Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Memphis matchvinnare; Rooney stod över träning; Herrera hoppas på debut

Det holländska landslaget hade oväntat svårt i bortamatchen mot Luxemburg i VM-kvalet. I halvtid var det bara 1-1. Inför andra halvlek blev Memphis Depay inbytt. Det visade sig vara ett segerrecept för Holland.

Knappa timmen var spelad när Daley Blind, som bar kaptensbindeln i andra halvlek, fick bollen på vänsterkanten. Han måtte ett inlägg på sitt första tillslag och i straffområdet hoppade Memphis högst och gav Holland ledningen.

Memphis såg 25 minuter senare till att säkra den holländska segern då han skruvade in 3-1 på frispark.

Blind spelade hela matchen som vänsterback. Han drog på sig en varning ett par minuter efter Memphis första mål.

Holland ser ut att slåss med Sverige om andraplatsen i gruppen.

Rooney stod över träning

Wayne Rooney deltog inte på dagens engelska landslagsträning. Detta sägs bero på att han har ett mindre problem.

Förbundskapten Gareth Southgate säger att det är tveksamt om Rooney kommer till spel mot Spanien imorgon. Southgate har bekräftat att Rooney åtminstone inte kommer att starta matchen.

Chong inhoppare i seger

Tahith Chong kom in mitt i andra halvlek när Hollands U19 avslutade träningsturneringen i Georgien med en 1-0-seger mot Georgien. Det holländska målet kom efter att Chong hade blivit inbytt.

United har störst lönekostnad

Sporting Intelligence granskar årligen lönekostnader för idrottsklubbar. I år visar det sig att Manchester United är den fotbollsklubb som betalar högst löner (sorteringen är på medellön för a-lagsspelare). United är totalt fyra på listan, bakom basketklubbarna Cleveland Cavaliers (etta) och LA Clippers (trea) samt basebollklubben New York Yankees (fyra). Barcelona är precis bakom United och Manchester city är nia på listan.

Den genomsnittliga årslönen för Uniteds spelare beräknas vara 5,77 miljoner pund, motsvarande 110 000 pund i veckan.

Förra året dominerade fotbollsklubbarna totalt, då PSG var etta. Den franska klubben är nu 35:a och fjolårstvåan Real Madrid är nu på 19:e plats. Då var Manchester city trea. Valutafluktuationer torde vara en faktor till att de amerikanska klubbarna nu placerar sig högre upp.

Chelsea (34:a totalt) och Arsenal (47:a) är trea och fyra bland de engelska klubbarna.

Telegraph: Schweinsteiger till USA, Memphis på lån

Bastian Schweinsteiger har siktet inställt på att lämna Manchester United för Chicago Fire i januari. Det rapporterar Telegraph. Chicago förväntas dock få konkurrens om Schweinsteigers signatur.

Samtidigt ska Memphis Depay vara aktuell för att gå till Everton på lån. Även Napoli och Roma ska vara intresserade.

Herrera i lång intervju

Jag är [med i landslaget] för att Mourinho har gett mig en chans att ta en ny roll,” säger Ander Herrera. ”Det är mer defensivt, håll min position, förlora inte bollen, vinn den, ge rörlighet som vilar försvaret. Jag gillar det. Jag är där för andra.

Mittfältaren menar att Paul Pogba är ”en offensiv spelare [som] behöver frihet och laget behöver ge honom det”. Att Mourinho är en defensiv tränare kallar han ”en myt”.

Herrera vill inte snacka skit om Louis van Gaal: ”Det är inte gentlemannamässigt att prata om tränare som har lämnat. Jag är tacksam mot Van Gaal. Han tog mig till United. […] Jag skulle inte säga ett ont ord. […] Jag gillar Mourinhos träningar.

Zlatan Ibrahimovic är en superstjärna som skämtar hela tiden. Wayne Rooney, Jesse Lingard och Marcus Rashford överöses också med beröm.

Imorgon kväll förväntas Herrera göra landslagsdebut när Spanien spelar mot England på Wembley.

Herrera pratade i en intervju med Guardians Sid Lowe. Läs!

Ander Herrera: ‘Spain has the best midfield in the world by a long way’ [Guardian]