Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Burnley

12:44

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Burnley i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United 0
Burnley 0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 10
Tid: Lördagen den 29 oktober 2016, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 325
Domare: Mark Clattenburg
• assisterande: Collin, West
• fjärde: Friend

Matchhändelser

33Ander Herrera
46José Mourinho (uppvisad på läktaren)
Orsak: Olämpligt uppträdande
67Jon Flanagan
68Ander Herrera
Orsak: Två varningar
84Paul Pogba
90+1Dean Marney
90+2Tom Heaton

Manchester United

De Gea
Darmian, Blind, Rojo, Shaw
Herrera, Pogba
Lingard, Mata, Rashford
Ibrahimovic
Rooney för Mata (73)
Fellaini för Lingard (73)
Memphis för Rashford (82)
Avbytare: Romero, Carrick, Young, Schneiderlin
Manager: José Mourinho

Burnley

Heaton
Lowton, Keane, Mee, Ward
Gudmundsson, Hendrick, Marney, Arfield
Gray, Vokes
Flanagan för Ward (44)
Barnes för Gray (60)
Boyd för Gudmundsson (85)
Avbytare: Robinson, Kightly, Bamford, Tarkowski
Manager: Sean Dyche
Mikael Österdahl | 18:39 Blind i MUTV

Mikael Österdahl | 18:38 Faria: Fantastiskt arbete av domaren

José Mourinho skippade även presskonferensen efter matchen. Istället var det assisterande manager Rui Faria som snackade med media. Här är lite av vad han sa.

Varför blev Mourinho utvisad?Jag vet inte. Jag tycker inte att det har någon betydelse. Det viktiga är vad domaren skriver i sin rapport.

Kom Mourinhos instruktioner fram?Normalt förbereder vi situationer beroende på hur det ser ut i matchen. Hans instruktioner kom fram. Vi var dominanta med tio spelare. Vi måste gratulera våra spelare.

Om Herreras utvisning:Om det vill jag bara säga fantastiskt arbete av domaren.

Faria pratade också om Uniteds enorma mängd missade chanser. Men det är i stort samma som han sa i intervjun med MUTV (se nedan).

Vidare säger Faria att Antonio Valencia blev skadad i den senaste matchen.

Mikael Österdahl | 18:28

Mikael Österdahl | 18:26 Blind: En sån där dag

Daley Blind var frustrerad när han snackade med MUTV efter matchen: ”Det är svårt att tro att vi inte gör mål.

Jag tycker att vi gör målvakten så bra. Han gör några räddningar och får mer självförtroende. Han var en bra målvakt idag men trots det ska vi göra mål. Vi gav inte bort mycket, men det är frustrerande.

Vad kan ni göra?Det fanns inte så mycket mer vi kunde göra. Vi låg på, vi gav dem inget, vi spelade offensiv fotboll. Vi skapade massor.

Påverkade utvisningen? ”Även med tio spelare hade de så många i sitt straffområde. Men det blev så klart svårare, men vi skapade chanser då också.”

Kommer målen?Jag hoppas att det är så. Vi har några fantastiska anfallare och mittfältare som kan göra mål. Vi försöker se det som en sån där dag.

Mikael Österdahl | 18:21 Faria: Jag vill gratulera spelarna

José Mourinho blev uppvisad på läktaren och därför var det den assisterande managern Rui Faria som pratade med MUTV efter matchen.

Vi var det bättre laget på planen. Vi kontrollerade hela matchen, även med tio spelare. Du kunde inte känna att det var tio mot elva. Du kunde se att alla gav allt. Vi har det i laget och det är svårt att skapa det. Vi måste tacka spelarna för inställningen. Vi är inte nöjda, vi skapade många chanser men kunde inte göra mål. Vi skulle vara mer oroade om vi inte hade skapat chanser. Spelarna var fantastiska och gjorde ett fantastiskt arbete.

Trodde ni att målet skulle komma?Du tror alltid. När den bästa spelaren är deras målvakt tror du alltid att målet ska komma. Spelarna måste fortsätta kämpa, resultaten kommer.

Ni kämpade i alla fall. ”Vi kämpade från första minuten, jagade resultatet. Med tio spelare fortsatte vi kämpa.

Är det oroande att målen inte kommer?Fotboll är lite så här. Det finns stunder där du skapar så många chanser utan att få in bollen. Och så finns det tillfällen där du gör mål på allt. Fortsätter vi kommer målen att komma. Pojkarna förtjänar mer än vad de fick idag, jag vill gratulera dem.

Mikael Österdahl | 18:00 Manchester United – Burnley 0-0

Manchester United misslyckades med att flytta på Burnleys buss. I en match där Manchester United borde ha gjort minst ett halvdussin mål får laget därmed nöja sig med 0-0.

United var överlägsna matchens tre första fjärdedelar. Sedan blev Ander Herrera mycket hårt utvisad för två varningar. Därefter försökte José Mourinho förstöra Uniteds chanser med ett gäng obegripliga byten. I slutet hittade United tillbaka till pressen och Zlatan brände ett gyllene läge.

Totalt hade United ofattbara 37-7 i avslut, varav 11-1 i skott på mål. Dessutom två bollar i trävirket. Men noll bollar i mål.

Mikael Österdahl | 15:34 Borde bli 3-0

Idag borde Manchester United vinna med 3-0. Burnley har släppt in tre mål i sina tre bortamatcher den här säsongen och själva bara gjort ett mål. Dessutom har United gjort tre mål på Burnley i alla Premier League-matcher på Old Trafford.

Första gången Burnley besökte Old Trafford i Premier League gjorde Berbatov, Rooney och Mame Biram Diouf målen för United.

Förra gången Burnley var på besök gjorde superinhopparen Chris Smalling två mål. Sedan punkterade Van Persie tillställningen på straff.

Mikael Österdahl | 15:24 Valencia armskadad

Så har Antonio Valencias frånvaro förklarats. Ecuadorianen har en fraktur i armen och ska opereras idag. Vi såg ju att han spelade omlindad i onsdags. Kan nog förutsättas att det blir några veckors frånvaro.

Mikael Österdahl | 15:12 Fortfarande ingen Mkhitaryan

Nä, ingen Henrikh Mkhitaryan i Manchester Uniteds trupp idag heller. Detta trots att han anlände till Old Trafford tillsammans med övriga Unitedspelare.

Notabelt också att Carrick inte får plats i startelvan. Men då det är för att ge plats för ytterligare en offensiv spelare finns det inga skäl att klaga på detta. I en match där United kan förväntas ha två tredjedelar av bollinnehavet behövs inte Carrick som sittande mittfältare.

Martial fortfarande utanför truppen. Det är inte bekräftat men inför derbyt i onsdags sa Sky Sports att han är skadad.

Notabel frånvaro på Valencia. Vilket betyder att Darmian får chansen i startelvan. Det borde förstås ha varit Fosu-Mensah! Vart är han förresten? United har ingen försvarare på bänken.

Mikael Österdahl | 15:02 Burnleys startelva

Burnleys manager Sean Dyche har också levererat en startelva. Det vi noterar är förstås de före detta Unitedspelarna Tom Heaton (i mål) och Michael Keane (i mittförsvaret). Även om det förstås var givet att de skulle starta, båda nosar ju på en landslagsplats.

Mikael Österdahl | 15:00 Offensiv startelva

José Mourinho väljer en mycket offensiv startelva idag. Herrera, Pogba och Mata utgör ett tremannamittfält bakom Zlatan, Lingard och Rashford. I backlinjen en chock då Darmian kommer in för Valencia.

Mikael Österdahl | 14:55 Mourinho: Måste ändra spelarnas personligheter

José Mourinho har förklaringen till Manchester Uniteds problem. Spelarna har fel personligheter.

På tre månader är det inte så enkelt att ändra den svåraste saken, vilket är personligheter,” säger Mourinho enligt Guardian.

Spelstilen, även med misstag, du kan ändra här och där men på den psykologiska nivån tar det mer tid, framför allt om du går mot naturen i vissa personligheter. När du inte har en väldigt erfaren trupp där alla vet hur du vinner, vad som behövs för att vinna, nivån av kontinuitet du måste ha för att hantera rutinen av segrar, för det är svårt att hantera. Även om det är enklare än rutinen av förluster, det är den svåraste tiden i en process.

Vi behöver tid. Det är alltid samma historia. I vissa klubbar och med vissa managers har de all tid de vill ha. Några klubbar får tid men med andra kräver du omedelbar succé från klubbarna och managerna. Det är Manchester United och José Mourinho. Inga problem.

Om nu United saknar vinnare så är det ju sanslöst korkat att Bastian Schweinsteiger bor i en frysbox.

Men jag skulle ju påstå att det är fel att säga att spelarna i den här truppen inte har erfarenhet av att vinna. Rooney, Carrick, Valencia, Smalling, Jones, Young och De Gea har alla blivit mästare med United. Zlatan har ju prenumererat på ligatitlar. Pogba har aldrig gjort en säsong som senior utan att vinna ligan. Blind, Memphis och Romero har vunnit ligan i Holland. Mkhitaryan har sju ligatitlar. Rojo har vunnit ligan i Argentina, Fellaini i Belgien. Mata har bland annat vunnit EM, VM och Champions League. Bailly är afrikansk mästare. Av de som inte räknats upp här vann de flesta FA-cupen i våras. Det är väl typ bara Shaw och Fosu-Mensah som fortfarande inte har påbörjat medaljsamlandet.

Mikael Österdahl | 14:01 Mourinho: Jag väljer alltid svåra klubbar

Jag gick alltid till klubbar i ickeenkla processer,” säger José Mourinho inför dagens match mot Burnley. En match där bara segrar gäller ifall inte Champions League-tåget ska rasa ifrån i faslig takt. För att inte tala om titeltåget.

Jag gick aldrig till en vinnande klubb med nyliga framgångar där du bara kan introducera lite av ditt salt och peppar och ändra riktningen och vägen till framgång var där.

Vilket i fallet Inter är en direkt lögn och i övriga klubbar en stark verklighetsförvanskning.

När han tog över Porto hade klubben förvisso en sämre period men det i relation till att vara en klubb som hade varit utanför topp två en gång på 24 år. En klubb med överlägsna resurser i sin egen liga. Att vinna med Porto är normalprestationen.

Sedan gick han till Chelsea. Som förvisso inte hade vunnit ligan på en evighet. Men som också precis hade avslutat sin bästa säsong på sådär 50 år. Chelsea hade på den tiden också de överlägset bästa resurserna i England.

Vandringen fortsatte till Inter. Ett Inter som efter Serie A-skandalen hade två raka titlar och fortfarande saknade relevant motstånd i den inhemska ligan.

Nästa steg Real Madrid. Definitivt en klubb utan nylig framgång med bara två ligatitlar de senaste fyra åren när Mourinho tog över. En klubb som precis hade slutat tvåa i ligan på 96 poäng och 102 gjorda mål. Onekligen ett renoveringsobjekt av sanslösa proportioner.

Så tillbaka till Chelsea. Som bara hade vunnit Champions League, Europa League och FA-cupen de två åren innan Mourinho tog över. Som sagt, inga nylig framgångar.

Jag hade alltid svåra stunder,” fortsätter Mourinho. Vilket rätt mycket är lögn. Förutom sista säsongen med Chelsea har han i princip aldrig varit utanför topp 3 i ligan vid något tillfälle (om vi bortser från de första 4-5 omgångarna i en liga, då det alltid svänger kraftigt).

Sedan lämnade jag Porto som Europamästare, jag lämnade Inter som Europamästare, jag lämnade Chelsea med två titlar på tre år och jag lämnade Real Madrid med tre Champions League-semifinaler och med en titel och sedan fick jag den här klubben i en svår situation men det är ett fantastiskt jobb. Det är inte sättet jag föredrar, det är bara sättet det är.

Det är en prcess men jag ändrar inte ett ord från första dagen, vi vill vinna. I den här klubben måste du alltid säga det och för tillfället har vi fyra turneringar att vinna. Låt oss se från de fyra vad vi vinner: fyra, tre, två, en eller inget.

Citat: Guardian

Mikael Österdahl | 13:14

https://twitter.com/_Zeets/status/792122790447112192

Mikael Österdahl | 13:11 Rooney tillbaka i truppen

Wayne Rooney är tillbaka i Manchester Uniteds trupp idag. Det har José Mourinho bekräftat (Manutd.com). Mourinho upprepar igen att problemen mellan manager och lagkapten är något som media har hittat på. ”Han är en väldigt bra spelare, en väldigt viktig spelare för oss och han går inte någonstans.

Evertons manager Ronald Koeman skulle gärna ha Rooney i sitt lag: ”Jag vet inte vad hans situation är och jag måste respektera den situationen. Det är inte mitt problem. Men även när vi en gång får möjligheten att Rooney är ett alternativ för Everton är jag nöjd,” säger Koeman enligt BBC.

Chris Smalling: Där Mourinho bekräftade att Rooney är tillbaka var han osäker gällande Chris Smalling. ”Han var fenomenal som kunde spela mot Chelsea med en sådan svår fysisk situation.” Med facit i hand hade det förstås varit mycket bättre att Smalling inte hade spelat. Det är lätt att vara efterklok men om en spelare spelar skadad och agerar dåligt före fyra insläppta mål är det också enkelt att misstänka att skadan påverkade prestationen. Vilket även kan appliceras på Mkhitaryan och matchen mot Manchester city.

Men [Smalling] kunde inte spela tre dagar senare mot city. Inte en chans.

Mourinho berättade inte vad det var för typ av skada men förnekade att det är ljumskproblem. Är han med idag? ”Vi måste vänta [och se].

Dagens trupp: Manchester Evening News har som vanligt haft sin stalker utanför Lowry Hotel. Idag hade denne dock problem med pennan och det är bara Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Ashley Young, Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic och Jesse Lingard som bekräftas som truppmedlemmar.

Återstår att se om Mkhitaryan faktisk får vara med bland de 18 idag. Jag kan ju tycka att Mourinho pratar väldigt konstigt om Mkhitaryan. Armeniern var usel mot city, då han sannolikt spelade skadad. Men är knappast rimligt att han ska placeras i frysboxen i en evighet. En sak om han hade fått 4-5-6 matcher från start och varit kass, men han har bara fått chansen från start en enda gång. Inhoppen före det första landslagsuppehållet – mot Hull framför allt – lovade gott.

Avspark lördag 16.00: Så har vi match klockan 16.00 på en lördag. Och det är ju trevligt. Om vi bortser från att det inte är det. Visst, det är den traditionella tiden men det är det enda som talar för den tiden. Av alla potentiella avsparkstider är det typ den sämsta.

Är det tidig match har en sedan hela helgen fri. Objektivt bättre än 16.00. Är det den sena lördagsmatchen har en mycket längre tid att ladda upp för matchen. Perfekt att se ett par matcher i väntan på United! Objektivt bättre än 16.00.

Match en fredagskväll? Det är ju en perfekt start på helgen. Och också så som det var meningen att fotboll skulle spelas. För när fotbollen började var lördagen arbetsdag i England. Avsparkstiden valdes så att arbetarna i stort sett skulle kunna gå direkt till matchen efter jobbet. Objektivt bättre än lördag 16.00.

Söndagsmatch? Då har en ju både fredag och lördag fri. Objektivt bättre än lördag 16.00.

Måndagsmatch? Ja, det är ju som lördag 16.00 objektivt en kass tid.