Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham

Manchester United fick igår nöja sig med 1-1 mot West Ham i Premier League. Zlatan gjorde Uniteds mål framspelad av Pogba. Lagets fjärde raka oavgjorda hemmamatch i ligan och United borde ha vunnit alla fyra.

Ineffektiviteten som laget visar upp är bisarr. Den enkla ursäkten säger att det är otur. Men den enkla ursäkten brukar sällan vara hela sanningen.

Uniteds 4-1-seger mot Leicester den 24 september är den senaste gången ett lag vann en Premier League-match i Manchester. United har misslyckats, city har misslyckats och de båda Manchesterlagens motståndare har misslyckats.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

Gör sitt jobb när Ashley Fletcher försöker visa att släkten är värst i slutskedet. Alert när Payet överraskar med avslut från frispark, även om skottet såg ut att vara en bit över ribban. Annars tämligen sysslolös och han kan inte klandras för målet.

Antonio Valencia: 6,5

Varnad. Inte så dominant som han annars ofta har varit på högerkanten men återigen en stabil insats.

Phil Jones: 7

Jones fortsätter att visa bra form efter comebacken och får just nu anses vara favorit att ta platsen bredvid Bailly när alla är tillgängliga.

Marcos Rojo: 5,5

Efter några fina insatser såg Rojo emellanåt ut som sig själv igen. Det var något galet uppspel och det var yr höna-imitationen vid några tillfällen, till exempel i samband med Fletchers avslut.

Matteo Darmian: 5

Darmian har haft vänsterbacksplatsen de senaste matcherna men igår gissar jag att Shaw kom närmare startelvan (jag tror att Shaw är före Blind på vänsterbacken men Blinds mångsidighet gör att han sitter på bänken). Darmian har matchen igenom stora problem med Antonio och offensivt gör han ingen glad.

Ander Herrera: 7

Mest involverad i spelet av alla på planen. Styr och ställer och i såna här matcher räcker hans defensivt till utan problem.

Paul Pogba: 8

1 assist. Varnad. Bäst på planen och emellanåt fullständigt dominant. Magnifik boll till Zlatan och när United hittar effektiviteten kommer assisten ramla in i snabb takt för Pogba. Igår har han också ett stort defensivt bidrag med bland annat tre bollvinster och sex av sex (varav fem defensivt) vunna nickduller. Ja, han slarvar ibland och det leder emellanåt till bra kontringslägen för motståndarna men det han gör bra väger upp för detta många gånger om. 

Jesse Lingard: 6,5

Utbytt 84. Är inblandad i de flesta av Uniteds bästa anfall, ofta som spelaren som drar igång anfallen men ibland också som avslutare. Stort minus för frisparken som West Ham tar ledningen på och han lärde sig uppenbarligen inte av det, för han ger bort en frispark i samma position i andra halvlek också.

Juan Mata: 6

Utbytt 64. Möjligen var  Mata hämmad av nån lättare skada. Gör som vanligt en del bra saker. Men totalt var det här en av Matas sämre insatser den här hösten.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 64. Det är uppenbart att Rashford just nu saknar självförtroende. Det syns i friläget, där hans avslut är patetiskt dåligt. Ännu tydligare är det i sekvensen som föranleder Pogbas varning. Rashford får bollen av Zlatan i bra skottläge men istället för att avsluta direkt vill han lägga upp bollen perfekt och det slutar med ingenting. Överlag väldigt lite involverad i spelet. Skulle nog må bra av att sitta på bänken ett tag.

Zlatan Ibrahimovic 7

1 mål. Förlorar duellen mot Sakho men revanscherar sig med kvitteringsmålet. Kan tycka att han kanske ska avluta lite snabbare när han får halvt friläge, men en försvarare hinner blockera skottet. Agerar annars mer framspelare igår och han dominerar i luftrummet på offensiv planhalva.

Wayne Rooney: n/a

Inbytt 64. Märkligt att han inte får chansen i startelvan, då han just nu är i sin bästa form på länge. Har återigen en positiv inverkan på matchen.

Henrikh Mkhitaryan: n/a

Inbytt 64. Gör några dåliga saker och några flera bra saker. Ytterst nära att bli hjälte men Randolph petar bollen i stolpen med en fantastisk räddning. Synd, för Mkhitaryan behöver verkligen det målet. Får förhoppningsvis mer speltid i de kommande matcherna.

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt 85. Varnad. Jag tycker att Fellaini är mycket bättre än sitt rykte men igår var han verkligen bedrövlig. Rör bara bollen två gånger, vinner inga dueller och blir varnad efter att ha blivit duktigt uppsnurrad. Långa bollar på Fellaini behöver inte vara en dålig alternativplan men det är ingen bra alternativplan när laget dominerar. United blir markant sämre när Fellaini kommer in.