Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Fenerbahce – Manchester United

16:34

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Fenerbahce i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Fenerbahce 2
Manchester United 1

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, gruppspel, 4:6
Tid: Torsdagen den 3 november 2016, 19.00
Plats: Sükrü Saracoglu, Istanbul
Publik:
Domare: Milorad Mazic [Serbien]
• assisterande: Ristic, Djurdjevic
• målområde: Grujic, Djokic
• fjärde: Petrovic

Matchhändelser

2Moussa Sow1-0
12Morgan Schneiderlin
18Ander Herrera
43Volkan Demirel
55Alper Potuk
59Jeremain Lens2-0
71Martin Skrtel
73Juan Mata
85Sener Özbayrakli
89Wayne Rooney
Assist: Herrera
2-1
90+4Souza

Manchester United

De Gea
Darmian, Blind, Rojo, Shaw
Herrera, Schneiderlin, Pogba
Rashford, Rooney, Martial
Ibrahimovic för Pogba (30)
Mata för Schneiderlin (46)
Mkhitaryan för Rashford (61)
Avbytare: Romero, Jones, Young, Fellaini
Manager: José Mourinho

Fenerbahce

Demirel
Özbayrakli, Kjaer, Skrtel, Kaldirim
Topal, Souza
Lens, Potuk, Sen
Sow
Emenike för Sen (68)
Neustädter för Potuk (82)
Köybasi för Sow (87)
Avbytare: Fabiano, Van Persie, Ucan, Stoch
Manager: Dick Advocaat
Mikael Österdahl | 21:21 Video: Mourinhos intervju efter matchen

Vi avslutar den här matchdagsbloggen med Mourinhos intervju efter matchen i videoformat.

Mikael Österdahl | 21:13 Mourinho: De förtjänade att vinna

José Mourinho var inte alls nöjd med hur United uppträdde i dagens match. Detta är vad han hade att säga till BT Sport.

Jag tycker att de förtjänade att vinna. Fotboll handlar inte bara om kvalitet. Det är också inställning och att spela på gränsen. Ett lag som släpper in ett mål efter två minuter är inte redo, inte mentalt förberedda, inte koncentrerade. Då är motståndaren där de vill vara. De försvarar sig, kontrar, simulerar. Det är deras match, det är vårt fel att vi lät dem vara i den situationen. Efter deras andra mål hade vi en reaktion och vi kunde kanske ha fått ett annat resultat. Men vi förtjänade inte det. Fotboll är 90 minuter och handlar om passion.

Vad avgjorde?Olika faktorer. Först och främst tycker jag att våra problem började i vår globala attityd. De spelade en Champions League-final, vi spelade en träningsmatch. Det är svårt att spela en sån här match med två vänsterbackar som mittbackar. Det är svårt utan två dominanta mittbackar. Efter det har vi många kreativa spelare på planen. I halvtid tog jag in en till, våra två byten är två mittfältare ut och en anfallare och en offensiv mittfältare in. Vi skapar inte tillräckligt. Idag måste jag säga att de förtjänar det.

Något positivt?Vi är inte beroende av de andra, vinner vi de två återstående matcherna är vi vidare. Troligen räcker det med fyra poäng. Det är det positiva.

Mikael Österdahl | 21:03 Fenerbahce – Manchester United 2-1

Livet fortsätter att vara tråkigt för Manchester United. Ikväll blev det förlust 2-1 borta mot Fenerbahce i Europa League. Därmed är United trea i gruppen, då det återstår två matcher.

De Gea fick hämta bollen ur eget nät redan efter en dryg minut, då Moussa Sow slog till med en mäktig cykelspark. Det blev inte bättre, United skapade ingenting av värde och efter en timme satte Lens 2-0 på en icke otagbar frispark.

I den 90:e matchminuten reducerade Wayne Rooney med ett snyggt och mycket överraskande långskott. Det blev emellertid inte mer än ett tröstmål och i ärlighetens namn var det mer än United förtjänade.

Paul Pogba blev utbytt skadad efter en halvtimme. Förhoppningsvis rör det sig bara om en lårkaka.

Mikael Österdahl | 18:41 Mourinho: Spelarna njuter av atmosfären

José Mourinho har snackat med BT Sport inför matchen.

Om atmosfären:Spelarna njuter av det. Jag tror att det är en stor motivation för hemmalagen, det är säkert. Men för proffs som Manchester Uniteds spelare är atmosfären att njuta av, inte att vara rädd för.

Om skadorna:Vi har lite problem. Skadorna är inte enkla och de är alla på samma position. Ja, vi har problem. Men pojkarna har skött sig bra de senaste matcherna. Phil Jones försöker vara redo ifall var har en nödsituation till.

Hur prioriteras Europa League?Jag tycker att det är den andra tävlingen under säsongen för oss. Premier League är etta och Europa League är tvåa. I en så svår liga som vi har är det en annan möjlighet att vinna en titel och en annan möjlighet att spela Champions League.

Mikael Österdahl | 17:57 Schneiderlin får chansen

Det mest intressanta ikväll blir att se hur Morgan Schneiderlin sköter sig. Ett mittfält med Herrera, Schneiderlin och Pogba har potential, frågan är hur det ser ut i praktiken.

Anfallet med Martial, Rooney och Rashford blir också intressant att studera.

På bänken återfinns Mkhitaryan för första gången på en evighet. Får han också speltid? Även Phil Jones gör comeback i truppen efter lång frånvaro. Han har inte spelat tävlingsfotboll sedan i januari. Får han chansen nu?

Däremot är det trist att Timothy Fosu-Mensah återigen får se matchen från läktaren. Mourinho litar uppenbarligen inte på den unga holländaren. Fosu-Mensah får sällskap av Lingard och Johnstone på läktaren.

Robin van Persie är på bänken för Fenerbahce.

Mikael Österdahl | 17:48 Fenerbahce utan Van Persie

Robin van Persie saknas i Fenerbahces startelva ikväll. I övrigt är det en relativt väntad startelva för turkarna.

Mikael Österdahl | 17:46 Martial och Schneiderlin från start

Anthony Martial är tillbaka i Manchester Uniteds startelva. Han utgör ett tremannaanfall tillsammans med Rashford och Rooney. På mittfältet får Morgan Schneiderlin chansen tillsammans med Pogba och Herrera.

Zlatan börjar på bänken. På bänken sitter även Henrikh Mkhitaryan och Phil Jones. Däremot är Timothy Fosu-Mensah igen utanför truppen.

Mikael Österdahl | 16:47 En torsdagskväll i Istanbul

United har idag chansen att (i praktiken) säkra en slutspelsplats i Europa League. Då krävs en seger i Turkiet. Trots överlägsenheten i hemmamatchen mot Fenerbahce kan det bli tufft.

Vinna på bortaplan i Europa är inget som United är så värst pigga på att göra – bara två segrar på femton sedan våren 2012 i Europa League och Champions League. I Europa League har United fyra raka förluster. (Aningen märkligt är att Uniteds segrar har varit i utklassningsstil, 5-0 mot Bayer Leverkusen och 4-0 mot Club Brugge.)

Dessutom säger mina fördomar att Fenerbahce är mycket bättre på hemmaplan än bortaplan. Åtminstone när de spelar mot Manchester United. På Old Trafford såg Fenerbahce närmast ointresserade ut. Det kommer supportrarna på Sükrü Saracoglu näppeligen acceptera.

United tar säkerheten på allvar inför besöket i Turkiet och supportrarna har fått tydliga instruktioner om vad de bör göra för att undvika problem. Vi hoppas att alla kommer hem helskinnade. Åtminstone ska det inte vara någon fara att hundratals Unitedsupportrar kastas i finkan, som var fallet nån gång på 90-talet.

Idag passar vi också på att gratulera Dwight Yorke på födelsedagen.

Yorke hade alltid ett leende på läpparna. Förhoppningsvis har alla Unitedsupportrar ett leende på läpparna efter kvällens match.