt i smärta för att sedan flyga upp och skälla ut Pogba. Usch!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS