Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba målade mot Sverige; Rooney med assist; Mkhitaryan spelade 90 minuter

Embed from Getty Images

Föga förvånande var det matchen mellan Frankrike och Sverige som följdes hårdast under gårdagskvällen. Det blev slutligen Frankrike som drog det längsta stråt och vann med 2-1 efter mål av West Hams Dimitri Payet och vår Paul Pogba.

Under stora delar av matchen var dock hemmalaget smärre paralyserade av svenskarnas kollektiva insats. Det lös frustration i fransmännens ögon och även i Paul Pogbas. Han fick inte spelet att släppa i denna match heller. Han prövade skott utifrån ur alla vinklar och från alla möjliga distanser, med både höger och vänster fot. Dessutom hamnade han väldigt djupt ner i plan och fullföljde anfallen ur en andravåg.

Tillslut fick Paul Pogba utdelning när han via ribban nickade in 1-1 efter en fint slagen frispark av Payet. I slutminuterna drog Pogba även på sig ett gult kort, vilket innebär avstängning i nästa match mot Luxemburg borta.

När den franska truppen granskades på förhand, med tanke på deras skadebekymmer, kändes det märkligt att Anthony Martial inte kunde ta en plats bland dessa spelare. Martial har inte varit i sitt allra bästa slag, men såpass bra är han ändå.

Efter matchen framåt natten publicerade Pogba och ”uncle Pat” (Patrice Evra) ett Instagram-klipp där de visade sig mycket nöjda efter segern mot Sverige.

England körde över Skottland

Det blev en relativt bekväm resa för England i det uppskrivna derbyt mot Skottland. Matchen slutade 3-0 till engelsmännen efter mål av Daniel Sturridge, Adam Lallana och Gary Cahill. Utöver dessa målande herrar startade även Wayne Rooney.

Rooney stod för en medioker insats där han assisterade Cahills mål via en hörna och, precis som Pogba, drog på sig ett gult kort i slutminuten. Av BBC tilldelas han en sexa i betyg på den tiogradiga skalan med kommentaren: ”Good corner for Gary Cahill’s goal did not really spackel otherwise”.

Jesse Lingard och Marcus Rashford blev även de uttagna till truppen men de båda fick infinna sig i att sitta kvar på bänken under hela matchen.

Darren Fletcher (ja, i mina ögon kommer han alltid vara en United-spelare) bar i sedvanlig ordning kaptensbindeln för Skottland, spelmässigt fick han underkänt av BBC men det går helt enkelt inte kritisera hans arbetskapacitet.

Mkhitaryan fick 90 minuter

”Micki” var tillbaks i landslaget och gick, självklart, in direkt i startelvan för Armenien med kaptensbindeln på armen. Dessutom fick han spela hela matchen vilket med all förmodan var nyttigt för José Mourinhos förrådsplacerade mittfältare.

Personligen glimtade jag lite smått på matchen och Montenegro, som för dagen var Armeniens motståndare, inledde mycket piggt. Mkhitaryan drällde en del med bollen och ett av bolltappen ledde till att Montenegro gjorde 0-1. Montenegro gjorde även 0-2 innan Armenien vände matchen och slutligen vann med 3-2.

Joel Pereira fast på bänken

Portugals U21-lag spelade under gårdagskvällen träningsmatch mot mot Tjeckiens U21. Matchen slutade 3-1 till Portugal, men vår käre United-målvakt (som för tillfället är utlånad till Belenenses) Joel Pereira blev kvar på avbytarbänken hela matchen.

FA Youth Cup

Under fredagskvällen drogs även Uniteds nästa motståndare i FA Youth Cup och det blir Southampton det kommer spelas mot i den tredje rundan.