Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini, Pogba avstängda; Carrick med på träning; Mourinho riskerar avstängning

Både Paul Pogba och Marouane Fellaini blev varnade igår. För båda spelarna var det säsongens femte varning i de engelska turneringarna. Därmed är duon avstängda i ligacupmötet mot West Ham på onsdag.

Zlatan Ibrahimovic missade, som ni säkert minns, Arsenalmatchen av samma anledning.

Wayne Rooney behöver passa sig, då han står på fyra varningar. Ytterligare en varning före nyår ger en matchs avstängning. Efter nyår höjs gränsen för avstängning till tio varningar. Antonio Valencia och Eric Bailly har tre varningar vardera.

För alla spelarna är det viktigt att hålla sig tio varningar. Fram till den andra söndagen i april gäller nämligen att den tionde varningen ger en avstängning på två matcher.

Med Fellaini och Pogba avstängda öppnar det möjligen för Bastian Schweinsteiger i startelvan. Morgan Schneiderlin förefaller vara placerad långt in i frysboxen.

Michael Carrick missade söndagens match under spekulation om en lättare skada. Mittfältaren medverkade ändå på dagens träning och får därmed förmodas vara tillgänglig för spel. Men det kan ju tänkas att Mourinho hellre sparar Carrick till bortamatchen mot Everton. Ett sista alternativ skulle vara att Daley Blind får chansen på mittfältet.

Embed from Getty Images

Det sades att Juan Mata haltade under gårdagens match och han blev utbytt ganska tidigt. Men Mata deltog också på dagens träning, så vi förutsätter att det inte är tal om någon skada.

Embed from Getty Images

Mourinho riskerar avstängning

Mycket tyder på att José Mourinho kommer att bli avstängd till följd av att han blev uppvisad på läktaren igår.

Hur det blir med den saken får vi veta då FA har gått igenom sina disciplinärenden. Det kan dock vara värt att notera att Arsène Wenger fick en ursäkt från domarföreningen när han 2009 blev uppvisad på läktaren efter att ha sparkat på en vattenflaska på Old Trafford (BBC).

Men Mourinho har ju inte samma status, varken i media eller hos FA. Uniteds managers historia med olämpligt uppträdande talar emot honom. Den före detta domaren Graham Poll tycker att det är lämpligt med en avstängning på sex matcher (ingen länk, ty ingen ska behöva läsa Mail i onödan). Men rimligen blir det en eller två matcher (spelare får en extra match för varje upprepad avstängning, osäker på om samma gäller för managers).

Presskonferenser efter gårdagens match

Då José Mourinho blev uppvisad på läktaren igår var det Rui Faria som skötte presskonferensen efter matchen (textversion i matchdagsbloggen).

West Hams manager Slaven Bilic snackade också efter matchen:

Zaha blir ivorian

Den förre Manchester United-spelaren Wilfried Zaha ser ut att göra Eric Bailly sällskap i Elfenbenskustens lag i afrikanska mästerskapen i början på nästa år. Zaha, som är född i Elfenbenskusten, har gjort två landskamper för England men har sökt om dispens för att få byta landslag till Elfenbenskusten, rapporterar BBC.