Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City

Embed from Getty Images

Möte i ligacupen och en match som, om vi ska uttrycka det milt, kändes något avslagen. Tydligt var att det var två lag med många täta matcher i bagaget vilket satt sina spår. Efter 90 minuter stod det emellertid 1-0 till Uniteds favör och den röda delen av Manchester kunde andas ut.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea: 6

Gjorde en bra insatts och fick kvällen till ära hålla tätt. Han var uppmärksam, som alltid, och var också alert och kom ut långt i flera situationer.

Valencia: 6

Vad snabb både framåt och bakåt. Motade tillbaka Citys offensiv vid flera tillfällen.

Rojo: 6

Får plats i startelvan nu när Bailly är borta. Det var något nervöst inför start men han gjorde en godkänd insatts och är snabb i löpningarna och agerar tidigt.

Blind: 6

Får flytta in på mitten i Baillys frånvaro och gör en bra match. Stark en mot en.

Shaw: 7

Inledningsvis saknar jag hans offensiva arbete men han gör istället ett mycket bra defensivt jobb och låter sig inte luras av Navas ute på kanten. När han väl börjar gå offensivt visar han en god spelförståelse, mästerlig löpning vid Zlatans målchans i 36’.

Carrick: 7

Tillför det som mittfältet saknade i förra matchen, fart. Hans rutin och spelförståelse visar sig tydligt då han är snabb på att uppfatta situationer och kan tidigt planera sina uppspel.

Herrera: 7

Det märks att Herrera har ett gott självförtroende just nu och det gillar jag. Han går in och bossar, dirigerar sina lagkamrater, markerar åt domaren och är inte rädd för att utmana sina motståndare. Han tillför karaktär till ett annars, för tillfället, blygt lag.

Mata: 7

Matchens målgörare visar att hans fart och ständiga positionssökande är farligt för motståndarna. Han har lite svårt att komma in i spelet inledningsvis men han producerar åtminstone fotboll till skillnad från många andra under den första halvleken.

Pogba: 6

Vid ett tillfälle var jag tvungen att slänga en extra blick på laguppställningen för att se om Pogba över huvud taget kommit till start. Det hade han, det tog bara lite tid för honom att komma igång. Men när han väl vaknade till liv och fick fart var det svårt att få stopp på honom. Vi fick glädjande se glimtar av vad vår stjärnduo där framme kan komma att prestera när allt väl vill sig.

Rashford: 7

Han var lite seg inledningsvis och jag tycker mig se ett visst mått av bristande självförtroende. I andra halvlek kommer han igång och då ger han verkligen Manchester citys försvar en rejäl utmaning. Matchens riktiga pärla producerar han i 64:e matchminuten med ett fin fint inlägg till Zlatan. En chans som Zlatan borde förvaltat bättre.

Ibra: 6

Carrick ger Zlatan dt han behöver i matchen behöver, bollen på fötterna. När han väl får det utmanar han Manchester citys mittbackar ordentligt och skapar farligheter. Mot slutet av andra halvlek tappar han emellertid greppet om matchen. Han är slarvig med boll och passar fel vilket i sin tur skapar farligheter åt andra hållet istället. Han lyckas dock återhämta sig i andra halvlek.

Schneiderlin: N/A

Inbytt 72. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Lingard: N/A

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.