Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United kan vinna ligan enligt Mourinho, men Martial måste ta chansen; ungdomstrio registrerad

När jag vann titeln för 18 år sedan – förlåt, för 18 månader sedan – låg jag tio poäng före och sedan på en månad hade jag samma poäng som Man city,” säger José Mourinho enligt ESPN.

Sedan återhämtade vi oss och vann den titeln för 18 år sedan – förlåt, för 18 månader sedan. Du kan ta in poäng. Andra kan förlora poäng.

Så Mourinho vägrar ge upp titeln redan nu. Däremot indikerar managern att vägen till startelvan nu är lång för Anthony Martial.

Först och främst är lagen väldigt olika. Sättet laget spelade förra säsongen – jag säger inte bättre eller sämre, bara annorlunda – passade antagligen Anthony bättre. Han var antagligen mer bekväm med att spela på det sättet, i den intensiteten, med det bollinnehavet och bollrörelsen,” sa Mourinho enligt Guardian.

Antagligen behöver han också lite tid men i vår trupp, framför allt på de positionerna, vi har Mkhitaryan, Lingard, Depay, Mata, Rashford. Detta är antagligen positionerna där vi har fler alternativ. Du har en möjlighet, du har två, du har tre. Om du inte hugger så kommer någon annan och tar betet.

Rooney i veckans Europa League-lag

Wayne Rooney är en av elva spelare i veckans Europa League-lag. Jag gissar att han räknar detta som en av hans tre höjdpunkter i karriären.

Enligt BBC kommer Rooney inte att straffas av FA för att han var ute och festade efter Englands seger mot Skottland. Med tanke på hur han har spelat efter det kanske han ska uppmuntras att supa oftare…

Tid och datum för FA Youth Cup

Manchester Uniteds juniorlag gör ungefär en miljon mål per match just nu. Senast igår fyra mot Derby. Därmed finns det hopp om att United för första gången på länge ska utmana i FA Youth Cup.

Uniteds första match i prestigefulla turneringen går mot Southampton måndagen den 12 december. Juniorerna får då chansen att lira på Old Trafford.

Ungdomstrio i Europa League-truppen

Manchester United har av någon anledning registrerat trion Dean Henderson, Kieran O’Hara och Cameron Borthwick-Jackson i sin Europa League-trupp. Detta noteras på Uefas hemsida.

Det hela är mycket märkligt. Borthwick-Jackson är ju på lån i Wolves hela säsongen och Henderson är i Grimsby på lån till januari. Även om planen är att återkalla Borthwick-Jackson så ser jag ingen anledning att registrera honom nu. Det är nämligen så att spelare som får registreras på b-listan får registreras när som helst (senast klockan 24.00 dagen innan match). Antalet platser på b-listan är också obegränsat.

Men, men, någon förklaring torde finnas. Tvivlar på att Uniteds sekreterare John Alexander gör arbete i onödan.

Grattis på Ericdagen

Idag är det den internationella Ericdagen. En högtidsstund för alla Manchester United-supportrar.

Det var den 26 november 1992 som Eric Cantona blev Manchester United-spelare.

Vi kallar honom Kungen. Varken mer eller mindre.