Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho avstängd och bötfälld

Avstängd i matchen mot Swansea och böter på 58 000 pund, det är straffet för José Mourinho. Anledningen är att Manchester Uniteds manager pratade om Anthony Taylor inför matchen mot Liverpool i mitten på oktober och förolämpade Mark Clattenburg under matchen mot Burnley i lördags.

Managerna är förbjudna att diskutera domare inför matcher i England. Mourinho bröt mot detta på presskonferensen inför matchen mot England, då han diskuterade Anthony Taylor. Mourinho accepterade att kommentarerna innebar olämpligt uppträdande (improper conduct) men han förnekade att förde vanära över sporten (brought the game into disrepute).

En FA-kommission sammanträdde idag och fann emellertid att Mourinho var skyldig även till att ha fört vanära över sporten, i brott mot FA:s regel E3(1).

För detta får Mourinho 50 000 pund i böter och han varnas också med hänsyn till hans framtida uppträdande.

Samtidigt har Mourinho accepterat FA:s anklagan om att han i lördags använde smädande och/eller förolämpande ord mot en domare (abusive and/or insulting words towards a match official). Då han accepterar anklagan får han standardstraffet, som är en matchs sidlinjeavstängning (touchline ban). Han får också 8000 pund i böter. Avstängningen avtjänas i matchen mot Swansea på söndag.

Läs mer på FA:s hemsida.