Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Feyenoord

Embed from Getty Images

Dagen efter en 4-0-seger är alltid underbar, även om det är i Europa League. Flera spelare imponerade och Uniteds offensiv höll en riktigt hög nivå med stor rörelse och fina kombinationer. Spelarbetygen är satta därefter, håller ni med?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero – 7

Hade en väldigt lugn afton utöver dubbelchansen Feyenoord skapade i första halvlek, där räddade han United från tidigt underläge. Vet inte varför man blir orolig så fort han får bollen vid fötterna, han brukar trots allt lösa det hyfsat.

Antonio Valencia – 7

Valencia fortsätter trumma vidare på sin form. Är en helt annan spelare under Mourinho där han öser fram längs högerkanten och oftast är Uniteds allra farligaste anfallsvapen. Att han äger högerkanten på egen hand ger Juan Mata friheten att vandra in och söka öppna ytor centralt.

Phil Jones – 6,5

Återigen stabil matchen igenom. Gör precis det han behöver och det räcker allt som oftast.

Daley Blind – 6

Hade problem med Jörgensens fysik, men av någon anledning sökte sig dansken mer mot Jones i andra halvlek och där skördade han inte lika stora framgångar. Är lite svajig emellanåt men stod överlag för en bra insats mot ett tamt Feyenoord.

Luke Shaw – 6

Det klickar inte riktigt för Luke Shaw. Han får inte med sig bollen på det sättet som han fick tidigare. Är dessutom lite misstajmad vilket leder till märkliga situationer. Trots denna kritik var han inte på något sätt dålig. Vi vet bara vilken oerhörd hög högstanivå han besitter.

Michael Carrick – 7,5

På nytt ankare i den defensiva mittfältsrollen. Vinner mycket boll och framförallt är hans stötbrytningar förträffliga. Att han dessutom hade Pogba bredvid sig defensivt gjorde att han slapp täcka stora ytor på egen hand.

Paul Pogba – 8

En väldigt bra insats av fransmannen, han var rent utsagt dominant under stora delar av matchen centralt. Tycker han passar bättre i en lägre utgångsposition där han rättvänd kan utnyttja sin ”ångloksförmåga” med boll. Det går helt enkelt inte ta den av honom med hans styrka och teknik.

Juan Mata – 7,5

Utbytt ’70. På nytt en stark insats av spanjoren. Han är oerhört svårfångad när han kliver in i planen från högerkanten. Ligger bakom många anfall och är en nyckel i vår offensiv.

Wayne Rooney – 8

Utbytt ’82. Wayne Rooneys bästa insats i höst? Kanske rent av på hela året. Bolltouchen är nu med honom och plötsligt bevittnar vi en helt annan spelare än den lagkapten som inledde säsongen. Oerhört elegant mål och ännu vackrare assist till Matas mål.

Henrikh Mkhitaryan – 8

Utbytt ’82. Här syntes ingen ringrostighet. Mkhitaryan var kanske bäst av alla på hela planen. Armeniern är oerhört finurlig och överraskar ständigt motståndarna med sina vrickningar och skarvar. Framförallt öppnar hans vilja att väggspela så många hål i motståndarnas försvar. Han besitter helt enkelt flera egenskaper som vi saknat de senaste säsongerna.

Zlatan Ibrahimovic – 7

Ett mål, ett assist och ett ”hockeyassist”. Egentligen ska det inte klagas på det, men visst borde Zlatan varit lite mer aktiv i en sådan här match? Det där hattricket han pratade om på fotbollsgalan hade inte varit orimligt i denna match. Ömsom magi ömsom överarbete.

Marcus Rashford – 7

Inbytt ’70. Han är nästan för snabb för sig själv emellanåt. Trivdes, precis som de andra inhopparna, med ytorna som fanns i andra halvlek.

Memphis Depay – N/A

Inbytt ’82. Även om det bara blev tio minuter på plan för Memphis så såg han ändå lite smått lovande ut.

Jesse Lingard – N/A

Inbytt ’82. Tog över Mkhitaryans väggspelande, det ledde slutligen till ett oerhört elegant mål.