Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney lämnar landslaget; Tanner debuterade; pris till Rashford

Det engelska landslaget förbereder sig just nu för att spela en träningsmatch mot Spanien på Wembley. Landslagskapten Wayne Rooney är emellertid inte med under förberedelserna. Han har återvänt till Manchester United för att undersöka ”en mindre knäskada”. Det rapporteras på FA:s hemsida.

Huruvida Rooney är aktuell för spel mot Arsenal på lördag återstår att se. Med Zlatan Ibrahimovic otillgänglig på grund av avstängning är det sannolikt att Rooney ingår i José Mourinhos tänkta startelva.

Om Rooneys långsiktiga framtid är i Manchester United är en mer öppen fråga. Enligt Telegraph vill den nya MLS-klubben Los Angeles ha Rooney i laget. Los Angeles spelar dock sin första MLS-match först i mars 2018.

Tidningen påstår vidare att Rooneys kontrakt inte gäller till sommaren 2019, som tidigare har meddelats. Istället ska Rooneys kontrakt löpa ut sommaren 2018 och det ska därefter finnas ett optionsår som både klubb och spelare kan aktivera.

Will Keane långtidsskadad

Vi skickar vår sympati till den före detta Manchester United-spelaren Will Keane. Han har dragit på sig en allvarlig knäskada och förväntas vara borta från fotbollen i upp till tolv månader.

Tanner debuterade

Manchester Uniteds juniorspelare George Tanner gjorde igår debut i U18-landslaget. Tanner spelade hela matchen, då England spelade 0-0 mot Frankrike. Fransmännen vann sedan på straffar (Tanner sköt ingen straff) men resultatet var ändå tillräckligt för att England skulle vinna turneringen.

Doughty spelade i mållös match

Josh Doughty deltog när Kanadas U20 spelade 0-0 mot Honduras. Det är ont om detaljer och det kanadensiska förbundet presenterar ingen laguppställning.

Oklart om O’Hara

Uniteds unga målvakt Kieran O’Hara åkte till La Manga för träningsläger och två matcher med Irlands U21-landslag. Hur det blev med den saken är högst oklart, då det irländska förbundet nu har raderat all information om lägret på sin hemsida.

Videodomare testas i landskamp

Försöken med videodomare i fotbollen fortlöper. Nu ska systemet testas ”semi-live” (nope, jag har ingen aning om exakt vad det betyder) i träningslandskampen mellan Italien och Tyskland ikväll.

Pris till Rashford

Marcus Rashford utsågs till årets Rising Star när fotbollsjournalisterna i nordvästra England höll gala igår kväll.