Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – West Ham 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United tappade på nytt poäng i Premier League efter ett massivt spelövertag mot West Ham. Matchen inleddes katastrofalt med ett tidigt bortamål, men United repade mod och kvitterade efter 21 minuter. Därefter var det dock stopp för målfabrikationen och matchen slutade 1-1.

Ineffektiviteten

Det är rent utsagt bedrövligt att United är så ineffektiva. Återigen skapas det mängder med chanser, men spelarna är för obeslutsamma i dessa situationer. En spelare som Zlatan Ibrahimovic tar gärna en bolltouch för mycket. Det var vid ett par situationer han kom i skottläge men höll i skottet för länge och West Ham-spelarna hann emellan.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford är en annan spelare som inte är i sitt livs form. Friläget han fick i första halvlek måste han göra bättre. Han fick gott om tid på sig och kom till avslut helt ostört. På reprisen noteras just det där som symboliserar en anfallare som inte är i form. Rashford tittade i stort sett på bollen hela vägen fram till avslutet och skickade egentligen bara iväg ett skott tillslut.

Stundtals hönsgård defensivt

Strukturen defensivt var emellanåt kaosartad. Det började redan efter ett par sekunder i och med West Hams ledningsmål. Zlatan markerar Diafra Sakho på fel sida. En elegant slagen frispark senare kan Sakho, relativt ostört, styra in bortalagets ledningsmål.

Antonio Valencia är mer högerytter än högerback, men trots det är det oftast han som är nere djupt och vinner bollen. Phil Jones var stabil och rejäl i duellspelet, men samspelet mellan han och Marcos Rojo klickar inte riktigt.

Embed from Getty Images

Det centrala mittfältet var egentligen obefintligt defensivt i andra halvlek. United tryckte givetvis på och lyfte mittfältet, men därmed måste även backlinjen lyftas i så fall. Antingen det eller så måste de defensiva mittfältarna sjunka i utgångsläget. Nu blev det en enorm yta för West Ham att skapa lägen ifrån. Det behövde vi inte ge dem.

Nu har vi inte ens nämnt Matteo Darmian. Jösses vilken nattsvart match det var för italienaren. Michail Antonio dominerade längs högerkanten både offensivt och defensivt. Darmian var helt vilsen i sin defensiv och blev gång på gång förbisprungen. Offensivt slarvade han dessutom något enormt. Både Daley Blind och Luke Shaw fanns tillgängliga men Darmian fick alltså förtroendet till vänster i backlinjen.

Pogba bäst

Paul Pogba var helt dominant matchen igenom. Han körde över Mark Noble & co fullständigt med sin fysik och teknik. På nytt fick han spela i en mer defensiv utgångsposition och därifrån är han magisk när han väl sätter fart framåt i banan. Det har ingen betydelse om två spelare sätter press på honom, han använder sin styrka för att tacklar bort motståndarna och han har ändå så pass vass teknik att han får med sig bollen.

Embed from Getty Images

Hur läcker var inte assisten till Zlatans mål? Där visar han varför han är världens dyraste spelare. Zlatan tar en löpning, visar vart han vill ha bollen och Pogba prickskjuter Zlatans hjässa från 40 meter.

Domarinsatsen

Det hela inleddes med att Jonathan Moss föll för Dimitri Payets teatraliska fall, vilket ledde till frispark som West Ham gjorde mål på. Det hela fortsatte när Pogba, i en liknande situation som Payets, blev varnad för filmning efter att han tvingats hålla undan flera spelare i situationen innan. Noble måttade en rejäl spark mot Pogba och istället för att ta smällen la han sig.

Embed from Getty Images

Pogba-varningen gjorde att det även rann över för José Mourinho (återigen). Portugisen blev omedelbart uppskickad på läktaren efter hans vredesutbrott där han sparkade iväg en vattenflaska. Intressant att han omedelbart blev uppskickad utan någon som helst tillsägelse. Då hade det spelats 27 minuter av matchen.

Slutligen kan jag inte förstå att domarna inte lär sig lägga till ordentligt med tilläggstid. Fyra minuters tilläggstid var för det första ett smärre skämt i och med att West Ham drog ut på tiden vid varje fast situation. För det andra så är det under själva tilläggstiden. West Ham tilläts fortsätta ”maska” samtidigt som de gjorde ett byte under tilläggstiden. Hur mycket las till på de fyra minuterna? Var det 20 sekunder?

Schweinsteiger tillbaks

Senast var Henrikh Mkhitaryan tillbaks från frysboxen. Denna gång var det Bastian Schweinsteigers tur att tinas upp. Tysken blev placerad på avbytarbänken inför matchen och blev sedermera även kvar där matchen igenom. Men att hamna på avbytarbänken var inget dåligt steg för en spelare som inte ens fick vistas ihop med A-laget för några veckor sedan.