Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Väntar på en väldigt svår match

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför Manchester Uniteds hemmamatch mot Burnley imorgon. Presskonferensen handlade framför allt om Henrikh Mkhitaryan. Vi fick dock inga uppdateringar kring skadeläget.

Reaktion efter Chelsea:Efter förlusten var vi tvingade att spela mot Man city två dagar senare. På grund av den förlusten blev det mer än en normal cupmatch. Dels för att det var mot city, dels för att det var direkt efter den tunga förlusten. Ibland reagerar du dåligt efter en förlust men den här gången hittade killarna extra kraft. Det var väldigt viktigt för spelarna att vinna. Och ge tillbaka, inte kompensation efter den dåliga förlusten, men att ge fansen en bra känsla av att vinna mot en stadsrival. United har inte varit framgångsrika i den här cupen på slutet, det är viktigt att nå kvartsfinalen och vi har 50 procents chans att nå semifinal.

När får vi se det bästa av United?Det bästa vet jag inte. De senaste sju matcherna har vi förlorat en. Det är bättre att förlora en match med 4-0 än fyra matcher med 1-0. Våra senaste resultat är inte dåliga, prestationerna har varit ännu bättre. Matchen mot Stoke var den bästa för säsongen, det kunde enkelt ha varit fyra, fem eller sex mål. Vi är ett lag i en process att bygga upp, du gör inte det på ett transferfönster eller på tre eller fyra månader. Vi tänker match för match. Nu är det Burnley, det blir svårt. Jag vet det, jag kände det när vi blev mästare med Chelsea och spelade oavgjort mot Burnley. Det blir tufft för oss, framför allt med tanke på spelschemat. Jag väntar på en väldigt svår match.

Om Mkhitaryan:Inte skadad. Ibland blir jag förvirrad av ordet fit på engelska. Ibland är det att inte vara skadad, ibland är det att vara i fantastisk kondition och vara redo att tävla. På portugisiska har vi olika ord för det. Mkhitaryan tränar 100 procent. Han har inga fysiska problem.

Behöver han tid?Jag tror det. För vissa går anpassningen snabbt. Vissa behöver tid att känna det, känna intensiteten, aggressiviteten, spelet utan boll. Spelare kommer från andra länder och en annan fotboll. Fotbollen är mer konkurrenskraftig här. Behöver Micki tid att bli den toppspelare vi vet att han kan bli? Ja, det behöver han.

Handlar det bara om tid?Jag är säker på att det kommer att fungera. Jag vill inte prata om spelare i andra klubbar men Willian när han kom till Chelsea hade han problem. Efter några månader blev han en toppspelare. Sedan har han varit fenomenal. När Di María kom till Real Madrid hade han mycket att lära. Det händer ibland. För försvarare tycker jag att det är enklare att anpassa sig. Offensiva spelare kommer ibland in och levererar direkt men ibland tar det tid. Micki hade också problem med sin skada. Du behöver matchform och sedan när du har matchform behöver du nivån för att göra det. Vi tror på honom och förr eller senare kommer han lyckas.

Om Carrick:En sak att är att vara 25 år och en annan är att vara 35 år. Det är sakens logik. Det enda jag kan säga är att han är fenomenal, ingen tvekan om det. Jag måste matcha honom rätt. Jag kan inte förvänta mig av Michael vad jag förväntar mig av Rashford eller Herrera. [Han kan inte spela sju matcher i rad.] Vi har nog vunnit tre i rad med Carrick. Det finns ingen relation med segrar. När han är på planen ger han oss viktiga saker, han ger oss stabilitet på planen och mental frihet på planen. Han har stor förståelse för spelet. Det är synd att du ibland inte kan stoppa klockan. Det är synd när du har spelare som år efter år blir äldre. Om fem års tid kommer Messi vara 34 och vi kommer gråta över det. Michael är så viktig och det är väldigt svårt att ersätta honom.

Joyce aktuell för Wigan

I andra nyheter rapporteras det att Uniteds reservlagstränare Warren Joyce är aktuell för jobbet som manager i Wigan. Ännu ska Wigan inte ha kommit med någon formell förfrågan till United.

Joyce ledde reservlaget som vanligt i dagens match mot Tottenham. Den matchen slutade 1-1. Mer om det senare.

Hamilton från start när Skottland vann

Ethan Hamilton spelade igår hela matchen när Skottlands U18 vann med 1-0 mot Andorra i EM-kval. Segern innebär att Skottland är klara för nästa omgång. På söndag avslutar skottarna den här kvalomgången med en gruppfinal mot Israel.