Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney ber om ursäkt, petas; Mourinho förbannad på FA; plus Wenger och Neville

Idag handlar det om att Wayne Rooney drack alkohol. Igen. (Hej, det är åtminstone tyst kring Smalling, Shaw och Mourinho.) Då det publicerades bilder på honom i ett olämpligt tillstånd tvingas han krypa till korset med en offentlig ursäkt, genom en talesperson.

Naturligtvis är Wayne ledsen att bilder som har tagits med fans har publicerats idag,” skriver talespersonen. Rooney är alltså ledsen för att bilderna har publicerats.

Även om det var en ledig dag för hela truppen och ledarstaben accepterar han fullt ut att bilderna är olämpliga för någon i hans position.” Igen konstateras att Rooneys ursäkt handlar om bilderna, inte om att han drack alkohol.

Tidigare idag pratade Wayne privat med både Gareth Southgate och Dan Ashworth för att oreserverat be om ursäkt. Han skulle vidare vilja förlänga sin ursäkt till alla unga fans som har sett dessa bilder.

Enligt Sky Sports har José Mourinho inga problem med Rooneys beteende. Däremot ska Manchester Uniteds manager vara förbannad på att FA-anställda vistades i närheten av Rooney då Rooney drack alkohol. ”[Mourinho] är upprörd över att den engelska kaptenen tilläts bete sig på det här sättet under FA:s ansvar och att det sedan har blivit offentligt,” skriver Sky Sports.

https://twitter.com/DickinsonTimes/status/799025923995684866

Även om Mourinho tycks lägga skulden på FA så menar Mirror att det blir Marcus Rashford som får chansen på topp i Zlatan Ibrahimovics frånvaro på lördag.

FA-chefen har också gett sig in i leken och tycker inte att Rooney borde ha gjort som han gjorde.

Gary Lineker tycker dock att Rooneys beteende inte är så mycket att orda om.

Och då Jürgen Klopp idag höll presskonferens gick Liverpools manager till Rooneys försvar: ”Vi är också människor. […] De här pojkarna, den här generationen är den mest professionella generationen av fotbollsspelare inte bara i England men som England någonsin har haft.

Alla grabbarna, alla legenderna vi älskar och beundrar, de drack som jävlar och rökte som galningar men de var fortfarande bra spelare. Ingen gör det längre. Jag vet ingen nu.

När Liverpool hade julfest förra året var Klopp minsann tvingad att uppmuntra spelarna att dricka. Men han betonar att han inte vet något om Rooneys situation.

Mer på Mirror.

Wenger inför United

Arsène Wenger har idag snackat upp lördagens match på en presskonferens. Han var inte så intresserad av att prata om sin relation till Mourinho.

Men har han nu sin bästa chans att vinna mot Mourinho: ”Ni vet, vi förlorade inte alltid. Vi har slagit dem och det var många oavgjorda också. Jag tror att jag har vunnit mot varenda manager i världen under mina 20 år här och jag gör inte det här till en tävling mellan två managers.

Ja, Wenger har vunnit mot Mourinho. En gång på femton. I Community Shield.

Skadeläget: Wenger säger att Hector Bellerin är borta fyra veckor. Arsenals manager passar också på att ge Danny Rose skulden för skadan. Arsenal får också klara sig utan Santi Cazorla på lördag. Däremot tyder det mesta på att Alexis Sanchez är tillgänglig.

José Mourinho håller presskonferens imorgon. Enligt MUTV:s tablå 14.30 svensk tid, men sånt brukar kunna ändras. 

Bara Liverpool emot safe standing

Rörelsen för safe standing har fortsatt momentum. Idag ska frågan diskuteras på ett möte med Premier Leagues 20 ordföranden. Enligt Independent är 13 Premier League-klubbar intresserade av safe standing, däribland Manchester United. Nästa steg är troligen att frågan ska diskuteras med myndigheterna. Det är oklart ifall lagen tillåter safe standing eller om det krävs en lagändring.

Av Premier League-klubbarna är det bara Liverpool som aktivt motsätter sig safe standing, med hänvisning till Hillsboroughkatastrofen. Bland Liverpools supportergrupper finns emellertid ett ökad stöd för ståplats. Konsensus idag är att det var hanteringen av publiken och inte ståplats som orsakade olyckan. 

Supportrar som livräddare

Neville inför Arsenalmatchen

Gary Neville har snackat med Sky Sports inför matchen mellan United och Arsenal på lördag. Läs!

Mourinhos humör:Jag skulle vara besviken om [José Mourinho] var glad, med tanke på några av prestationerna han har sett. Jag tror att det han är mest oroad av för tillfället är avsaknaden av kontinuitet.

Om att döma Mourinho: ”Jag tycker att vi dömer José Mourinho på ett tillfälle. Du hör löjliga saker som: ’Har han förlorat sin magi?’ Han vann ligan för 18 månader sen, han är en av de mest framgångsrika managerna någonsin och han är fortfarande ung för att vara en manager. […] Låt honom göra sitt jobb, låt honom leverera. Det finns ingenting som säger att han inte kommer att leverera här än, enligt mig.

Om Rooney: ”Det är inte slutet för Wayne Rooney, jag tror bara att han går in i en annan fas i sin karriär där han inte kommer att spela varje vecka.

Om Carrick: ”Jag får alltid känslan att när Michael är i laget så spelar laget bättre. Det var känslan när jag var där och sedan jag lämnade. […] Jag skulle vara överraskad om han inte spelar på lördag.