Reserverna: Reading – Man Utd 2-2

Josh Harrop gjorde två mål, varav ett på straff, inom loppet av en minut, när Uniteds reserver spelade 2-2 borta mot Reading.

Efter sina fina insatser i U18 fick Callum Gribbin chansen från start för Uniteds reservlag när man besökte Reading, som kom till spel med flera etablerade a-lagsspelare. United åkte också på ett tidigt avbräck när en av lagets bästa spelare den här säsongen, Joe Riley, skadade baksidan av låret och var tvungen att byta. Det illustrerades perfekt av Reading som tog ledningen bara några minuter efter Rileys skada.

United behövde dock inte vänta länge på en kvittering när Josh Harrop kvitterade på straff efter att Gribbin blivit fälld i straffområdet. 36 sekunder senare tog United ledningen när Harrop återigen stod för den sista touchen.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Reading, United misslyckades med att få undan en hörna och Mendes stötte in kvitteringen från nära håll.

Lagen hade sedan varsin jättechans att ta alla tre poäng men Goss träffade ribban för United och Smith träffade stolpen för Reading. Delad pott får trots allt ses som rättvist i en match som till slut kunde gått åt vilket håll som helst.

United får vara nöjda med att det offensiva spelet fungerade betydligt bättre än tidigare, och chanser saknades inte för att göra fler än två mål. Samtidigt svek försvarsspelet för dagen som inte alls såg stabilt ut, i synnerhet inte när ändringar tvingades göras i försvarslinjen. United har fortfarande inte vunnit någon bortamatch i serien.

Reading – Manchester United 2-2 (1-2)

Uniteds mål: Harrop (28 str, 29)
United: O’Hara; Williams, Tuanzebe, Poole (Olosunde 85), Riley (El Fitouri 21); Goss, Redmond, Willock; Gribbin (Mitchell 84), McTominay, Harrop