Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Ingen ligatitel de kommande säsongerna

http://gty.im/525852966

Mourinho bråkar med Shaw och Smalling i media, samtidigt som han förbereder sig för en match mot Wenger. Det tar vi tempen på i den här frågeasken, där det också finns utrymme för diskussion om Michael Carrick.

United skjuter mycket men gör få mål. Är det bara en fråga om att bollarna ska börja studsa rätt eller finns det anledning att vara orolig för fortsatt måltorka?

Åke Karlsson: Det viktiga är att vi skapar alla dessa chanser. Utan chanser inga mål.

Björn Appelgren: Anfallsspelet ser stelt, fjuttigt och orörligt ut. Det handlar nog inte bara om otur. Känns inte anfallsspelet vi får se lite LVG-esque?

Johannes Johansson: Så länge det fortsätts skjuta bör det lossna förr eller senare.

Mikael Österdahl: Mängden chanser som United har skapat borde ha resulterat i fler mål. Men jag kan samtidigt känna att en för stor del av skotten är i lägen där chansen att göra mål är liten. När United har haft ett fungerande målskytte (Swansea, Fenerbahce, Leicester) har det oftast sammanfallit med uselt försvarsspel från motståndaren.

Kent Yxell: Både och, vi skapar inte tillräckligt bra chanser och när vi har högklassiga målchanser så sätter vi alldeles för få. Så lär det nog fortsätta…

David Selini: Nu har jag inte sett den exakta statistiken, men känslan är att skottstatistiken är något skev då Pogba och Zlatan skjuter rätt mycket ur dumma lägen. De går in ibland, men missas oftast. Tror dock att det handlar mycket om att få rätt spelare i avslutslägena, exempel Mata, Zlatan och Rashford. Det kommer.

Mikael Krekula: Det finns uppenbarligen beprövade målskyttar i laget, som till exempel Zlatan. Vad gäller målchanser är jag mer kluven, det har i vissa matcher skapats massvis med målchanser men i andra har målchanserna lyst med sin frånvaro. Jag kan vara mer orolig för att spelet inte är tillräckligt bra, att det går för långsamt och att det skapas för få klara målchanser än att laget missar många målchanser.

Lisa Larsson: Det finns det väl alltid känns det som. Sen är känslan att vi i år definitivt har material till att ösa in mål, åtminstone om vi använder rätt spelare på rätt sätt och på rätt plats, vilket man såklart inte helt kan räkna med att vi gör.

Har United fortfarande chansen att vinna ligan den här säsongen?

Åke Karlsson: Självklart har vi stora möjligheter då det ännu återstår många trepoängare till oss.

Björn Appelgren: Ja, såklart, men det är knappast troligt.

Johannes Johansson: Nej.

Mikael Österdahl: Realistiskt sett nej. Rimligen borde något av topplagen fortsätta ta poäng i samma takt som nu. Då krävs det en extrem avslutning av United och jag ser inte det från det här laget.

Kent Yxell: Nej, vi har inte tillräckligt bra spelarmaterial än och kollektivet tillsammans gör oss inte bättre än summan av de enskilda spelarna.

David Selini: Åtta poäng upp till Liverpool i mitten av november? Större under har skett. Tyvärr övertygar vi inte spelmässigt och därav har jag svårt att se att vi börjar rada upp segrar.

Mikael Krekula: Jag tror inte det. Inte för att alla andra lag är så fantastiska utan för att United tappar för många onödiga poäng för att någonsin ta igen allting.

Lisa Larsson: Nope.

Hur ser du på lagets chanser att spela i Champions League nästa säsong?

Åke Karlsson: Tror att detta bör vi klara med lätthet.

Björn Appelgren: Goda.

Johannes Johansson: Tufft, men långt ifrån omöjligt.

Mikael Österdahl: Små. Skulle redan nu säga att Europa League är den bästa chansen och laget verkar inte vara intresserat av att spela i den turneringen. De fem lagen som är före i tabellen har i mitt tycke inte bara tagit fler poäng, de har också spelat klart bättre fotboll.

Kent Yxell: Den är större och uppskattar den till 25 procent … vi bör kunna knipa fjärdeplatsen före Spurs och Arse

David Selini: Goda. Tror att Liverpool kommer få en dipp snart men annars få vi rikta in oss på att sno Arsenals plats.

Mikael Krekula: De är förstås relativt goda då det finns så mycket potential i laget, men det är många lag framför just nu och som håller ungefär samma nivå så det kommer bli tight om platserna.

Lisa Larsson: De är väldigt små. Att döma av nuläget är en fjärdeplats det bästa vi kan hoppas på tyvärr.

United har satt sig i ett knivigt läge i Europa League. Reder laget ut det?

Åke Karlsson: Om vi inte går vidare i FA-cupen så tror jag vi kan gå för fullt in i kaklet för att ro hem denna cupen istället

Björn Appelgren: Ja.

Johannes Johansson: Det tror jag.

Mikael Österdahl: Ja, utgångsläget är ändå ganska gynnsamt. Seger hemma mot Feyenoord ska bara fixas och då ska det mycket till om laget ska missa avancemang.

Kent Yxell: Ja det blir åttondel till våren. Vinst hemma mot holländarna.

David Selini: Ja.

Mikael Krekula: Om man verkligen, verkligen går in för det så tror jag det. United har två bra matcher kvar och ska bara lösa detta. Allt annat är skandal.

Lisa Larsson: Inget är ju förstås omöjligt men blir tufft.

Mourinho har den senaste tiden ifrågasatt vissa spelares attityd. Gör han rätt?

Åke Karlsson: Håller helt med JM då många tror att dom är stora stjärnor men i själva verket visar att dom är divor, man ska alltid vara skadefri och sen beror det på vad för typ av skada.

Björn Appelgren: Det verkar ju vara något som är fisk i truppen om man läser alla rapporter, framförallt från en del engelska fanzines. Spelare som inte ger allt förtjänar såklart kritik, men kanske ska den hållas internt. Utåt kanske Mourinho gör klokt i att vara mer generell i sin kritik.

Johannes Johansson: I tuffa tider, som det trots allt varit, kanske det inte är rätt att såga spelare offentligt. Det är knappast så att det gynnar sammanhållningen i truppen.

Mikael Österdahl: Svårt att svara på utifrån. Men jag har svårt att se syftet med att ta det offentligt.

Kent Yxell: Ja, fast han bör hålla det inom gruppen och personligt, inte via media. De skriver så mycket skit ändå så man behöver inte ge dem…

David Selini: Nej, tror inte det. Han har ju generellt använt sig av ett ”confrontational style of management”, som han själv sa för några år sedan, under hela sin karriär. Men att ifrågasätta en spelare (Smalling) med bruten tå, och en (Shaw) som spelat skadad några dagar innan har jag svårt att förstå.

Mikael Krekula: Det är omöjligt att svara på då vi inte är nära laget på något sätt, men om det stämmer att han ifrågasatt bland annat Smalling för att han känner efter för mycket när det sedan visat sig att han brutit tån så är det förstås inte rätt.

Lisa Larsson: Troligtvis HAR han rätt, men om han GÖR rätt är en annan sak. Jag tycker inte att någon manager öppet ska kritisera sina spelare, i synnerhet inte specifika individer. Känns onödigt och ganska otrevligt.

Är Mourinho managern som kommer att leda United till första ligatiteln efter Fergie?

Åke Karlsson: Helt klart är det så. Blir det inte denna säsongen så blir det absolut nästa.

Björn Appelgren: Ja. Han kommer kunna locka till sig rätt spelare och vinna titeln på det viset. Det kommer att kosta.

Johannes Johansson: Jag börjar ställa mig tveksam till det. Han verkar redan hamnat på kant med flertalet av spelarna och han är inte den som släpper på sitt tillvägagångssätt. Att det börjar surras så här tidigt brukar sällan vara bra i längden.

Mikael Österdahl: Jag hoppas verkligen att jag har fel men jag tror faktiskt inte det. Jag får dåliga vibbar av väldigt mycket som han gör. Han verkar mestadels vara irriterad, han bråkar med media, domarna och sina egna spelare. Det påminner väldigt mycket om hur det såg ut i Chelsea förra säsongen. Historiken säger att Mourinho alltid vinner men historiken säger också att Mourinhos metoder nästan alltid har fungerat från dag ett.

Kent Yxell: Tveksamt, men får han TID och pengar att bygga sitt eget så varför inte!

David Selini: Det tror jag inte. Pep kommer plocka titlar med City framöver, om inte i år så nästa. Tror även Conte kommer styra upp Chelsea ännu mer. Chansen är att ta det i år, men det ser inte så bra ut.

Mikael Krekula: Börjar mer och mer känna att han tappat det. Han har tappat gnistan och han har tappat det som gjorde honom så framgångsrik. Så jag säger nej.

Lisa Larsson: Nej. Möjligtvis kan han vara managern som lägger grunden till vad som kommer bli en ny period av stabilitet, men jag tror inte en ligatitel är aktuell inom de närmast kommande säsongerna tyvärr.

United har vunnit alla matcher som Michael Carrick har spelat den här säsongen. Är Carrick lösningen på alla problem?

Åke Karlsson: Ja, just nu är han det om vi ser till passningar, stå rätt, styra spelet och visa ett lugn som smittar av sig på dom andra och rutinen är mycket viktig

Björn Appelgren: Alltid! Nej, såklart inte lösningen på alla problem, men med Carrick får vi den bästa balansen enligt mig. Övriga centrala spelare vågar flytta fram mer och vi får ett säkrare och lugnare passningsspel i uppspelsfasen med Carrick. Inget av alternativen är bättre i den rollen och bör därför användas längre fram i banan. Vissa alternativ bör inte användas alls.

Johannes Johansson: Han är verkligen inte lösningen på alla problem, men på många av problemen. Hans passningsspel och ansvarstagande som defensiv mittfältare gynnar hela vår offensiv.

Mikael Österdahl: Självklart inte. Problemen är större än så. Laget har sett bra ut i de matcher som Carrick har startat. Framför allt Pogba tycks må bra av att ha Carrick på planen. Men de matcherna har också varit som gjorda för Carrick. Motståndarna har gett honom tid och utrymme att briljera. Huruvida han fortfarande håller mot de bättre lagen återstår faktiskt att se.

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Ja, i dagsläget, då vi inte har någon lika bra dirigent på mitten.

David Selini: Knappast på alla problem, men han är den mest kompletta balansspelaren United förfogar över. Han kombinerar bollvinnande med intelligent positionsspel och utmärkt passningsspel både långt och kort, framåt och bakåt. Kan nog inte spela alla matcher men ska vara med i elvan före Fellaini varje dag i veckan.

Mikael Krekula: Så enkelt är det givetvis inte, men Carrick är Uniteds bästa defensiva mittfältare, han har lugnet, han kan styra och han har den säkraste passningsfoten. Carrick borde få spela mer.

Lisa Larsson: Nej det är han inte. Jag hävdar dock att vi får en extra dimension av trygghet i vårt spel när Carrick finns på plan, och många gånger kan det vara just det som avgör till vår fördel, i ett lag av youngsters och hotheads. Carrick är extremt viktig, så är det bara.

Vilket eller vilka lag, som inte spelar där idag, skulle du vilja se i Premier League?

Åke Karlsson: Brighton, Celtic.

Björn Appelgren: Fulham. Bodde granne med Craven Cottage när jag bodde i London. Har egentligen inga andra känslor för klubben, men gillade området.

Johannes Johansson: Har länge velat se en comeback i högsta ligan för Nottingham Forrest. Har ingen aning om varför, men jag har länge hoppats på detta.

Mikael Österdahl: Leeds förstås! Ju fler matcher som betyder något mer än tre poäng desto bättre. Viva Hate! Sen har jag alltid haft en liten soft spot för Nottingham. Newcastle borde spela i Premier League och någon av Sheffieldklubbarna borde gå upp.

Kent Yxell: Leeds, Sheffieldlagen samt Derby

David Selini: Leeds. Skönt derby. Hade även gärna sett Fulham tillbaka och Newcastle.

Mikael Krekula: Skulle gärna se AFC Wimbledon och även Portsmouth igen. Utöver det så ser jag gärna Nottingham Forest igen!

Lisa Larsson: Drömmen hade ju varit att få hata Leeds igen, vilka barndomsminnen.

Efter ett jättelångt uppehåll ställs United mot Arsenal. Hur ser du på Arsenal som rival?

Åke Karlsson: Finns lag jag gillar ännu mindre, brukar alltid vara tuffa matcher vilket jag gillar och helst när vi vinner med typ 8-2

Björn Appelgren: Det kändes väl som om rivaliteten var större i slutet på 90-talet/början på 00-talet, men matcher mot Arsenal ger fortfarande bra nerv.

Johannes Johansson: Gillar inte Arsenal. Det bygger dels på Keane/Vieira-eran, men även på att flertalet bekanta stöttar detta lag. Därav unnas inte Arsenal det minsta lilla.

Mikael Österdahl: Jag saknar matcherna mot Arsenal som de var 1996 till 2005. Då var de på sätt och vis säsongens viktigaste matcher (matcherna mot Arsenal avgjorde ligan, matcherna mot Liverpool handlade bara om ära och city var för dåliga för att verkligen räknas). Sedan dess har matcherna blivit tämligen irrelevanta för mig, först var United mycket bättre än Arsenal och de senaste åren har Arsenal varit mycket bättre.

Kent Yxell: Har avtagit, men var trevligt när Keane och Vieira härjade på mitten. Vem minns inte Wenger på OT läktare, hihi.

David Selini: Övertygad om att United slår dem. Förlorar aldrig mot Arsenal, undantag förra hösten. Moyes nollade dem gånger två och van Gaal förlorade bara ett ligamöte. Mourinho förlorar aldrig mot Wenger.

Mikael Krekula: Det var hett förut men har svalnat av mer och mer för varje säsong som går känns det som. Ser Arsenal som en konkurrent däruppe, ungefär som Chelsea, men känner inte något jättespeciellt kring matcherna utöver det.

Lisa Larsson: Jag avskyr Arsenal och har alltid gjort. Dessutom är deras supportrar de mest osympatiska som finns. USCH.

Matchen den 19 november kan vara Arsène Wengers sista på Old Trafford. Kommer du att sakna honom när han lägger av?

Åke Karlsson: Det tror jag inte jag kommer att göra, är väl konstigt att han hängt kvar så länge

Björn Appelgren: Sakna var väl att ta i…

Johannes Johansson: Nej.

Mikael Österdahl: Jag saknar den gamla Wenger, han som jag verkligen hatade! Nu är han rätt meningslös.

Kent Yxell: Ja konstigt nog. Han är en envis men en stor karaktär i PL

David Selini: Nej.

Mikael Krekula: Wenger har gjort mycket för engelsk fotboll och är en stor tränare. Sakna är nog fel ord, men kommer kännas konstigt när han inte är kvar längre. Jag har stor respekt för Wenger trots allt.

Lisa Larsson: Ja definitivt. Tycker Wenger är en härlig karaktär och en ytterst kompetent manager som alltid strävar efter att spela underhållande fotboll. Han får ofta kritik för att han har vunnit alldeles för lite sett till spenderade pengar och spelarmaterial, men min känsla är att både Fergies United och Mourinhos Chelsea varit så pass bra under större delen av hans tid som manager att det hade varit svårt för någon annan att slå sig fram, nästan oavsett förutsättningar.

Den senaste tiden har det blivit lite jämnare men de senaste tio åren har United ändå ett stort övertag på Arsenal. Och Mourinho har alltid haft överhanden på Wenger. Vinner United?

Åke Karlsson: Är väl lite kluven. För vi hade behövt Zlatan just i denna match om inte kanske Rashford avgör det hela

Björn Appelgren: Ja, det måste fan vända nu, eller?

Johannes Johansson: Hoppas verkligen det! Det kommer helt klart bli tufft och avsaknaden av Zlatan kommer visa sig kännbar. Däremot är det Marcus Rashfords time to shine som anfallare. Tror Mourinho mer än gärna knäpper Wenger på näsan igen. Tyvärr kan det bli i form av en parkerad buss och sedan förlita sig på någon lyckad omställning.

Mikael Österdahl: Fergie hittade modellen för att slå Arsenal. Moyes kopierade, framgångsrikt, den. Van Gaal försökte göra sin sak och då gick det sämre. Modellen som Fergie tog fram för att vinna är som gjord för Mourinho. Enkel seger.

http://gty.im/512839596

Kent Yxell: Ja, vi har lätt mot Arse och Mou också så det blir lätt som en plätt även utan Zlat

David Selini: Ja, som du säger så vinner alltid Mourinho mot Wenger och United förlorar ytterst sällan mot Arsenal. 3-1 till de röda.

Mikael Krekula: Det historiska talar naturligtvis för United, med Mourinho som aldrig förlorar mot Wenger och United som allt som oftast vinner hemma mot Arsenal. Men Arsenal är i nuläget ett bättre lag än United faktiskt. Med Zlatan tillgänglig hade jag tveklöst sagt att jag tror att United vinner … men jag säger det ändå, vi har ju Rashford som är van att hänga en eller två mot Arsenal…

Lisa Larsson: Ja. Det vill man ju såklart någonstans ändå tro. Saknar fortfarande förutsägbarheten och den där tilltron som man gärna hade haft, men ja. Vi vinner, även utan Zlatan.