Reserverna: Man Utd – Sunderland 0-2

Uniteds reserver, med Nicky Butt som tillfällig coach, åkte på en tung förlust hemma mot Sunderland när laget föll med 0-2. De två rutinerade herrarna Sebastian Larsson och Jan Kirchhoff gjorde målen.

Det var ett starkt Sunderland som kom till spel. Till exempel så spelade Sebastian Larsson igen efter en lång tids skadefrånvaro. Även den före detta Bayern München-spelaren Jan Kirchhoff fanns på planen. United och sin sida ställde upp med ett lika obalanserat lag som man vant sig vid.

Sunderland var snäppet hetare i den första halvleken, även om lagen skapade varsin bra chans där Regan Poole var framme för United efter att ha blivit framspelad av Josh Harrop men Sunderlandmålvakten stod för en finfin räddning på walesarens avslut. Ledningsmålet för gästerna med endast två minuter till halvtidsvilan skulle dock visa sig vara snöpligt, när Sebastian Larssons skott tog på Regan Poole och ändrade riktning helt och kunde retfullt enkelt smita förbi Kieran O’Hara i Unitedmålet.

Sunderland, inte helt ologiskt, ökade på sin ledning efter en timmes spel när Greenwood rundade O’Hara men hamnade ur vinkel och läget såg ut att vara borta, men då hittade han in med en passning till Jan Kirchhoff som dunkade in 2-0 i nättaket och matchen kändes definitivt över.

United skulle behöva ha marginalerna med sig, men det har man inte och det blev tydligt när laget blev rånade på en klar straff. United orkade aldrig komma igen och var aldrig ens nära poäng i den här matchen.

United ligger nu åtta i tabellen av tolv lag. Endast nio gjorda mål på tio matcher vilket är klart sämst. Noterbart är dock att laget endast släppt in tolv mål, bara Manchester city och Everton är bättre.

Manchester United – Sunderland 0-2 (0-1)

United: O’Hara, Williams, Tuanzebe, Poole, El Fitouri (Olosunde, 78), Goss, Kehinde (Mitchell, 69), Willock (Scott, 78), McTominay, Harrop, Redmond